hesabın var mı? giriş yap

  • marmara üniversitesi - ekonometri bölümünü kazanan arkadaşlara 2 yıl sonraki ygs sınavında başarılar dilerim.

  • devletin başbakanı*, "kürtaj cinayettir" der.
    devletin polisi*, gözaltına aldığı kadına tecavüz eder.
    belki kadın gebe kalır ve kürtaj yaptırmak zorunda olur.
    devlete göre bu kadın, artık cinayet işlemiştir, dolayısıyla katildir.

    nereden bakarsan bak, işin içinden çıkamazsın.

    böyle bir paradoksun yaşandığı ülke, 2012 yılının türkiye'sidir.

  • bir terör örgütünün şehir yapılanması ile görüşmeye başlarsınız. insanı etkilemek üzerine görevlendirilmiş kişiler sizi bir eylem bombacısı yapar ve ülkeniz için, ezilen halkınız için öleceğinize inandırılırsınız. ölürsünüz, bir bok değişmez.

    terör örgütünün karşısındaki bir yapılanmada bulunursunuz. polis, asker ve benzeri mesleklerden birini seçersiniz. yine insanı etkilemek üzerine görevlendirilmiş kişiler sizi bir savaşın içine gönderir, halkınız bu terör belasından kurtulsun diye çatışıp ölmeniz emredilir. çatışır ve ölürsünüz, bir bok değişmez.

    çünkü bu düzeni değiştirmek istiyorsanız, yaşamak için mücadele etmeniz gerekir.

    ülkem için ölmeyi düşünecek kadar romantik bir aptal olmadım hiçbir zaman. ölüm sihirli bir değnek değil. bu ülke için bir şeyler yapmak istiyorsanız ilk önce yaşamayı öğrenip, yaşatmayı öğretmek zorundasınız. toprağı, hayvanı, suyu, ağacı, meyveyi, çocuğu, çiçeği, sevgiyi, sağlıklı bir insanın omurgası olan saygıyı... bunlar yaşarsa ülke yaşar.

  • gta forum kullanıcıları, sızdırılan görüntüler üzerinden bir takım bilgileri derlemiş, çıkarımlarda bulunmuş. ben de siz kıymetli gamer suser arkadaşlarım için çevirdim:

    1- oyun vice city'de (miami) geçiyor ve harita çok büyük olacak gibi görünüyor, bir videoda, gerçekte miami'den oldukça uzakta olan bir göl var, bu bilgiden hareketle harita florida'nın daha büyük bir bölümünü içeriyor olabilir. videoların 2019-2020 tarihlerinden kalma olduğu tahmin ediliyor.

    2- en az 2 karakteri kontrol edebileceğiz. lucia (kadın-hispanik), jason (erkek-redneck). gta v de olduğu gibi karakterler arasında istediğimiz zaman geçiş yapabileceğiz ve soygun vb çeşitli işlerde diğer karakteri yardıma çağırabileceğiz.

    3- yerde sürünme, dinamik siper alma gibi yeni mekanikler var.

    4- sızan kodlar arasında ‘’jetpack kuşanma’’ ve ‘’at sürme’’ gibi ifadeler var.

    5- sigara, ilaç, sağlık kiti vb eşyalar için ayrı bir bölmenin olduğu yeni silah seçim menüsü.

    6- yere silah bırakma ve silah alma gibi yeni mekaniklerin yanı sıra gta v’e kıyasla daha sınırlı sayıda silah taşıyabileceğimize işaret eden bir silah seçim menüsü göze çarpıyor. ayrıca ‘’loot bag’’ olarak belirtilen bir çanta da taşıyor karakterimiz. bu herhangi spesifik bir görev için olabileceği gibi (gta 4 ve 5’te de çanta taşıdığımız görevler vardı) oyunda bir loot sisteminin de olacağının göstergesi olabilir.

    7- araç içi çatışmalarda artık sadece arabayı değil direkt olarak karakterimizi görebileceğiz. ayrıca araç camından sarkma gibi daha dinamik ve serbest çatışma mekanikleri yer alacak.

    8- detaylı araç içi modellemeleri mevcut. gta v’e sonradan eklenen rdr 2 de ise çıkışından itibaren var olan fps kamera desteği çok büyük ihtimalle bu oyunda da yer alacak. ayrıca aracın koltuğunun ve gaz-fren pedallarının ayarlandığı videolar çok detaylı bir araç özelleştirme sisteminin olduğunun işareti olabileceği gibi oyunun çıkışında yer almayan, rockstarın sadece geliştirme döneminde kullandığı ve detaylara verdiği inanılmaz özenin ispatı olan bir özellikten ibaret de olabilir.

    9- nakliye konteynırlarını soymak, kilitlerini kırmak gibi loot seçenekleri var.

    10- yeme, içme, yorgunluk, hayvan evcilleştirme gibi çeşitli rpg unsurlarına dair bir takım işaretler var.

    11- arttırılmış npc etkileşimi ve yapay zekası. bununla bağlantılı olarak restoran soygunu bölümünde poliser mekana bodoslama atlamak yerine etrafını sarıyor.

  • kandilli'nin guzelce acikladigi fark.

    bir depremin büyüklüğü *, deprem sırasında açığa çıkan enerjinin büyüklüğüdür. bu değer, deprem merkezinden belli uzaklıklardaki sismograflara gelen, deprem dalgaları olarak da adlandırabileceğimiz, p dalgası ve s dalgasının maksimum genliklerinden hesaplanır. bu yöntem ilk defa charles richter tarafından bulunmuştur ve deprem büyüklüklerini gösteren ölçeğe de richter ölçeği denir. richter ölçeği, logaritmik bir değerdir. bu, depremin büyüklüğündeki 1 birimlik bir artışın sismogram genliğinin 10 kat, deprem sırasında açığa çıkan enerji miktarınınsa 30 kat artması anlamına gelir.

    bir depremin şiddeti * ise, depremin yer kabuğundaki etkilerinin bir ölçüsüdür. depremin o bölgedeki canlılar ve yapılar üzerindeki etkisine bakılarak hazırlanan şiddet cetvellerinin en bilineni mercalli şiddet skalası'dır.

  • - arkadaşlar duşumuzu aldık gidiyoruz. lütfen.
    - sifonu da çektiniz mi peki hocam?
    - ne sifonu pardon?
    - hani maçın içine sıçtınız ya. o bakımdan...

  • (bkz: helal olmasın)

    edit; ekran görüntüsünün altında yazının devamı olarak "allah ecrini verir" demiş. fahrettin kardeş yolda bulduğun, sahibi olmayan parayla bile hayır yapsan sana yazılmıyor bilgin olsun ki bahsedilen iddia "haksız kazanç", 80 milyonun parası falan filan... kime ne anlatıyosam amk!

  • eskiden 60 sayfa olarak basılan pasaportlar artık yeni pasaportlarda 38 sayfa olarak basılıyor. ya pasaport sayfasından da kısmazsın be arkadaş. ne olacak diyebilirsiniz fakat 10 yıllık pasaport için 38 sayfa çok yetersizdir. sürekli iş için yurtdışına seyahat eden biriyseniz, giriş çıkış damgaları, vizeler kısa sürede sayfaları tüketirsiniz. işin ilginç tarafı sayfalarınız bittiğinde ve yeniden pasaport almak istediğinizde asıl kabus orada başlıyor. öncelikle sistem pasaportunuzun süresi dolmadığı için randevu vermiyor ve direk nüfus müdürlüğüne sizi yönlendiriyor. oradaki memur böyle bir hizmetimiz yok yeni pasaport alamazsınız diyor. oradan soluğu nüfus müdürünün odasında alıyorsunuz ve ona dakikalarca dil döküyorsunuz, yok neden seyahat ediyormuşum, yok gerçekten gereklimiymiş. lan sana ne ben hakkım olan pasaportu istiyorum aq. o da gönlünden koparsa a4 kağıdı bağışlamanız sureti ile size yeşil ışık yakıyor. işim için kullanmam gereken bu pasaport, sayfa sayılarının 38e düşmesi ile daha çok başıma bela olacak sözlük.