hesabın var mı? giriş yap

  • yıl sonunu görebilecek misin acaba merak ediyorum. milleti uyutmaya devam. geri zekalıların seçimini bizler çekiyoruz. yazık ya yazık.

  • daha önce yazılmış ama ben de şunu şuraya koymak istiyorum: https://www.youtube.com/watch?v=up0tis6jvse

    "aganigi naganigi" ikilemesini dilimize (dilimize derken günlük konuşma dilimize arkadaşlar, güzel türkçemize değil) sokmuştu bu reklam ilk çıktığında. ilginç şekilde; etrafımda kimsenin duymadığı, kullanmadığı, sözlükte de yazmayan ama kimsenin de ne anlama geldiğini anlamakta da hiçbir zorluk çekmediği bir ikilemeydi. o zamana kadar duyan bilen yoktu ama bu reklamda duyduktan sonra herkes neyi ifade ettiğini bir çırpıda anlamıştı. ve reklamdan sonra da bir süre de ağzımıza takılmıştı. muhtemelen kuru yemişin direkt mala gittiği(bkz: direk mala gider) bilgisini halk arasında yaygınlaştıran reklam budur. hatta daha da abartıyorum, bu reklamdan sonra artık bir daha fındığın reklamının yapılmasına ihtiyaç kalmamıştır çünkü fındık kolektif hafızanın derinliklerine direkt mala giden gıda olarak kazınmıştır. reklam sektörünün kendi çapında en büyük başarılarındandır.

  • bir yazılım mühendisi olarak, maksat vatandaşa hizmet diyerek bir haftasonumu bu uygulamanın algoritmasını anlamak için harcadım. neredeyse hiç like alamıyorum, ya da like alıyorum ama param yok göremiyorum diyenlerin sorunları için size belgelerle algoritmayı açıklıyorum. algoritmaların tamamı sizi üyelik almaya teşvik etmek için hazırlanmıştır, bunu aklınızda tutun.

    1. ilk iş hesabınızı kapatıp yeniden açın. yeni bir üyelik açtığınızda uygulama sizi bir süreliğine diğer profillere göre daha çok görünür yapıyor. bu süre genelde 15-30 dakika arası oluyor. uygulamanın bunu yapmaktaki amacı şu, siz birsürü like alacaksınız, beni kim beğenmiş hele bir göreyim diyeceksiniz, para verip üyelik alacaksınız.

    2. uygulama ayarlarınızda mesafenizi 20 km'den uzun tutmayın. uygulamada her yeniden hesap açtığınızda belli bir algoritmaya göre en popüler profilleri neredeyse aynı sırayla size göstermeye başlayacak. bu profiller gerçekten güzel, beğeneceğiniz profiller. ama bunlar aynı zamanda günde yüzlerce like alan profiller olacağı için şansınız düşük olacaktır ve like haklarınız boşa gidecektir. işte bu yüzden mesafeyi çok uzun tutmamalısınız ki like haklarınızı verimli kullanabilesiniz. uygulama popülariteye göre ilgi çekici profilleri size gösterecek, siz beğeneceksiniz, like haklarınız bitirecek, bunların çoğu zaten ilgi manyağı olmuş profiller olacağı içiz sizi beğenmeyecekler, ya da match olsanız bile kaldıracaklar durup dururken, siz de paralı üyelik alacaksınız.

    3. şimdi en güzel yere geldik, sizi beğenenleri nasıl göreceksiniz. uygulamada bir bildirim tipi var, sizi beğenen bir profili pas geçerseniz kısa bir süre sonra bir bildirim yolluyor. seni beğeneni geçtin, gel para ver seni üye yapalım kimi geçtiğini gör diyor. işte uygulama sizi bu duruma düşürmek için, birileri sizi beğendiği zaman 2. maddedeki popülarite sıralamasına sizi beğenen profili yüksek bir sıradan ekliyor. şimdi yapmanız gerekenleri sıralayacağım.

    3a. uygulamayı kapatın (hesabınızı veya uygulamayı silin demiyorum, uygulamayı kapatın). telefonunuzun işletim sisteminde kapanmış olsun uygulama.

    3b. uygulamayı kapatıp yeniden açtığınız zaman, uygulama popüler profiller listesini yenileyecektir. ve sizi en son beğenen profili ilk 3 sıraya koyacaktır. bu genelde 1. veya 2. sıradaki profil oluyor.

    4. ve son bölüm. eğer ilk 1 saat içerisinde 4-5 tane like aldıysanız uygulamayı en az 1 gün daha kullanın. 1 günün sonunda eğer beklediğiniz işlerin iyi gittiği bir match alamadıysanız, ya da 15-20 like alamadıysanız hesabınızı silin ve yeniden oluşturun. çünkü uygulamanın çok fazla paralı kullanıcısı var ve uygulama bu kullanıcıları sizden daha önce gösteriyor. 1 gün içerisinde 30-35 like aldıysanız eğer siz de popülarite listesine giriyorsunuz, öbür türlü çok altlarda kalıyorsunuz ve sizi fazla kimse görmüyor. uygulama da gel para ver sana boost satayım herkesler seni görsün diyor. o yüzden en iyisi silip yeniden başlamak.

    eğer ileride vakit harcar da farklı algoritmalar bulursam bu listeyi güncellerim.

  • çocukluğumdan kalan iç burkan bir detay. sabah kahvaltı yaparken görüldüğünde dün akşam yemeğinde pilav yediğimizi hatırlatır.

    bazen hayatı sofra bezinde kuruyup kalan pirinç tanesi modunda yaşarız. sevdiklerimiz gitmiş, hayattan beklentilerimiz azalmış, hoşlandığımız kıza mesaj yazmışız, görmüş ama cevap vermemiş.

    atom fiziğine de profesörlüğe de lanet olsun.

  • kim demiş hani biri demiş ya "ilk perdede silah gözüktüyse ikinci perdede mutlaka patlar" diye. (edit: çehov demiş.*)

    kimse dikkat etmemiş. şebnem dönmez, barış'a ciddi bir iş toplantısı öncesi "kolunuz leke olmuş" dedi. barış da işi gücü bırakıp bir panikle lekeyi silmeye çalıştı. "amaan boşver eve gidince makineye atarım" demedi.

    laf olsun diye mi yaptılar böyle bir şeyi sizce? ne lekesiydi o? barış niye bu kadar paniğe kapıldı da temizlemeye çalıştı?

    ne lekesiydi biliyor musunuz?

    fren hidroliği...

    de gözünü sevdiklerim. bir sefer de fren hortumları kesilmiş arabayı kullanan herif uçuruma gelmeden önce daha şehrin içindeyken bir kere frene bassın da "aha fren tutmuyo la" diyip kenara çeksin. ya da en fazla öndekine falan eklensin. yok abi illa uçuruma gelene kadar frene basmayacak, uçuruma gelince basıp aşağı yuvarlanacak.

  • hiç de yukarıda söylendiği gibi bir mesaj vermeyen paylaşım.

    yusuf yerken kim diye soracak olanlara işte bu demek için eklenmiş bir resim bence. çünkü bu şahıs yüzyıllar da geçse bu resimle hatırlanacak!

  • vefakar topçu.

    c.ronaldo : "başarılarım için arkadaşım albert fantrau'ya teşekkür etmeliyim. beraber 18 yaş altı şampiyonasında oynadık. bizi izlemeye gelen sporting lisbon menajeri kim daha fazla gol atarsa takıma onu alacağını söylemişti. ''

    c.ronaldo : ''maçı 3-0 kazandık ben ilk golü attım albert ise ikinci golü attı üçüncü golde ise ben dahil herkesi etkileyen bir olay yaşandı. albert kaleciyi geçmişti ben de yanında koşuyordum albert'in tek yapması gereken topu boş kaleye göndermekti ama o topu bana pas attı. maçtan sonra neden yaptığını sorduğumda ise '' sen benden daha iyisin'' demişti. ''

    gazeteciler albert fantrau'ya hikayenin gerçek olup olmadığını sorduğunda albert '' evet hikaye gerçek ronaldo o maçtan sonra sporting altyapısına girdi ben ise futbolu bıraktım ve şu an işsizim '' cevabını verdi. gazetecilerin ''işsiz biri olarak bu kadar büyük bir eve, böyle güzel bir arabaya ve ailenin ihtiyaçlarını karşılayacak parayı nereden buldun ? '' sorusuna albert fantrau'nun verdiği cevap ise her şeyi açıklıyordu. '' bunların hepsi cristiano ronaldo 'dan.''