hesabın var mı? giriş yap

  • 'dıj güjler'in zayıf bir türkiye (hasta adam) için kimi desteklediğini görmek açısından olumlu bulduğum yorumdur. erdoğan gibisini bir daha bulamayacaklarının farkındalar... bu nedenle de vedalaşamıyorlar bir türlü...

  • hakkında yok hypergiant'tır odur budur diye söylentilerden ötürü büyüklüğünün akla zarar vermesi açısından ortalıkta bi sürü örneklemesinden başka çok bir bilgi mevcut değildir. hatta bi tanesini de ben yazayım; dünyanın etrafını günde 8 saatlik bir yolculukla 2 yılda tamamlarken vy canis majoris'te aynı şeyi yapmaya kalkarsanız yolculuk 650.000 yıl sürermiş. daha da meraklıları için küçükten büyüğe derin kolda...

    merkür = 4880 km
    mars = 6794 km
    venüs= 12104 km
    dünya= 12756 km
    neptün= 49532km
    satürn= 108728 km
    jupiter= 142984 km
    güneş= 1292500 km
    sirius= 2506500 km (dünyadan baktığımızda en parlak -görünür kadiri en fazla olan- yıldız.)
    pollux= 6962500 km
    arcturus= 4177500 km
    riegel= 86335000 km
    aldebaran= ??????
    betelgeuse= 905125000 km
    antares= 1128430000 km
    v283 carinae= ??????
    v838 monocerotis=??????
    v509 cassiopeiae=??????
    mu cephei= ??????
    ky cygni= ??????
    v354 cephei=??????
    my cephei= 3481250000 km
    w cephei= 3676200000 km (dünyanın 288.194 katı)
    vy canis majoris=??????

    edit: imla + düzeltme + teşekkür*
    edit2: düzeltme + teşekkür *

  • “ok ancak geri çekerek atılır.hayat seni zorluklarla geri çekiyorsa, seni daha büyük bir şeye fırlatacağı içindir.
    nişan almaya devam et."
    (bkz: paulo coelho)

  • üst edit: ve evet beklenen son, başlık sahibi pılını pırtını toplayıp kaçmış, nevus isimli yazar arkadaşımız ssleri almış, buradan başlığı inceleyebilirsiniz
    buyrun

    anayasal bir hak konusunda inanılmaz mağduriyet kasmışsın, adam ölse niye ameliyat için gün veriyor ölmeseymiş mi diyeceksin.

    bu durumda haber vermesi gereken sistem olmalı, doktor defterine bakıp (nisana kadar doluysa 3 defter lazım) tek tek arayamaz, ama maalesef takibini yapacak ekipman ve donanım eksik, keşke böyle yürüse işler.

    ayrıca şu "para için geçmiş" ibarendeki saldırgan tavrın saçmalamanı daha bir güzel desteklemiş, sen ne için çalışıyorsun arkadaşım, varsa babanın hayrına çalışma isteğin, buyur sen çalış. devlet hastanelerindeki ağır çalışma koşulları ve karşılıksız alınan riskler doktorları bıktırdı. insan olarak türkiye cumhuriyeti vatandaşına istifa hakkı vermiş, o da kullanmış. sen küstün diye düzelmez bu sistem, isyanı biraz da o yöne etmelisin.

    edit: başlık sahibi ile dahi düzeyli tartışabildiğimiz konuda bir yazardan öyle mesajlar aldım ki, yok efendim dövmek gerekliymiş vs, yeminle eğitimle dahi çözülemeyecek noktada insanlığını kaybetmiş kimselerin böyle rahatça aramızda dolanabilmesi reva mıdır. yazık, gerçekten çok yazık. inşallah herkes gider diyeceğim de, fakire fukaraya olan oluyor. insanı insan olduğu için sevmediğiniz sürece bir bok olmaz sizden.

    bir edit daha: biri demiş ki hastalarını bitirmek zorunda, bak güzel kardeşim, ameliyat için aylar sonrasına sıra verilmesini problem etmeyip sistem yükünü insana yıkamazsın. sorun da burada zaten. o hastaları bitirsin diyelim, e yeni gelen hastaları almazsa yine mağdur olacak olan hastalar. aldı diyelim, yine kısır döngü, istifa edemeyecek hiçbir şekilde. atıyorum doktor gitti, sistemin hızlı bir şekilde yerine görevlendirme, atama vb şekillerle sistemin devamlılığını sağlayacak kimseleri ataması gerekir. ama diyoruz kaç aydır, görevlendirecek, atayacak doktor da istifa etti. çarkı yukarıdan bastırarak döndüremezsin, çürümeye mahkum bu sistem.

  • coin piyasasına giren herkesin hayalidir 100x gibi sayıları görmek. varlığını dahi tam olarak kestiremez insan. gerçekten bir coin 100x yapıyor mu?
    coin piyasasına girmeyen insanlar 100x gibi bir sayının tamamen kumar olduğunu düşünür. kendisi dışarıda kaldığı için pek fazla kabullenemez. düşünsenize 500 dolarınız 50 bin dolar oluyor. kim inanabilir ki?

    arkanıza yaslanın ve bunun mümkün olduğuna inanmaya hazırlanın.

    şimdi size, adeta bedava ekmek kuyruğu gibi sırası olan coinlist'ten bin kat daha kaliteli olan bu sitede kademe kademe bir coini ön satıştan almayı anlatacağım.

    tabii ki bu yazacaklarım kendi araştırmalarımı yansıtır. herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez. hiçbir zaman kendi araştırmanızı yapmadan yatırım yapmayınız.

    bu sitede alışverişler metamask cüzdanıyla mümkün olabiliyor. genellikle erc-20 ağı kullanılır. google chrome'ye metamask eklentisini indiriyoruz. metamask'a üye oluyoruz. üye olurken size verdiği kelimeleri sırasıyla not ediyoruz. bu notu mutlaka ama mutlaka hardcopy olarak da saklamamız gerekiyor. (bir başka bilgisayardan o hesabınıza girmeniz için şart. )

    şimdi gelelim polkastarter'e... görüldüğü üzere burada birçok coinin ön satışı mevcut.

    herhangi birisine tıklıyoruz. ben mesela polkadex'e tıkladım ve twitter hesaplarını buldum. twitter hesaplarında aradığım şey "polkastarder whitelist ". yani belli miktardaki coini satın alacak kişilerin listesi. eğer geç kalmamışsam buna katılabilirim. geç kaldıysam da yapacak bir şey yok, başka projelere yönelirim.

    nihayet aradığım o paylaşımı buluyorum. "whitelist open" işte şu hesabı takip et tarzı belli başlı görevler veriyor. en sonunda da form bulunuyor. en önemli yeri burası. foruma girip istenilen bilgileri ve kyc doğrulamarını yapıyoruz. kyc yani kimlik doğrulaması. her proje kendi anlaştığı kuruma yönlendirir kyc yapmak için. yılmadan üşenmeden yapmak gerekir.

    bunun gibi sağlam diyebileceğimiz birçok projeler buralarda çok ucuza satılıyor. bunun için siteyi sürekli olarak takip etmek gerekiyor.

    diyelim ki herhangi birisinden whitelist'e seçildiniz (ki umarım seçilirsiniz. sonradan 15 dolar olacak projeleri 0,015'ten alma şansınız oluyor. ) ve mutlaka satın alma hakkınız olacak. diğer borsalardaki gibi siteye hit kazandırmak için çakallıkları yok yani. seçilmediysen alamıyorsun, sıraya girme diye bir durum yok. metamask cüzdanınıza para atıp oradan alışveriş yapıyorsunuz. dikkat edilmesi gereken yer alışverişin etheryum üzerinden olması. bunları da anlatmaya gerek yok sanırım.

    peki hayattakisansim çıkıyor mu bu? yani oluyor mu böyle şey?
    evet çıkıyor arkadaşlar. çıkmasa buraya gelip yazmazdım. benim gibi her alanda şansız bir insana dahi çıkabiliyor*. önemli olan doğru adımları yapmak. zaten whitelist çıkarsa mutlaka o coinden alabiliyorsunuz.

    tokeni alır almaz satabiliyor muyuz?
    şartlar hepsinde değişiyor. bunu bilmek için tokenlerin tokenomics'lerine bakmak gerekir. en net bilgi oradadır. mesela bakalım cere'nin tokenomics'ine. burada diyor ki 12 ay kilitli kalacak. tokenlerini satamayacaksın ama %7,7'si bu token herhangi bir borsada yayınlandığı zaman satabileceksin. eğer ki aldığımız tokenimiz 15x yaparsa mesela aldığımız fiyat 0,015 dolar. diyelim ki bu token 0,25 dolara satışa sunuldu bir borsada o zaman yatırdığımız parayı %7'lik bir satışta çıkarmış oluyoruz. tabii her zaman risk vardır. belki yapmaz 15x. bunun için cere'nin ya da hangi tokeni alacaksanız onun araştırmasını iyi yapmalısınız. mutlaka ama mutlaka riski göz önünde bulundurmak gerekir.

    diğer entry'lerde 3 bin adet pols'e sahip olmak gerek gibi şeyler var. var mı öyle bir şey?
    eğer token/coin 1000 kişiye satılacaksa bunun 500'ü elinde pols tutanlara satılıyor. bunun için de mesela whitelistte sorar pols tutuyor musunuz diye. kalan yarısı ise public'e dağıtılır. yani elinde pols tutmayanlara. tabii elinde pols tutanlarda public'e göre daha az başvuru olacağı için eğer pols tutuyorsanız şansınız biraz daha fazladır.

    100x yapmış bir proje?
    aynı sitede daha önce satışı olan polkamon'a gelin birlikte bakalım. polkamon 14 gün önce satışa sunulmuş. o zamanki 1 etheryumla yaklaşık 5181,35 adet polkamon satın alınabiliyormuş. hemen o güne gidip etheryum'un fiyatına bakalım. gerekli hesaplamaları da sözelciler için şöyle ekleyeyim. yani bir polkamon 0,37 dolara satılmış arkadaşlar. peki satın aldığımız günden 1 gün sonrasına bakalım. (borsaya girdiği zamana) şöyle tıklayalım. gördüğünüz sayı şaka değil * yaklaşık 160 katına çıkmış.

    29 nisan eklemesi refinable diye bir projenin tokenleri satıldı. "#fine " kaç x yaptı biliyor musunuz? gelin bakalım;
    öncelikle 1 bnb ile 16424 fine tokeni alındı. bu da demek oluyor ki 1 fine'nin fiyatı yaklaşık 575/16424= 0,035 dolar. peki şu an kaç dolardan işlem görüyor bakalım. evet 2 dolar. an itibariyle 57x yapmış durumda. peki ilk çıktığında kaç dolardı? 8,5 dolar. yaklaşık 250x yapmış. kaldı ki önümüzdeki günlerde güzel listelenme haberleri dolaşıyor. buradan alabilen birkaç yazar ve çaylak olmuş. mesaj atarak teşekkür ettiler. demek ki alınabiliyormuş.*

    sorularınız olursa yazabilirsiniz. sık sorulan soruları buraya ekleyeceğim. umarım whitelist çıkıp hayatınızın en azından bir kısmının değişebileceği günleri görürüz.

    önemli edit: şöyle bir düzenleme yaptılar. 10 mayıs'tan itibaren artık whitelist public şekilde olmayacak. elinde mutlaka ama mutlaka pols tutma şartı aranacak. ayrıntılar;
    polkastarter ıdoları için beyaz listeye alınma şansınız eskiye oranla çok daha arttı!

    250 pols = 1 bilet

    artık ıdo'larda beyaz liste kazanma şansınız % 86,3'e kadar yükselecek

    bugün sizinle paylaşacak çok şeyimiz var ve bunun için daha heyecanlı olamazdık. ama aceleniz varsa, hemen söyleyelim; 10 mayıs 2021'deki dfyn ıdo'dan başlayarak artık yeni bir sisteme geçiyoruz:

    - yalnızca pols havuzları olacak ve bu durum token sahiplerinin beyaz liste şansını maksimize edecek.

    - 250 pols'un 1 bilete eşit olduğu bir bilet sistemi getiriyoruz.

    - havuzlar için min gereksinim 3.000'den sadece 250 pols'a düştü.

    - 3.000'den fazla pols tutarsanız artık cüzdan bölme yok!

    - cüzdanları haftada en fazla 1 ıdo kazanmaya sınırlayarak kötü şans koruması ekledik ve tüm token sahiplerinde adaleti büyük ölçüde artırdık.

    yeni polkastarter beyaz listesi gereksinimleri ve geliştirilmiş sistem ile her polkastarter token sahibinin ıdo beyaz listelerinde bir yer kazanma şansı çok daha yüksek hale getirilecek.

    şu andan itibaren (10 mayıs 2021'de dfyn ıdo ile başlayarak), 250 pols başına bir bilet ödüllendiren bir sistemi uyguluyoruz. uygun olmak için, her bir ıdo beyaz listesine başvurmanız gerekir ve ne kadar çok tutarsanız, kazanma şansınız o kadar artar. öyleyse bunun hakkında daha fazla bilgi edinelim!

    sistem nasıl çalışıyor

    her bilet 250 pols'a eşittir. sahip olduğunuz her 250 pols için 1 bilet daha alacaksınız. dolayısıyla, cüzdanınızda 750 pols varsa, beyaz liste için gönderirken "adınıza" 3 biletiniz olacaktır. beyaz listeler adresleri rastgele seçer, bu nedenle adresinizde 1'den fazla bilet varsa, seçilme şansınız daha yüksektir. bir beyaz listeye başvurduğunuzda pols'unuzu harcamadığınızı unutmamak önemlidir; pols tutmanız, adınıza beyaz listeye gönderilen biletlerin sayısını ifade eder.

    cüzdanınızda ne kadar çok pols tutarsanız, yeni sistemde başarılı bir şekilde beyaz listeye girme şansınız o kadar yüksek olur. bu sadece sistemi negatif kullananları imkansız kılmakla kalmayacak, aynı zamanda bunu yapmadığınız için ödüllendirilecek, cüzdanları bölme ihtiyacı ortadan kalkacaktır.

    sistem :

    250+ pols = 1.0x
    1.000+ pols = 1,1x
    3.000+ pols = 1.15x
    10.000+ pols = 1.20x
    30.000+ pols = 1.25x & bekleme süresi yok

    dolayısıyla, cüzdanınızda 250 pols'a sahipseniz, 1 bilet alırsınız ve beyaz listeye alınma şansınız 1,0 kat olacak (yani aynı kalacak). cüzdanınızda 750 pols varsa, 3 bilet alırsınız(şansınızı artırır), ancak güçlendiriciniz 1.0x'te kalır. 1.250 pols'a sahipseniz, 5 bilet alırsınız (şansınızı artırır) ve güçlendiricinizin bir beyaz liste için onaylanma şansı 1,1 katına ayarlanır.

    kazanma şansı

    rakamları sıkıştırdık. halka açık havuzların kaldırılması, pols token sahipleri için kazanma olasılıklarını önemli ölçüde artıracaktır. sadece bu da değil, 250 pols kadar az tutmak artık size bir beyaz liste noktası kazanma şansı veriyor. şimdiye kadar, tek şansınız halka açık listeydi ve hepimiz bunun ne kadar zor olduğunu biliyoruz!

    mevcut token dağılımına ve ortalama 1.000 kişilik beyaz listeye sahip bir havuza bakarsak bu şu anlama gelir:

    250+ pols = 100 kazanan kişi
    1.000+ pols = 130 kazanan kişi
    3,000+ pols = 600 kazanan kişi
    10.000+ pols = 90 kazanan kişi
    30.000+ pols = 80 kazanan kişi

    lütfen bu sonuçların, yürüttüğümüz on binlerce teste dayanmasına rağmen, havuz boyutları ve token dağılımı değiştikçe optimizasyonlara tabi olduğunu unutmayın.

    likidite sağlayıcıları hesaplaması

    her likidite sağlayıcısı lp-v2 tokenı 100 pols değerindedir (değişebilir)

    250+ pols = 2,5 lp token
    1.000+ pols = 10 lp token
    3.000+ pols = 30 lp token
    10.000'den fazla pols = 100 lp token
    30.000+ pols = 300 lp token