hesabın var mı? giriş yap

  • hasankeyf yeni yüzüyle misafirlerini mi bekliyor!!??
    ya insan şu haberi yaparken biraz utanır be!
    ne yüzsüz, ne arsız, ne ar damarı çatlamış insanlarsınız...
    güzelim hasankeyfi yok ettiniz bir de yeni yüzü mü diyorsunuz?
    şeytansınız şeytan!

  • özel okullarda en düşük öğretmen maaşını milli eğitim belirlemeli. bu maaşı veremeyen özel okul kapansın zaten.

  • hakkında yapılan tespitlere genel olarak katıldığım fakat öğrencilik kısmına katılmadığım insan.
    istanbul öğrenciliği geçirmek için harika bir şehir. illa itü, boğaziçi vs gibi okullar için de söylemiyorum. öğrencinin kendisini eğitmesi, değişik insanlar tanıması, dünyaya açılması için türkiye'de en fazla olanağa sahip şehir istanbul. bu yüzden ısrarla istanbul'da okumaya çalışan, ısrarla hobiler edinmek kurslara gitmek için ek işler yapan, simit-peynirle geçinip tiyatroya konsere giden, şehri gezip tarihini öğrenmeye çalışan öğrenciye ben saygı duyarım. böyle öğrenciler sandığınız kadar da az değil.

    maalesef işte çalışma hayatı başlayınca istanbul o eğlenceli yüzünü çeviyor insana. sadece ne kadar kalabalık olduğunu, sokaklarda dilenen çocuklarını, pisliği, trafiği görmeye başlıyorsunuz. sanki bambaşka bir şehir haline geliyor. ne kadar çabalasam da artık eskiden beni mutlu eden şeyleri bulamıyorum bu şehirde ben. ben onu, o da beni tükettik.

    bundan sonra rotamız ege. ama dendiği gibi, tası tarağı toplayıp gitmek de öyle ha deyince olmuyor. deneyeceğiz.

  • kızım geceleri benimle beraber gökyüzüne bakmayı çok seviyor. bir sürü soru soruyor. ben de anlatıp duruyorum. bir ellie arroway olsun hırsım yok ama ilgilenmesi acayip hoşuma gidiyor. daha önce gezegenlerden - yıldızlardan - aydan çok konuşmuştuk. yine öyle bir gece:

    - bak baba... şurada yanyana üç yıldız gördüm.
    - orion'un kuşağı o canım.
    - kuşak ne demek?
    - kuşak kemer gibi bir şey, insanlar giysileri düşmesin diye takarlar.
    - ama niye ona kuşak demişler? kim takıyor ki?
    - orion. avcı o. eski insanlar oradaki yıldızları bir avcıya benzetmişler. bak şunlar bacakları, şurası gövdesi, şurası...
    - çok saçma. orada bir üçgen var, orada da bir dörtgen. eski insanlar da çok komikmiş. (boğa takımyıldızını göstererek) bari şuna da inek deselermiş hahahaha!
    - (gulp)

  • otobüs kalabalıktır ve millet yorgunluktan ebesininkini çay tabağında görmüş durumdadır. ilerde 3-5 kızlı erkekli genç kümesi şakalar, bağrışmalar altında otobüsün huzurunu kaçırmakla meşguller. artık 40-45 yaşlarında bir adam dayanamaz,

    adam : gençler biraz sessiz olun lütfen!
    kız : ya tamam susarız [der ama gürültüye devam ederler]
    adam :millet işten çıktı bir de siz bağırıp çağırmayın lütfen
    kız : okulda hocalar, otobüste bunlar hep dırdır hep vırvır
    adam : terbiyesizlere bak yavv, okulda konuşmazlar burada hâlâ konuşuyorlar,
    kız : ya sanane babam mısın?
    adam : ne bilim kızım annene sor * [ eee siz susmazsanız elbet bir susturan çıkar]

  • 236 promil alkol direksiyon başına geçen arsız herif. allah'tan kimsenin canına mal olmamış.

    edit: direksiyon başına.

  • gitardan cikarabildigi sesler ve o essiz monster ton, alet erdavatla, kalin tellerle , yok efendim srv strat satin almakla falan yakalanacak bir sey degil, keske olsaydi. yani ben de belki de onbinlerce insan gibi normalden kalin tel seti taktim, o tona amfi-pedal ayarlari ile yaklasmayi denedim, texas special pick uplar kullaniyorum, deniyorum ama sadece uzaktan yaklasabiliyorsun, en fazla "andiriyor" diyelim. esas hadise belki de milyon kere tartisilmis ve soylenmis oldugu uzere; adamin elleri ve calis bicimi. tellere genelde cidden abanarak vurup, sapi da kiracakmis gibi hatta beyzbol sopasi tutar gibi sikarsaniz daha once duymadiginiz tinilar ufaktan belirmeye baslayip, diger degiskenlerle ( tel kalinligi ve yuksekligi, pick uplar, amfi, pedal vs vs) de birlestiginde size "hassiktir! oluyo galiba lan!" dedirtebilir. heyecan yapmayin, yaklasik 30 saniye sonra sol kolunuz 15kg luk dumble la uc set on kol calismis gibi kasilip kalacak, birak herhangi bir srv lick'ini iki nota basacak gucunuz kalmayacak. abarti geliyorsa eger denemesi bedava. bu mevzuyu ilk john mayer'den duydugumda abartiyor demistim, basima gelince anladim, adam gercekmis. ciddi bir guc gerektiriyor o tonu cikarmak, dover gibi tellere vurup o rezonansi ayibogan gibi siki siki basarak kontrol etmek, ustune o cilgin, yurek eriten vibratolari, bendleri atmak ciddi bir emek, baya uzun bir sure gerektiriyor. yani kimse yapamaz demiyorum ama buna yeltenen varsa eger ( srv sarkilari calmaktan bahsetmiyorum ), o tonu ne olursa olsun alicam diyorsaniz -ki gercekten denemeye deger zira cok eglenceli- boyle bir gercek var. adama bosuna hands of steel demiyorlar. kolunuz once o kondusyona gelecek, parmaklar mutantlasacak, fretboardu delecek guce kavusacak, bunlarin uzerine tum o duygu, tutkuyu verecek kontrolu yakalayacaksiniz. lifetime challenge gercekten.

    ya yok ben bu kadar zahmete giremem ama srv calarken en azindan sarki az cok ona benzer tinlasin diyen varsa ilk aradan cikarmaniz gereken sey mute raking denen hadiseyi cozmek. yani 6 tele dan dun vuruken sadece tek bir telden ses alip, diger tellerden muted ses almak; click click sesler cikacak. bunu pena elinizle degil tele basan elle yapacaksiniz, kesinlikle palm mute degil. texas shuffle da denir buna. cold shot, pride and joy, couldn't stand the weather buna guzel ornekler. o teknigi cozmeden bu adamin sarkilarina girismek afaki bir caba olacaktir zira sadece ritm atarken degil, bendler oncesinde de sikca kullandigi bir hadise, bir nevi imzasi. bu sekilde tek bir notaya basmasina ragmen kalin, tok, guclu sesler cikarabiliyor. o tona ulasmada gereken tekniklerden belki de en muhimi bu mute raking hadisesi. cunku yeterince deneyerek bir cok solosunu calabilirsiniz zira belli bir patterni izliyorlar, dizilim olarak zor degiller, ama tellere vurus ve ritm stili? that's a bitch. strumming olayini en bastan cozmek, o tona yaklasmadaki en zor kapilardan ilkini acacaktir bence. zaten bu engel asildiktan sonra o giremem dediginiz zahmete girer, tadini aldikca devam edersiniz.

    velhasil boyle srv for dummies gibi bir yazi oldu ama burada bulunsun ; dunyada en sevdigim gitaristin basligina yeni bir sey yazmis olmak mutlulugu bana yeter. belki de bir gun birilerinin isine yarar.

  • bulşit

    papa bile "bilim, evrim falan bunlar güzel şeyler." derken senin ders müfredatlarında evrimin yeri küçülüyor.

    papa diğer ruhban sınıfı üyelerinin aksine "gösterişten uzak olayım" derken sen 1000 odalı saray yaptırıyorsun.

    papa bir dinin en yüksek konumundaki insan olarak "iyi ateistler de var. belki cennete bile gidebilirler." derken senin ateistlerle ilgili yorumların "bunlar ateist"ten öteye gidemiyor.

    papa vatikan'ın tabusu sayılan çocuk taciz/tecavüzleri konusunda yüksek sesle konuşurken sizin yaklaşımınız "tecavüze uğrayan doğursun" şeklinde oluyor.

    daha sayayım mı, bence saymayayım. kendini halife ilan eden o terörist pezevenk bile papaya daha çok benziyordur.