hesabın var mı? giriş yap

  • televizyonda arap bir eleman sarki turku soylemektedir.

    - ne diyor bu eleman simdi?
    - arapca soyluyor, anlamiyorum.
    - e siz de arapca konusmuyor musunuz zaten?
    - yok, biz turkce konusuyoruz.
    - himm, arada pek fark yok ama degil mi?
    - yok, ikisi de diyaloglar vasitasi ile ve agiz yolu ile konusuluyor.
    - himm.
    - peki sen koyuncopluyonmu?
    - hö?
    - zzzztt... yok birsey devam et.

  • avrupa'da orta sinif sedan otomobil kullanimi cok azdir. aile icin ya station wagon'lar satilir, ya da suv tarzi araclar kullanilir. kucuk veya cocuksuz aileler icin hatcback'ler, parali abiler icinse ust sinif alman arabalari vardir. bir de bunlarin ustune son bir kac yildir elektrikli araclar gelir ki, orta sinif artik hizli bir sekilde bu araclara yoneliyor. dolayisiyla turkiye'de statu sembolu olan passat, superb gibi araclari avrupa'da yollarda goremezsiniz. alici kitlesi sifira yakindir. bu araclarin hitap edecek kitlesi yoktur. turkiye gibi otomobil algisinin gelismedigi ulkelerde populer olsa bile turkiye otomobil pazari kucuk bir avrupa ulkesinden hallicedir. burda ki tercihler buyuk resmi degistirmeye yetmez. vw icin gec kalinmis bir karar. muadili olan modeller de seat, skoda gibi markalar altinda uretimi durduracaktir.

    argumanimi desteklemek adina soyle bir bilgi. az once hollanda'nin sahibinden.com'u olan marktplaats'a baktim. orada satilik olan 1150 adet passat'in 880 tanesi station wagon ve kalani sedandi. kabaca hollanda'da ki passatlarin 3/4'u station wagon diyebiliriz.

  • yer bağdat caddesi, starbucks ,19-20 yaşlarında 2 genç kız'ın aralarında geçmektedir:

    k1 - 3 kez öss'ye girdiaam , kazanamadıaam.
    k2 - evet yaa çok zor yapıyolaaar
    k1 - bu sene de kazanamazsam amırikaya gidicıaam.
    k2 - inanmıyoraam
    k1 - ya evet cınaam, beyin göçü böyle oluyo işteaa.

  • merhaba,

    sözlük içinde entry’lerinden yola çıkarak varlıklı kadınları hedef alan, maddi ve manevi suistimalde bulunan bir çetenin varlığı iddiası tarafımıza ulaştı. konu ile ilgili tarafımıza başka bir bilgi iletilmediği için olayın doğruluğundan şüpheliyiz. ancak, konunun hassasiyeti sebebiyle tüm boyutlarıyla araştırılması için söz konusu ihbarı emniyet güçlerine ilettik, sürecin takipçisi olacağız.

    siber zorbalığa karşı tüm kullanıcılarımızı uyarmak isteriz. böyle bir durumla karşılaştığınız takdirde kolluk kuvvetleri veya adli makamlarla iletişime geçmenizi önemle tavsiye ederiz.

  • arkadaş şimdi size geri zekalı desem beni şikayet filan edersiniz. bu ülkede sadece sabah 8 akşam 6 mı çalışılıyor? bunun öğlen vardiyası var akşam vardiyası var gece vardiyası var. 17:30 - 02:30 vardiyası bile var amk. bunun yanında hafta içi tatil yapanlar var. bunun yanında yıllık izinde olanlar var. bunun yanında diğer izinliler var. buna eşi çalışan ama kendi çalışmayan kadınları ve işsizleri de eklediğinizde umarım olmayan beyninizde birşeyler canlanır.

  • sanki metrobüs ölmüş de insanlar cenazesine gelmişler gibidir.
    nasıl bilirdik? kötü bilirdik.

  • misafirleri uğurlamak için aşağıya indik böyle cümbür cemaat. baya bi kalabalığız. misafirler baya uzağa gidecek arabalarına binmeden vedalaşıyoruz. artık tuttuğumla tokalşıp, öpüşüyoruz aralarında yeni tanıştıklarımzda var. işte memnun oldun falan filan. tam o sırada bi bey amcayıda tuttum tokalaştık, adamı öptüm, iyi geceler, iyi yolculuklar dedim. adam bi ürktü hatta sonradan fark ettim adamı ilk tutup tokalaşınca adam irkilip baya şaşırmıştı zaten. neyse efendim adam bana baktı ben adama. ulan diyorum bu kim? meğerse efendim adam sokaktan geçen normal bi vatandaşmış, ben onuda bizim misafirlerden sanıp öpüp koklamışım. sonra dayı banada iyi geceler yeğenim dedi arkasına baka baka gitti. ne zaman aklıma gelse gülerim. yok böyle bişey o adamın şaşkın bakışları hala gözümün önümde.

  • bir kere daha ağzındaki baklayı çıkarmıştır. işte o açıklama:

    milli takımlar teknik direktörü fatih terim'in ayrılmasıyla, türkiye'nin büyük bir kaosa gireceğini ileri süren vural, şimdiden yeni teknik direktörün yerli mi, yoksa yabancı mı olması gerektiğinin tartışıldığını söylerken, kendisinin de bu göreve talip olduğunu açıkladı.

    ''en azından ben varım mesela. 25 yıldır bu ligde çalışıyorum. eğitimim var. yabancı dilim var. bize verilen imkanlarla neler yaptığımız belli. milli takıma çok futbolcu yetiştirdik. ben kendimi aday görüyorum, ama bir tane gazetede adımız geçmiyor. demek ki işin uzmanlık boyutuna bakılmıyor. o yüzden biz de 'tavşan dağa küsmüş, dağın haberi yok' misali, türkiye'de futbolu yönetenlere içimizden içimizden kırılıyoruz. yeteri kadar deneyim isteniyorsa tecrübeliyim. avrupa'yı biliyorum. daha düne kadar bu ülkede pro lisans sahibi olan sadece bendim. bu ülkeyi benden daha iyi tanıyan biri olabilir mi? iki tane akademi bitirmişliğim var. yabancı istiyorlarsa, ben aynı zamanda alman vatandaşıyım.''

    valla ben ikna oldum. en azından bir somestre. bi buldurun be.