hesabın var mı? giriş yap

  • bu embesil müzik türünden 24 milyon dolar kazanmış olması... vallahi alnına elmas çaktırmasında değilim.

  • özelleştirmeye karşı çıkan 2000 ( iki bin ) madencinin gerçekleştirdiği eylem;

    "zonguldak'ta türkiye taşkömürü kurumu'nda (ttk) çalışan maden işçileri, kurumun özelleştirilmesinin önünü açan torba yasa tasarısını protesto için 'maden ocağından çıkmama' eylemi başlattı

    madenciler, bugün de tasarıya tepki için maden ocağından çıkmama eylemi başlattı. kuruma bağlı müessese müdürlüklerine ait maden ocaklarında gece 24.00-08.00 vardiyasında çalışan işçiler, sabah mesaileri bitmesine rağmen yer üstüne çıkmadı.

    gündüz 08.00.16.00 vardiyası için iş yerlerine giden madenciler, arkadaşlarının yukarıya çıkmaması üzerine ocak önünde beklemeye başladı. gmis genel başkanı ahmet demirci, sendikanın eylem kararı almadığını, işçilerin kendilerinin örgütlenerek böyle bir eylem başlattığını söyledi. kaynak"

    ayrıca 17 ekim 2017 şırnak maden kazası gerçekleşen maden'in ruhsatsız ve kaçak çalıştırıldığı tespit edilmiş, sekiz ( 8 ) işçi ölmesine rağmen gözaltına alınan işletmeci ve yöneticiler serbest bırakılmıştır.*

    edit : sendika başkanının açıklaması akıllara maden filmindeki sermaye uşaklarını hatırlatmıştır.

  • başlık: uyurken cenin pozisyonunda

    entry: yatmak yerine yanlışlıkla lenin pozisyonunda yatmışım. allah kahretsin sol yumruğum havada uyandım.

  • + tuvalet?
    - kumun ustunde efendim...
    + oyun?
    - bir yumak verin kafi...
    + capkinlik?
    - gecen sene kisir edildim...
    + referanslar?
    - buyrun, uc adet; her evde en sevilen varliktim...
    + en son isinden ayrilma sebebi?
    - en cok beni seviyordu ev sahipleri, digerlerine haksizlik oldugunu hissettim; bir evin tek hayvani olmak istedim...
    + tamam, bugun baslayabilirsin...
    - ben size uc gun sonra donsem... baska yerlerden de teklif var da, o bakimdan...

  • kendisini beğenmeyenler emin olun ki demet akalın'ı değil, ceylan'ın cover'ladığı şarkıların gerçek sahiplerini dinlemeyi tercih ediyorlar. abartılı tarz ve vokallerini "cool" bulabiliyorsanız da geçmiş olsun, yüzünüzü bir yıkayın.

  • güvenlik konusunda aşmış. kredi kartının üzerinde numara yazmıyor, online alışverişler için tek kullanımlık kart numarası üretiyor, harcamalarınızın kaydını apple kendi sistemlerinde tutmuyor, sadece telefonunuzda saklanıyor. tek handikapı kartın mecburen manyetik bant içeriyor olması, onun dışında pek güvenlik açığı bırakmamış görünüyor.

    arayüzler göründüğü kadarıyla süper.

    yıllık kart bedeli yok. (yüksek cashback oranlı kartlar 90 dolar civarı yıllık kart bedeli alıyorlar.)

    cashback amerika'da en yaygın kart türü, genelde akaryakıt, market ve diğer gibi bir kaç kategoriye ayırıp, bazı kategorilerde %2, diğerlerinde de genelde %1 cashback veriliyor. (sıradışı bir örnek: amazon prime card %5 cashback veriyor amazon.com harcamalarında.) yalnız bu %2'ye de yılda x dolardan fazla olmamak kaydıyla diyerek sınır koyuyorlar, apple card'da bu da yok.

    cashback kartlar aydan aya veya bazen yılda bir kez topluca biriken rakamı kullanıcıya veriyor, apple card ise anında kullanımına sunuyor, alışverişi yaptığınız an cashback cebinizde.

    bunlar açık ara en iyi cashback kredi kartı yapıyor sanırım apple card'ı, ancak bunlardan faydalanabilmek için apple pay ile ödeme yapmak lazım, apple pay kullanım alışkanlıklarını arttırmayı amaçlıyorlar ve ortam da müsait çünkü abd'de apple pay yaygınlığı şu an için %50. apple pay 4 senede her iki dükkandan birinde erişebilmiş. bunda square gibi çözümlerin payı da büyük.

    bu arada titanium kart da çok karizmatik. şu an burada prestijli kredi kartlarında metal kullanılıyor, amex platinum ve chase sapphire reserve gibi. hatta metal kredi kartları arasında sağlamlık testi bile yapılmış.

  • batılı gece kıyafeti giyip, halay çekmektir.

    medeniyetler sentezi falan değil o tuvaletli hanımların halay çekmesi, resmen kimlik kargaşası.