hesabın var mı? giriş yap

  • 3 gündür kulanmaktayız kendisini.

    120m2 evi 1,5 saatte tamamen süpürüyor. telefona yüklediğiniz yazılımdan doğru tüm kontrolü yapabiliyor, temizlik sırasında anlık olarak evin neresinde olduğunu takip edebiliyorsunuz. geçmiş temizliklere de girip detayları inceleyebiliyorsunuz. mi home uygulamasını genel itibariyle kullanışlı bulduğumu söyleyebilirim. evin haritasını bir kere çıkardıktan sonra hafızaya atıyor. evi henüz tanımadığı ilk kullanımımızda salondan oturma odasındaki şarj istasyonuna (en kısa yoldan gitmeye çalıştığında duvarla karşılaşıyor) gidememişti. şimdi evi tanıdı kendileri, salondan şarj istasyonuna git dediğimde geriye dönüp kapıdan gidiyor :) yani bir anlamda cihazda 'machine learning' var.

    2 cm'ye kadar engelleri aşabiliyor. banyonun girişindeki mermerden geçebiliyor. içerdeki derinlik daha fazla olduğu için geri çıkamıyor. app'ten doğru banyo girişini kapattık. evin istediğiniz bölgesini kapatabilir veya özellikle temizlemesini istediğiniz bölge için temizle komutunu verebiliyorsunuz. eğer koltuklarınız altı robotun girebileceği kadar yüksekse normalde sizin koltukları çekerek yapacağınız temizliği hiçbir şeyi yerinden oynatmadan yaptırabiliyorsunuz. ufak süpürgesi sayesinde duvar kenarlarındaki tozları da temizleyebiliyor.

    cihazda süpürme ve ıslak silme şeklinde iki fonksiyon var. ıslak silme özelliğini kullanabilmek için halıları kaldırmanız gerekiyor. bir süre sonra da bezin temizlenerek yeniden takılması gerekiyor. bu işlem için önerilen süre 30 dakika. 1,5 saatlik bir genel temizlik için bezin 3 kere temizlenerek takılması lazım. nihayetinde ıslak silme için her ne kadar işin yine büyük çoğunluğunu üstlense de yine de sizin evde olmanız gerekiyor.

    eğer doğrudan bölgesel bir leke/kirlilik söz konusuysa ıslak silme özelliğinin çok tatmin edici olmadığını söylemek lazım. sonuçta cihazda kirliliği algılama gibi bir özellik yok. sizin cihazı aynı bölgeye tekraren yönlendirmeniz söz konusu olabilir. ama bunu yapana kadar bezi alıp temizlemek daha pratik ve hızlı olacaktır.

    sonuç itibariyle özellikle süpürme fonksiyonuyla evin genel temizliğini yapma konusunda bence parasını fazlasıyla hak eden bir cihaz. siz evde yokken bir robotun tüm evinizi temizliyor olması günümüz teknolojisinin geldiği noktayı sadece uzaktan gözlemlemenizi değil, bizzat yaşamanızı sağlıyor.

  • ortama bakın ya allah aşkına. insanlar boktan, evler boktan, doğa bile boktan. bi de anadolu'yu anlatmazlar mı yok şöyle kültür, yok böyle memleket, insanı şöyle, doğası böyle, alın size anadolu amk.

  • birileri tarafından özel olarak sınıra yığılmışlardır, amaç evropaya "bakım biz iktidardan gidersek bunlar size gelecek" mesajı vermektir. yedik mi, yemedik.

  • ahlaksızlığın tanımı konusunda kafa karıştıran bir açıklama.

    merak ettim gençler ne gibi ahlaksızlıklar yapmışlar? bayrak asanı mı tekmelemişler ? nefret suçu mu işlemişler? treni hızlandırıp 32 kişiyi mi öldürmüşler? 37 aydını mı yakmışlar ? toplanıp 12 yaşında kıza mı tecavüz etmişler?

    ne yapmış bunlar?

  • yedi ceddini tanidigim adam.

    abuk subuk rastlantilar sonucu 31 mayıs new york grand prixinde 9.72 ile 100 metre dunya rekoru kirdigi sirada ben bu adamin jamaika trelawney'deki koyunde genis ailesiyle beraber rekoru kirisini izlemekte idim.

    efendim soyle ki, doktora tezinde ne diski yenecegine dair karar vermek icin potansiyel alan arastirma mekanina (jamaika-trelawny) 1 aylik bir pilot calisma ziyaretinde bulunulur. bir odasini benim gibi disarlikli varliklara kiraya vermek suretiyle biraz amerikan dolari yemeye and icmis bir teyzemizin evine yerlesilir, ortam koy mu koy, tarla mi tarla, horozlar sadece sabah degil gunun her vakti otmekte...

    neysem efendim, bu teyzemizin jamaika kirsalinda tipik oldugu uzere 100 metrede bir konuslanmis "shop" tabir ettikleri ama iceri girip bir tek rom sallayabilecegin, bir red stripe attirabilecegin bir marketi de bulunmakta. ben gun ve sicak ortasi bu markette pinekleyip bira icmekte iken, gelene gecene "what a gwan" diye bagirip hal hatir sormakta iken, yaninda kaldigim teyzenin kardesi duser mekana. aa turkmusun cok enteresan neresi ki o filan tadi artik rutine oturmus diyalogdan sag salim ciktiktan sonra, abi bana spor sevip sevmedigimi, usain bolt'u taniyip tanimadigimi sorar. uzatmayayim ben tanimiyorum adami, abinin bolt'un babasi, yaninda kaldigim teyzenin de halasi oldugu, ertesi gun new york'ta dunya rekoru kiracagi filan anlatilir bana.

    bu arada ufak bir parantez acayim, hakikaten herkes olayi bana oyle lanse etti: bizim oglan da yarin dunya rekoru kiracak gel sen de bak televizyona bizlen seklinde bir durum belirdi ortamda...ben de kendimce dalga geciyorum, elemana bir gun evvelden dunya rekoru kirdirdi herifler eki eki diye.

    neyse efendim, oturdum ben bunlarla koy evinde, yigen, kuzen, baci teyze coccuuu hala coccuuu allah ne verdiyse herkes adamin akrabasi zaten ortamda, bagira cagira hepsiyle kol kola gire gire yarisin baslamasini beklemeye.

    nesini uzatayim arkadasim adam 9.72'de mundar etti yarisi zaten. butun gun heyecani surdu adam zink diye kosup kirdi rekoru. ben zipliyorum atliyorum tuttugumu opuyorum sariliyorum filan goren de naim suleymanoglu dunyalarin gozu onunde dunyalari kaldiridi sanacak (kusura bakmayin bizim yas biraz kemale erdi aklima ilk gelen ornek budur).

    netice itibari ile bu adamin kendisi disinda trelawny'de kimi taniyosa herkesle tanistim ben, aileden sayilirim artik. bu arada alan arastirmasini bomba ettik o ayri...

  • mükemmel sırada nafaka var. bu konuyu da çözdük mü tertemiz oluruz.

    edit: geçin bunları sayın kadınlar, kimseye düşmanlık yok herkes eşit.

    edit 2 : kadınların linç girişimi devam ediyor mesaj kutumu şişirmenizin hiç manası yok, boşuna kendinizi kasmayın. çocuğa biz bakarız, nafakaya gerek yok. haydi ikileyin , az biraz ayaklarınız üstünde durun kezbanlar.

    edit 3: mesaj kutum hakaret dolu, işte siz bu kadarsınız, yaprağı yerken kırt kırt sapına gelince meeeee. bundan öteye geçemeyeceksiniz, size gülüyorum ama ağzım ile değil.

    edit 4: burada sayın kadınlar diye mevzuya girmişiz, uvv hakaretin biri bin para , gelen elinde satır ile atlamış mesaj kutuma. sakin olun hakarete mahal yok , paranızı almaya devam edeceksiniz siz. tamam hadi güldük eğlendik dağılın.

  • işini iyi yapamayan insanlar defolup gidecekse, kendisinin de dizi sektöründen elini eteğini çekmesi gerekir. nice tiyatro oyuncusu işsiz iken, "bak haluk" demekten başka yeteneği olmayan bu kadın dizilerde oynuyor. bu ne yaman çelişki anne?

  • ilginc olay. bana yillar evvel bi ankarali firmanin akrabama yaptigi jesti hatirlatti bu.

    soz konusu sirket kriz doneminde calisanlarina maas odemez hale geliyor. sartlar zorlasiyor. bu sartta herkes allah belani versin patron modunda istifa edio gidiyor. istifa etmeyen 5-10 kisi kaliyor. 1 sene sonra sirket kendini toparlayinca istifa etmeyip kalan herkese ev aliyor patron.

    akrabam halen o evde oturur ki suan ki degerini soylersem aglarsiniz kiskancliktan.