hesabın var mı? giriş yap

  • ulan bir uygulama bir programciya "how to delete songs from iphone" diye google'da arama yaptirir mi? gebersin bu program acilar cekerek ölsün. sonra tekrar diriltilip kizgin yaglarda falan kavrulsun. allah ilgilensin.

  • rakip takım yöneticileri tarafından ısrarla yok sayılmaya çalışılan kulüptür. siz yok sayınca yok olmuyor işte.
    ''beşiktaş isterse arena'da oynar.'' fikret orman
    ''fenerbahçe isterse hamit'i alır'' ali yıldırım

    ''hamit'i alıyorum, stadı da vermiyorum amk.'' ünal aysal.

  • philadelphia'li zencilerin kurdugu garip bir tarikat. 1985'de tarikata bagli insanlarin konuslandigi mahalleye polis baskini yapilmasi, tarikat baglilarinin polise ates acmalari ve bunun uzerine polisin helikopterle bomba atmasi ve cikan yanginda 5'i cocuk, 11 tarikat mensubunun olmesiyle sonuclanan olayla tanindilar dunya capinda.
    olaylari nedir derseniz, olaylari su: hukumet karsiti, teknoloji karsiti bir soylemleri var. hepsi africa soyadini almislar, bir nevi kardeslik tarikati haline gelmisler. tabiata donusu savunuyorlar, hatta o kadar ki, coplerini dokmeyi reddediyorlar.
    polis baskininin sebebi olarak da, mensuplarindan bir kismini polis oldurdugu iddiasi ile hapse atilmasi sonrasi [ ki aralarinda mumia abu jamal da var] cevreye rahatsizlik vermeye baslamalari, bolgede yasayan diger insanlarin, tarikat evlerinden gelen kokudan sikayetci olmalari gosteriliyor. ama goruldugu gibi, olaylar cok cabuk kontrolden cikmis..
    1996'da mahkeme, olayin sorumlusu olarak gorulen philadelphia polisini, olaydan tek canli kurtulan yetiskin tarikat mensubuna tazminat odemeye mahkum etti.

  • 4 aylık bi tane var bende. konuşmayı çok kolay öğrendi. yemi dışında pek bir şey sevmiyor. biraz tarhana çorbası seviyor bir de her sabah benim çayımdan otlanıyor. sürekli oyun istiyor. şimdi bu elemanlar kafeslerine çok bağlıdırlar bilirsiniz. geçen arkadaşla konuşurken dedim ki, "ben şimdi bu şerefsizi besliyorum, oynuyorum, temizliyorum ama küçülsem de evsiz barksız kalsam kafesine sokmaz bu beni. iki lokma yem yedirmez tekme tokat dışarı atar." o da hak verdi, gıcık kaptık elemandan. allahın sopası yok demek ki dün sinüzitten geberiyordum. sağ gözümün üstünü matkapla deliyorlar sanki. ilaç falan da fayda etmiyor. kanepeye uzandım geçsin diye dua ediyorum. o sırada bu kafesinden çıktı, uçtu kafama kondu. doğrudan gelip gözümün üzerine oturdu. sıcacık karnı sağ gözümün üstüne öyle güzeldi ki. ağrım hafiflemeye başladı. bu sakin sakin hiç kımıldamadan yatarken uykuya dalmışım. uyandığımda yastıkta yanımdaydı ve başımın ağrısı tamamen geçmişti.

    akşamın o saatinde çıktım ballı yemlerden aldım adamıma. bi gün önceki sözlerimi de geri aldım.

  • annem.

    her anlamda başarılı. profesör. anneannemin vasiyeti imiş zamanında. kitaplarını üst üste koyunca benim boyumu geçiyor. altmış beş yaşında hala bilimsel makale yapayım, kitap yazayim derdinde. öğrencileri hayran, tanıyan hayran, imrenilecek bir saygı ve sevgi görüyorum insanların gözlerinde. çocukluğuma ait bir tablo; etime kazınmış, geceleri hep bilgisayar başında. bir o kadar da mütevazi. yeni biriyle tanıştığında eğitimciyim der geçer, ayrıntıya girmez gerekmedikçe. evde hala ya mutfakta ya da bilgisayar başındadır. nasıl temiz titiz bir kadın, nasıl hamarat. nasıl bir hamaratlıksa bu, fırında domates soslu somon yapsam; arkadaşlarım domates suyunu annenden aldın di mi, o yuzden çok güzel olmuş diyor:p yan tabaktaki mezeyi benim yaptığıma inandıramıyorum kimseyi. evime ilk kez gelen biri evin çok şeker, annen ile beraber mi döşediniz diye soruyor, gülümsüyorum ne yapayım: ) nasıl bir imaj, nasıl bir güven bırakıyorsa insanlarda artık. . . benim diyen ev hanımına taş çıkartacak kadar becerikli ve elinden her iş gelen bir kadın. örgü örer, dikiş diker, mutfakta harikalar yaratır, üretir, çoğaltır, çekip çevirir.. hiç boş kalmaz ki. ailecek hep gölgesinde kaldık, gölgesinde huzur ve güç bulduk.

    mükemmel insanlar, mükemmel dostluklar etrafında.. ve mükemmel bir evlilik. babamla muhabbet kuşu gibiler hala; huzur veren bir uyum ve bu uyumun mimarı, koçu annem.

    ona hayranım ve onunla gurur duyuyorum.

    çocukluktan beri en büyük korkum onu kaybetmek. biliyorum o gün geldiğinde darmadağın olacağım.

  • islamcılardan gına gelmesi ... yeter lan , rahat bırakın artık dünyanın yakasını

  • (bkz: https://hibya.com/…nler-icin-ruhsatli-15102012.html)

    para için her türlü korkunç faaliyeti yürütecek güruhun gözünü kırpmadan gerçekleştirebileceği ihtimaldir.

    koskoca ülke düşünün ki ufacık metre kare alanda ki termik santralin yanmasına 5 gün önceden 30 km mesafede başlayan yangına rağmen engel olamıyor. sahi akıl alır yanı var mı?

    tema vakfının 2020 ekim ayında muğla için hazırladığı maden ruhsatı raporuna göre muğla'nın %59'u maden alanı olarak parsellenip ruhsat türüne göre sınıflandırılmış, bu % 59'luk alanın % 65'i ormanlık alan. ne hikmetse bu parsellemeden sonra gelen 2021 yazında bu ormanlık araziler cayır cayır yanıyor ve orman vasfı yitirilmiş arazilerin maden ruhsatı dışında kalan kısmı da turizm bakanlığının hizmetine sunulacak şekilde temmuz sonu çıkan yasa ile tescilleniyor.

    görsel

    görsel

    görsel

    muğla ili haritası incelendiğinde ve yangınların çıkış ve kontrol altına alınamayışı karşılaştırıldığında ortaya komplo teorisi olamayacak kadar net bir görüntü ortaya çıkıyor. ağacını kestirmeyen köylünün ormanını yakıyorlar.

    şimdiye kadar muğla ilinde yapılması planlanan, ruhsat verilip faaliyete geçirilmeye çalışılan her maden ve santral firması yerli halkın aktif protestoları ile engellenerek bertaraf edilmiştir, ufak bir arama motoru taraması ile bu protestoları teyit edebilirsiniz.

    bakmayın aslında her ne kadar göğsünü siper etse de köylü, yerel halk, yine de engel olunamayan, dağları, ormanları delik deşik edilen birçok alan da mevcut.

    işte bu maden yağması ağaç ve orman protestolarına takılmasın diye kontrollü olarak buraların yakıldığını düşünüyorum. köyü yanan halk zorla tahliye ettiriliyor kolluk kuvvetleri tarafından. müdahale etmeye çalışan vatandaşlar bölgeye yaklaştırılmıyor. muğla'da halk kolluk kuvvetlerinin kontrol noktalarını aşarak köylerine gizlice girip yangınları durdurup, evlerinin yanmasına engel oluyorlar.

    eyy bu ülkenin şerefli yetkilileri, bu cennet vatanın maden firmalarına peşkeş çekilmek için kontrollü yakıldığının ihtimalini akledin. turizm firmalarının yağmalamasına izin vermeyin. azcık da olsa vicdanı olan nüfuzlu ve varlıklı vatansever iş adamı ve sanatçıları alabildiğiniz kadar hava desteği, yangın uçağı ve helikopter getirtin.

    güzelim memleketin cennet köşesinin daha fazla yok edilmesine göz yummayın. bu bir doğa işgalidir. ülkenin güzelliği yok ediliyor. ses olun, anlatın. evlerini yitiren köylüler, evi orman olan hayvanlar, yuvası toprak olan ağaçlar için ses verin.

    bu kıyıma dur deyin.

  • sigaraya zam üstüne zam yaptıklarında sesimi çıkartmadım; çünkü sigara kullanmıyordum.

    alkolün vergi oranlarını tavana çıkardıklarında bir şey söylemedim; çünkü içki içmiyordum.

    hacıyağı ve gülsuyunu fahiş fiyata satmaya başladıklarında sesini çıkaracak kimse kalmamıştı...

  • sayısı ile ters orantılıdır eğer 2 yaprak nane varsa tabaklar kare ve küçüktür hesabı iyi giyimli garson getirir ve sağlam girer.

    15-20 yaprak varsa köy kahvaltısı yapıyorsunuzdur 10-15 lira hesap gelir.

    ama yok 1 avuç nane varsa kesin köy evindesiniz para vermessiniz hatta çıkışta elinize poşetle meyve sebze süt tutuştururlar.

  • fragmandan anladığım üzere zengin oğlan ve ailesini seven, alkolik babasına rağmen ayakta duran gururlu, cefakar, fakir kızın aşkını anlatıcak olan şey. şey diyorum çünkü ne dilim uyarlama demeye, ne elim uyarlama yazmaya varıyor. şaka gibi bir şey gerçekten de.

    tanım: shameless uyarlaması diyip boşuna telif hakkı parası veren dizi.

    edit: imla.

  • bold pilot ; 90 lar turkiyesine damgasini vurmus ve 1996 gazi kosusunda kirmis oldugu rekor halen gecilememistir.

    biraz hikayesine bakalim isterseniz. tjk kayitlarina gore 21 nisan 1993 dogumlu bold pilot in orjini baba (persıan bold (ıre) anne rosa palumbo (gb) / ımperıal flıng (usa) dir. filmin fragmaninda da gordugunuz uzere halis karatas i efsane yapan atlardandir. turk atciliginin onde gelen ailelerinden atman ekurisine ait olan bu safkan ingiliz ati ilk yarisini 28 mayis 1995 te istanbulda kazanir. aslinda hikayenin onemli kismi o yillarda genc ve gelecek vaadeden bir jokey olan halis karatas la bulusmasidir. karatas la olan iliskisi gercekten cok farklidir. hatta atin sahibi ozdemir atman in kizi begum atman la da bu at sayesinde yakinlasir ve arkadas olurlar ve arkadasliklari ilerleyen zamanda evlilige kadar gider. jokeyler ve atlar arasinda bazen boyle ozel iliskiler vardir. mesela selim kaya ve kafkasli da bunlardan biridir. kafkasli da cok buyuk bir sampiyondu fakat jokeyi selim in de dedigi gibi cok fazla kosturuldu ve ne yazik ki atlar sahiplerini secemiyor.

    biz bold pilot in hikayesine geri donecek olursak ; yaris hayati boyunca 30 kez start alan bu safkan 21 kez birincilik ,4 ikincilik , 2 kez ucunculuk , 2 kez de dordunculuk aldi ve sadece1 kez tabela disinda kaldi. tabi kazandigi en unutulmaz yaris hic kuskusuz rekorlari alt ust ettigi ve halen kirilamayan 1996 gazi kupasi kosusuydu ki at yarisi tarihimizin efsane yarislarindan biridir. ali kayakit in muthis yorumuyla olay bambaska bir boyuta gelir. at yarisiyla ilgilenipte bu yarisi izlemeyen yoktur en dis kulvardan bold pilot geliyor diye bagiran ali kayakiy i unutmak tabiki mumkun degildir.

    1996 gazi kupasi kosusu

    yine bold pilot in 1996 yilinda duzenlenen uluslararasi bogazici kosusunda alman ekuriye ait galtee yi gecisi inatla pes etmemesi rakibinin ataklarina direnip vazgecmemesi ve son 50 metrede attigi sprintle kazandigi yaris efsaneler arasindadir.

    1996 uluslararasi bogazici kosusu

    ote yandan bold ,gazi disinda ankara , basbakanlik , sakarya , ismet inonu , fevzi cakmak gibi ingiliz atlarina mahsus ne kadar onemli kosu varsa hepsini en az 1 kez kazanmistir. yaris hayatini
    buradan inceleyebilirsiniz. son kosusunu ise 98 yilinin agustos unda kosar ve aygirliga ayrilir. aygirlik kariyeri yaris kariyeri kadar basarili olmasa da 45 tane yavrusu olur. aralarinda kendisine benzeyen daha dogrusu kendi basarilarina yaklasabilen pek yavrusu yoktur. bu arada şunu da belirtmek lazim ki filmde bold pilot i canlandiran at kendisi gibi kapkara olan oğlu ganesh tir.

    bold pilot sahada oldugu 30 yarisin 28 inde halis karatas la start alir. bold onu o bold u ayri bi yere tasir. hatta yanlis hatirlamiyorsam halis karatas bir programda bold un burnunun hafif yamuk oldugunu , kucukken yanindan ayrilmak istemedigi icin onunla birlikte disari cikmak isterken burnunu kapiya sıkıstırdıgıni anlatmisti. aralarinda ki hikaye gercekten cok ozel ve bu hikaye aslinda filmde de gorebileceginiz gibi cok iyi bitmedi. halis karatas ve bold pilot arasindaki iliski atin sahibi olan ozdemir atman in kizi begum atman la yakinlasmasini sagladi ve evlendiler. 2 cocuklari oldu. fakat begum hanim 2014 te elim bi hastalik sonucu hayata veda etti. esinin olumunden bir kac ay sonra duzenlenen 2014 gazi kupasi kosusunu halis karatas kazanirken finişi gectiginde atin ustunde ayaga kalkip alyansini operek galibiyetini esine hediye etmisti. hani filmlere konu olacak hikaye derler ya hakikaten oyle ve filmi de yapildi. 7 aralik ta vizyona girecek bu film umarim hepimizin beklentilerini karsilar ve salondan mutlu ayriliriz.

    seni hic unutmayacagiz sampiyon.