hesabın var mı? giriş yap

  • kime ait olduğunu merak ettiğim arsa. çok güzel gökdelenler, alışveriş merkezleri dikilebilir oraya. ama sanırım sahibi biraz aksi satmıyor arazisini.

  • maça çağırdığımız bir elemanın (ki kendisi gelirsem dengeler değişir demişti) ısınırken bana "şş paşa! topu bana atsana bi solak mıyım değil miyim ona bakıcam" demesi, üstelik solak olup olmadığını anlamak için çektiği şutta topun koskoca sahada kalenin 3 metre yukarısında bir topun anca sığacağı delikten çıkıp gitmesi ve "solak değil mişim ehuehehehe" dedikten hemen sonra diğer topu isteyip bu kez sağ ayağıyla çektiği şutta topun bilmem kaç milyonda bir kez olacak ihtimale yine aynı delikten dışarı çıkması hayatımda halı saha maçlarında beni en çok şaşırtan olaydır. bir daha da şut çekmedi kerkenez.
    hayır adam bizimle dalga mı geçti anlamadık maç başlayıncaya kadar. maç başladı da fasulye olduğunu gördük de bir daha çağırmadık pilardacıyı (aramızdaki lakabı oldu bu olaydan sonra).

  • heyecanlandırmayandır. bakın asıl star wars'u bozmadık demek için her bölümde ana seriden bir kahraman oynatmakla olmuyor o iş. bu bölümde de luke ölür heralde artık. olmuyorsa zorlamayın kardeşim ya. tadında bırakın bir işi de. bırakın star wars hafızamızda anakinli, darthlı, leialı, obi wanlı kalsın.

  • çoğu vasat olan mekanlar listesi. evet arkaslar is bu entry de size iyi bir burgerin tarifini verecegim.
    ilk önce bildiğimiz etine güvendiğiz bir kasaptan 1 kg dana döş eti alıyoruz. gerçek dana eti olmalı ve bir miktar yağlı olmalı. bunu tek çekim olarak çektirmeliyiz. bu güzel eti daha sonra 1 tatlı kaşığı tuz ve bir miktar taze çekilmiş karabiber bir çay kaşığı bal ile bir güzel yoğuruyoruz. bu karışıma 2 tatlı kaşığı kadar worchester sos ilave edip iyice yoğurun buz dolabında 1 gün bekletiyoruz. yaklaşık 6 porsiyon burger koftesini elde ettik. bu köfteleri mutlaka kömürlü mangalda pişirmeliyiz. ateş düzeyi iyiyse 10 dakika civarında hazır olacaktır. son 2 dakika kala üzerine isteğe göre cheddar peyniri ekliyoruz. böylece peynir eriyip köftemizin üzerini birguzel kaplıyor . isteğe göre burgere taze soğan veyahut karemelize soğan ekleyebilirsiniz.(soğanı karemelize etmek için küp küp doğrayın bir miktar yağ ve 1 tatlı kaşığı şeker ile kavurun.) burger ekmeği olarak butik fırınların yaptığı burger ekmekleri kullanın. uno vs. olanlara bulaşmayın. ekmeği ikiye bölüp mangalda karemelize edin. karemelize olan kapağa ketçap mayonez hardal gibi soslarda sürebilirsiniz. yada heinz marka relish veya garlic soslarda var. burgere dana füme yi mangalda kızartıp ekleyebilirsiniz veya mantar soteleyip koyabilirsiniz. eğer acılı seviyorsanız newking gurbet acısı sos veya sarımsaklı acı soslar var. bu söylediğim sosları metroda bulabilirsiniz. afiyet olsun.

  • kemal kılıçdaroğlu kendisi hakkında yalakadan sanatçı olmaz demiş. kendisi yalaka olmasaydı da sanatçı değildi zaten, orayı atlamış olsa gerek. hülya avşar da çıkmış demiş ki, kendi görüşüdür benim 31 yıllık sanat hayatımdan şüphem yok. 31 yıl öncesi 1983 yılıdır. hülya avşar'ın güzellik yarışmasında 1. seçildiği senedir. yani kendisi güzellik yarışmasında 1. olduğu andan itibaren sanatçıdır? vay arkadaş. kadın sanatçı doğmuş resmen. bana bir yabancı adam sorsa bu kadın necidir diye, cevap veremem lan. şarkıcı mı kendisi? sesi mi güzel? ses sanatçısı mı? aktris mi? yeminle 5 dakika düşünür, acun'un yanında kadrolu jüri cevabı veririm. bir de 31 yıllık sanat yaşantısı varmış. vay arkadaş, ne kadar kolay bu ülkede sanatçı olmak.

  • sabah metrodan cikarken yapilan anonslarda, kazanin gerceklestigi metro hattina giden trenlerin gecici olarak durduruldugunu belirtiyorlardi. cok ciddiye almadim. "herhalde yine bir yenileme calismasi vardir" diye gecirdim icimden.

    ofise gelince ogrendim uzucu olayi.

    yanilmiyorsam bu zamana kadar hic bir kaza olmamis moskova metrosunda. senelerdir kullaniyorum, ben de karsilasmadim, duymadim.

    haberlerde yazilanlara gore tren raydan cikmis, bunun nedeni de makinistin ani yaptigi frenmis.

    bazi afedersiniz oc. makinistler bunu yapiyor. insanin odunu patlatiyorlar. hele ki sabah ve aksam vagonlarin en yogun oldugu donemde bu harekete maruz kalinca insanlar savruluyorlar bir yandan bir yana.

    olenlerin yakinlarina sabir ve bassagligi dilemekten baska bir seyimiz yok su an.

    yalniz madem herkes turkiye'yle karsilastirmis, hemen bastan belirteyim, ne cikip putin "bu gibi olaylar metronun fitratinda var" der, ne de bu olay uzerinden show yapar.
    metro ruslarin gururudur. evet, biraz abarti gibi geliyor ama gercekten de gurur duyulacak bir metro hattina sahiptir moskova. oyle kicikirik tek hatli istanbul metrosuna benzemez.
    o yuzdendir ki, bu olayin sorumlulari ortaya cikar, cezalari verilir, buyuk ihtimal bir daha gun yuzu goremezler. yaralilar su an hastanelere yerlestirilmis zaten, bedava, en iyi hizmeti alirlar.
    olenlerin ailelerine de ellerinden gelen yardimi yaparlar. yakinlarini yere yatirip tekmelemezler!

    edit: son bilgilere gore makinist de hayatini kaybetmistir. olu sayisi ise 20'ye yukselmistir.