hesabın var mı? giriş yap

  • üç yaşına girmek üzere olan oğluma uyuması için masal anlatıyoruz. birkaç gündür de ihale bende. ışıkları kapattığımız için aç masal kitabını oku durumu olmuyor. haliyle, kaba tabirle uydurup uydurup anlatıyorum bir şeyler. aklıma da köyden başka bir şey gelmiyor. zihin ne dolu köyle. neyse masalı anlatırken bizimki her cümlede araya giriyor. misal "selim ve babası sabah uyandığında inekleri sağmak için ağıla gittiler" diyorum ve hemen "baba peki kuzular yok mu?" diyor. var oğlum olmaz mı diyorum. bu sefer "baba peki tavuklar yok mu?" diyor. var arkadaşım onlar da var az bekle :) işte sonra ineklere yemek olarak saman verdiler diyorum. hemen ardından "baba peki su verdiler mi?" diyor. ya hayır masal mı anlatıyoruz, soru-cevap etkinliği mi belli değil. madem hayal gücün iyi, sen anlat diyorum. bu sefer de "bir varmış bir yokmuş baba" diyor ve kalıyor orada. devamı yok. yaklaşık 20 dakika süren bu mücadelemiz sonrası anne olaya müdahil oluyor ve nasıl oluyorsa uyuyor bizimki hemen. işin özü ben çok kötü masal anlatıyorum, kabul.

  • arkadaşın ablası hamile ve bebeğin erkek olacağı belli olmuş, isim düşünülüyor. ailenin aklında modern isimler var ama abla olacak olan 3 buçuk yaşındaki kızlarına da fikrini soruyorlar:

    + berencim ne olsun kardeşinin adı?
    - bilo olsun
    + başka bir şey mi olsa acaba?
    - erkek bilo olsun o zaman

    günlerce gülünmüş eğlenilmiş ama... bebeğin doğmasına günler var şimdi. arkadaş ablasıyla telefonda konuşurken bilo nasıl diyor, annesi bebek eşyası alırken bilo'ya aldım diyor vs. sanırım çocuğun adını kaan falan koyup aile içinde bilo diye çağıracaklar. pardon erkek bilo.

  • esas vurucu olan bu gidanin turk gida kodeksine uygun olmasidir. iyi icinde cimento yok, sukredin.

  • daha 3 ay önce, iktisadi ve idari bilimler fakültesi'nde kablosuz internet olmayan, kablolu internetin bağlı olduğu tek bilgisayarın da bir takım aksaklıklar yüzünden internete giremediği üniversite.
    yerler filan hep parlak granit ama, valilik binası gibi.
    (bkz: türkiye)

  • fakiriz diye demiyorum ama geçen gün eve hırsız girdi, hayatımdan yarım saat çaldınız diye not bırakıp çıkmış.

  • on bin kisi buraya kolum agriyo yazdi, peki neden kolunuz agriyor merak ettiniz mi?

    gelin toplasin cevreme yavrularim anlatiyorum:

    oncelikle ince de olsa kasa bir igne yapiliyor haliyle o agri yapar ama asil sebep bu degil.

    aşının zerk edildigı bolge kolunuz, kolunuzu bir savas alani gibi dusunun. aşı vucuda girdigi an akyuvarlar bir anda "lannnnnnnn vucuda tuhaf bir sey girdi diye alarma geciyor ve allah allah allah nidalariyla kola hucum ediyorlar. haliyle orda bir savas basliyor. o savasin sonucu olarak da kolunuz baya baya bir agriyor.

    bu agriyi azaltmak icin neler yapabiliriz?

    1) asiyi oldugunuz kolunuzu yukari kaldirarak oynatin, ordaki kan akisi cogalsin.

    2) butun gun kolunuzu oynatmaya devam, asagi yukari kaldirin indirin vs.

    3) baktiniz sislik vs var hafif islak bir bezle kolunuza kompres yapin

    bu dediklerimi yaparsaniz sirtiniz yere gelmez :) hadi gecmis olsun! gidin asinizi olun hemen

    https://www.verywellhealth.com/…dical%20university.

    not: (mrna asilarinda, mrnalar vucuda girince hucrelere diken proteini olusturma talimati gonderiyor, protein olusunca akyuvarlar harekete geciyor, sinovac tarzi aktif olmayan asilarda kola inaktif virus zerk ediliyor ve akyuvarlar yine harekete geciyor mantik ayni)