hesabın var mı? giriş yap

  • bu yaratığın düşüncesi şuan tam olarak şöyledir

    bana yan bakan herifi iki kere yere vurdum adam hastanelik oldu yoğun bakımda ölümle cebelleşiyor ama devletimiz beni saldı demek ki haklıyım öyle abartıldığı gibi de bişi olmuyormuş karakola gittim geldim bu kadar, namımda yayıldı artık kimse bana yan bakamaz bakarsa hastanelik ederim problem yok bi karakola uğrar çay içer çıkarım.

  • hala gsliler ''bizim kongre çok iyi, herkes saygılı'' falan diyor. ulan 20 yıllık diktatörlüğü yıkmak kolay mı amuğa koyduklarım.

  • ben bir kere küçükken bu konuyu dedeme açtım. "işte ona renk körü denir" dedi. konu kapandı.

  • sevgili, seninle biz bir pergel gibiyiz
    iki basimiz var, bir tek bedenimiz
    nereye donersek donelim seninle
    nihayet basbasa verecek degil miyiz

  • probleme sebep olmayacak harekettir. doktorluk unvan hekimlik meslektir. doktor olmak için hekim olmanız gerekmez.

  • 10.000 tl kredi kart borcunun asgari tutarı olan 4.000 tl'sini ödeseniz ve kalan 6.000 tl ile hisse senedi yoğun yatırım fonu alsanız, ayda minumum %4 getiri elde edebilirsiniz.

    yani 6.000 tl x % 4 = 240 tl gelir elde edebilirsiniz.
    kredi kartı borcunu 6.000 tl eksik ödemeniz sebebiyle ödeyeceğiniz faiz : 6.000 tl x 1,5% = 90 tl.

    faiz gideri düştükten sonra aylık net kazancınız (240 - 90 tl), 150 tl eder.
    bu aylık kazancınızın bileşik etkisini hesaba katmasam bile yıllık en az 150 x 12 ay = 1.800 tl kazanç elde edebilirsiniz.

    dikkat bu bir yatırım tavsiyesi değildir ancak resmi politika faizinin %9 olduğu yerde, aylık %1,5'un üzerinde gelir getirecek bir dolu yatırım aracı var. doğru yatırım aracını seçmeniz durumunda yukarıdaki kazançları elde edebilirsiniz.
    fakat, kredi kartınızın asgari ödeme tutarını ödediğiniz durumunda, kredi notunuzun düştüğünü de akıldan çıkarmayın.
    edit : kusura bakmayın hesabı yanlış yapmışım. düzeltiyorum.

  • bunu squid game dizisinin 2. sezonu sanarak izleyen, izlerken bile yarışma programı olduğunu anlamayan, yetmeyip bir de buraya girip 2. sezon olmamış, oyunculuklar berbat diye yazan arkadaşlar... ah o arkadaşlar, vah o arkadaşlar... sen telefonunun tuş kilidini nasıl açtın da, ekşi sözlüğe nasıl girdin de, yetmedi tuşlara bastın da entry gönderin. :)

  • ekonominin en temel prensiplerinden birisi, sayılar üzerinden değil, oranlar üzerinden konuşmak gerekliliğidir.

    asgari ücret 2000 lira olursa bugün 1000 lira olan kira 1500 liraya çıkar, 40 liraya aldığın kıymanın fiyatı 60 lira olur derken alım gücü en iyi ihtimalle aynı kalır. amaçlanan şey alım gücünü arttırmak, yani 1.400 lira alan insan 2.000 lira vermek değil, 1.400 liranın değerini arttırmak olmalıdır.