hesabın var mı? giriş yap

  • istanbul erkek lisesi'nde bir almanca sınavı: kağıdın bir yüzünde bir hikaye, diğer yüzünde "hikayenin içeriğini özetleyiniz" şeklimde bir soru (inhaltsangabe). kağıdın hikaye olan yüzüne bakmak zahmetine katlanmayan bir arkadaşım, kafasından hayali bir hikayenin özetini yazıp, sonra da bize "yaa siz nasıl bir hikaye uydurup yazdınız" diye sormuştur. sonuç: içerik notu:1, gramer notu:2 (10 üzerinden)

    (edit: entry kötülenmiş. serdar? sözlükte misin lan, sen mi kötüledin oğlum, ne kızıyorsun lan komikti işte yazmayalım mı?)

  • 2 maçta 1 gol bile atamadığımız fenerbahçe'ye balıkesirspor'un 41 dakikada 3 gol attığı maç. hay yapacağımız şampiyonluk yarışının...

    not: tiner çekiyorum.

  • prens charles olmak da zor. bakkala gidip bir şeyler alınca para diye ananın resmini veriyorsun. yazık lan.

  • bir psikiyatristin yöntemi:

    (ilk görüsme)
    psikiyatrist:ben sana sigarayi hemen birak demiyorum ki
    tiryaki sahsiyet:nasil yani?
    p:istedigin kadar içebilirsin ama bir sartimiz var
    bana bilgi vermen gerekiyor
    t:hah ha (deli midir nedir,içerim cosarim)
    p:her gün kaç sigara iciyorsun,her sigarayi kaç dakikada toplam kaç nefes çekerek bitiriyorsun,etkisi ne kadar sürüyor...bu gibi bilgileri bana vermen lazim.bunlari bir köseye not edersin.bunun disinda istedigim birsey yok,sigara sayisi sana kalmis,canin istedigi kadar içersin
    t:bu kadar bilgi de ne ola ki?
    p:simde bu ilk gelisin tabii,ne siklikla sigara ictigini görmem lazim.ona göre baska teknikler düsünücez seninle,tamam mi?
    t:aa tabii olur,nasil olsa istedigim kadar içecem (salak lan bu herif,ben yazmam ki bu kadar seyi...hem yazsam bile az gösteririm keh kehh,su psikiyatristler de garip oluyorlar)

    (bence psikolojik açidan muhtesem bir taktiktir,tiryaki sahsiyet isterse içtigini az göstersin,önemi yoktur çünkü asil amaç sigara içerken eskisi kadar haz almamasini saglamaktir,nefesleri saymaktan sigara içmeye konsantre olamayacaktir,sürekli dikkat etmek zorunda kalacaktir.eger yöntemi hiç uygulamiyorsa,yani doktorun dediklerini yapmiyorsa o zaman da kendini kontrol altinda hissetmekten huzursuz olacaktir.eskiden keyif aldigi seyin sikinti yaratmasi yeni bir ögrenmedir,ee bu da ilk hafta icin süper motivasyon saglar)

  • o zaman arkadaş bile olmadığımız, 2. kez görüştüğümüz - başbaşa değil, aynı ortamda olmak sadece- bir şekilde yan yana oturduğumuz bir anda, " elindeki dikiş izleri de nedir? geçmiş olsun" dediğimde, memnuniyet, çokça da şaşırma ifade eden şekilde bakmıştı bana ve :
    "bunca yıldır arkadaşlarım bile farketmezdi.. sen nasıl farkettin, şaşırdım.." dedi.
    aradan yıllar geçti..
    bir akşam kendi evimizde, kucağımızda bebeğimiz varken dedi ki, "işte o soruyu sorduğun gün var ya, o an ben senle evleneceğimi biliyordum.. buraya kadar geleceğimizi biliyordum.. o an hissettim, sen benim eşimdin"..
    bir erkeğe yara izinin hikayesini sormak, tüm hayatınızı değiştirebilir, hikayeniz olabilir...

  • nisan 2020'de türkçe altyazıyla birlikte gelen oyun.

    mart gibi karıyı boşar, nisan ayında rahat rahat takılırım.

    1 yıl sonrası gelen edit: oyuna bak anasını satim, sürekli erteleniyor. karı başımıza kaldı.

  • "küçük enişte balkonda konuşuyo.. millet bağırıyo dik dur eğilme diye.. lan eğildiği yok, boyu o kadar aq.."

  • olumlumalar yeteri kadar yapıldığına göre gelelim uyarılara.
    1- kronik hipertansiyon problemleri ortaya çıkarabilir. eğer hipertansifseniz ve anestezi altında bir operasyona maruz kalacaksanız mutlaka ve mutlaka ne kadar süredir ginseng kullandığınız anestezi uzmanına söyleyiniz. anestezik ajanlar vasodilatasyona sebep olduğundan hemodinamikte kolay değişim görülebilir.

    2- moai gibi antidepresanlarla etkileşim yapmasının yanısıra phenelzine ile aynı anda kullanımı titreme, baş ağrısı ve uykusuzluk oluşturur. diğer antidepresanlarla birlikte alınması da sorunlara yol açabilir.

    3- asya ginsengleri ile kalsiyum kanal blokerleri etkileşirler (ccb).

    4- germanyum içeren ginseng ürünleri furosemidin diüretik etkisini azaltırlar. ayrıca ve daha önemli olarak germanyuma maruz kalmak böbrek yetersizliğine yol açabilir.

    5- amerikan ginseng'i hipoglisemik aktivite gösterir. tip1 ve tip 2 diyabet hastaları çok dikkatle kullanmalıdır.

    kaynak : beslenme ve ilaç etkileşimleri, m. aksoy, istanbul tıp kitabevi, p550