hesabın var mı? giriş yap

  • aksini iddia eden bir kisiye dahi rastlamadigim dunyada, ortaya cikan sacma bir feminizm atari.

    elbette almak zorunda degilsin. kilo vermek zorunda da degilsin. guzel olmaya calismak zorunda degilsin. toplumun belirledigi "guzel kadin" imgesine benzemeye calismak zorunda hic degilsin.

    tam olarak neye karsi verilen bir mucadele bu, cozemiyorum acikcasi.

    edit: mesaj atan kadinlarin cogu "o zaman neden killi kadinlari begenmiyorsun" diye soruyor. sen killarini alip almamak konusunda %100 ozgursun. ben de hangi tip ozelliklerini barindiran kadinlari begenip begenmeyecegim konusunda ozgurum. bu kadar ahmak nasil oluyorsunuz anlamak mumkun degil.

  • kanuni'den sonra tahta kim oturacak diye tahminler yapanların olduğu dizi. "favorim selim" diyen olmuş bir de. yok yok cidden bir deneyin parçasıyız millet olarak.

  • bir çok kişinin ateş yakmak ve yakmamakla ilgili çıkarımlar yaptığı ve gerçek bir hikayeyi konu alan filmdir.

    ateş konusunda dikkate alınması gerekenleri hatırlatmak isterim:

    *yanma aksiyonu için oksijene ve yakacağa(yakıta) ihtiyaç var. oksijen az da olsa var ancak yakacak soru işareti.

    *uçakta ve yanlarında kıyafet ve bavullar dışında yakacak yok. ilgili malzemeleri yakıp 1-2 gece dayanmayı garantiye almak yerine riskli de olsa yalıtım ve giyim için kullanıp daha uzun süreler dayanabilmeyi göze almak daha mantıklı.

    *dağda o irtifada üstte paylaştığım koşulu değiştirecek bir yakacak kaynağı yok. çünkü belirli irtifa üstünde odunsu bitki örtüsü yetişmez. buna dağ ağaç sınırı veya ağac sınırı denir.

    *eldeki malzemelerle ateş yaksalar dahi, iyi bir yalıtım sağlayamadıklarında (uçağı ufak havalandırma boşluğu dışında dış havaya kapamaktan bahsediyorum) o kadar kişiyi (yanılmıyorsam ilk başta 19 kişiydiler) sıcak tutacak bir alan oluşturmaları mümkün değil.

    tüm bunları söylemiş olmakla beraber; karı yalıtım için kullanmakta yetersiz kaldıkları söylenebilir. kar mağarası gibi girişimlerden hiç bahsedilmemiş.

  • geçmiş olsun kardeş. konsantre askerlik yapmışsınız. bu dediklerini kısa dönemlere 6 ayda uzun dönemlere 12 ayda günlere serpiştirerek yapıyorlar. sizin vakit dar olduğu için 21 günde ne yapabilirse yapmışlar. neyse yemişsin askerliği işte hürgeneral kardeşim. boşver unutursun zamanla...

  • doğru olacağını düşünmediğim iddia. 23 nisan - 19 mayıs deselerdi inanırdım.

    edit: espri yapma kardeşim "yav", espri yüzünden bilgileri okuyamıyoruz şeklinde mesaj aldım. 19 mayıs'ın ve öneminin ne olduğunu bilmeyen insanların da var olduğunu şaşırarak öğrenmiş oldum.

  • başlık: 22 yaşındayım böyle bi şey görmedim

    1. böyle birşey görmedim daha.

    2. demek göbeği erittin.

  • --- spoiler ---

    aklı öldürsen, ahlak da ölür. akıl ve ahlak öldüğünde millet bölünür. kadıyı satın aldığın gün adalet ölür. adaletin öldüğü gün, devlet de ölür. ( fatih sultan mehmet)
    --- spoiler ---

  • müthiş faydalı bir oyuncu oldu kariyeri boyunca. en ön plana çıktığı takım galatasaray olmuştur.

  • söylediği şeyi cidden savunuyorsa annesi hala kürtaj düşünebilir diye düşünüyorum. olay sadece bilinç ise

  • sosyal medya öncesi yoktu böyle avamlar. camlara süs ve resim asmalar falan noluyoruz ya ben anlamadım. hadi resim asarsın masumane bir eylem fakat o yemeği yaparken kokunun yayılacağını, erittiğin tereyağından ve yemeğinden sıçrayan yağların türlü türlü yerlere sıçrayacağı ve eğer iyi temizlenmezse senden sonra o vagonu kullanacak kişiyi rahatsız edeceğini düşünmüyor musun? düşünmüyorsun çünkü beyinsizsin.

    empati yeteneği olmayan yaratıklardan nefret ediyorum. kesin yanında jbl go tarzı bir ses bombası da getirmiştir akşam da ledleri takıp parti yaparlar. ulan çok mu zor başkalarını rahatsız etmeden yaşamak gerçekten anlayamıyorum.