hesabın var mı? giriş yap

  • yorgancı ya da yüncü olmak. müşteri yok ama akşama kadar yumuşak yumuşak yünlerin içinde huzur bulurum.

  • geçen gün arkadaşlarla takıldığımız mekan. elimde tablet bilgisayar vardı. tabletten e-kitap okuyordum hemen görevli geldi, hem bilgisayar açmış hem de kitap okuyorsunuz bu suç, gibi birşey söyledi. bardağı alıp, hesabı dahi ödemeden oradan ayrıldım. kimse de birşey demeye cesaret edemedi. işin iyi tarafı doğrudan eve geçtiğim için bardak da eve geldi benimle. daha sonra bardağı yıkayıp mutfağa yerleştirdim. artık yeni bir bardağım var.

  • daha 6 yaşındayken, koskoca berber tarafından "yakışıklı abim gelmiş" şeklinde karşılanıyordum. "yakışıklı abime yastık getirin" deyip altıma yastık bile konuluyordu. buradan yola çıkarak; tanım: dahil olduğum gruptur.

  • -jokond amcaaa
    -efendim güzelim?
    -hafta sonu bize gelsene
    -gelemem işim var
    -ama lütfen yaaa
    -niyekine?
    -parti vericem arkadaşlara senin de gelmen lazım
    -ne partisiymiş lan bu bacaksız?
    -cacık partisi
    -ahaha şimdiki çocuklar harika
    -gelicen mi gelicen mi?
    -eheh tamam tamam gelirim
    -oleeeyy hıyar da geliyor artık menümüz tamam!
    -lan!

  • ornek eklemekten cekinmeyelim:

    xv.-xvii. yuzyilar arasinda, cezayir beylerbeyligi'ndeki kolelikle ilgili bir kaynak ariyorsaniz mesela,

    cezayir kole filetype:pdf

    "cezayir beylerbeyligi" kole filetype:pdf

    cezayir kole xv. xvi. xvii. filetype:pdf

    gibi kombinasyonlari aratiyor ve cikan sonuclara, tek tek bakiyorsunuz. eger cok sayfa acildiysa, en az yirmi sayfa taramadan, diger bir arastirmaya gecmiyorsunuz.

    anahtar kelime, bir kelime grubu ise, tirnak icinde aratiyorsunuz.

    ornek:

    "kurtlar sofrasi"

    "balat'in gulleri"

    gibi...

    power point sunum ariyorsaniz,

    mesela,

    "sanayi devrimi" filetype:ppt

    yaziyosunuz.

    bi de, advanced kismini iyi bir inceliyorsunuz, daha baska neler yapabileceginizi gormek icin. turkce google'da ileri arama midir bunun adi? bilemedim simdi. yani bi sey aradiniz, bi takim sonuclar cikti, sayfanin en altinda, ileri veya advanced diye bir yer olmasi lazim. orayi iyi bir kurcalayin ki, diger ozelliklerden de faydalanabilesiniz.

    ///

    soru: ingilizce dersim için, teflon, naylon, polietilen için bilimsel makalelere ve kaynaklara ihtiyacım var. nerden bulabilirim?

    benim cevabım:

    teflon filetype:pdf site:*.edu
    nylon filetype:pdf site:*.edu
    polyethylene filetype:pdf site:*.edu

    bunnarı tek tek gugıllayın. hiç değiştirmeden aynen kopi peyst. çıkan sonuçlarda, her bir madde için en az 20 sayfa tarayın. tek tek bakın sonuçlara.

    ///

    (bkz: compadrito) basligina yazilan butun ovguleri, bu basit teknikleri kullanarak eristigim bilgileri paylasarak edindim. insanlarin bilgiye ihtiyaci var, tez icin, odev icin, sinav icin, merak icin; bu basit teknikleri bilmediklerinden, bilgiye erisemiyolar. buna da gonul razi gelmiyor...

  • halam gece çalıştığım hastaneye kalp krizi geçirerek gelmişti.
    ben o gün nöbetçi olduğum için çok yorgundum ve çok üşüyordum, doktor odasındaki kanepede üzerime nevresim alıp biraz dinleneyim, demiştim. haberi alınca apar topar kalkıp acil girişinde babamı, kardeşimi, bilinci gitmiş, halamı karşıladım.

    acil anjioya aldık ve ne yazık ki ex oldu.
    sorumlum zaten nöbetin bitmesine az kaldığını bundan sonrasını idare edebileceğini benim eve gitmem gerektiğini söyledi. eve gittiğimde herkesin olduğu gruba atılmış bir mesaj gördüm. ben önce taziye mesajı atıldı, sandım. bir de ne göreyim: grubun en sevimsiz insanı dün gece dinlenirken halamın kalp krizi haberini alınca koşmak için üzerimden attığım nevresimin yerde dağınık bırakılmış fotoğrafını çekip “lütfen doktor odasını dağınık bırakmayalım.” diye paylaşmış.

    halamın ölmek üzere olduğunun haberini aldığımda nevresim katlamak aklıma gelmediği için kusura bakma, dedim. hem suçlu hem güçlü kahpe özür dilemek yerine ne dese beğenirsiniz?
    “ben senin özelinde demiyorum, daha önce de böyle oldu o yüzden hatırlatmak istedim.” dedi.

    ben bu çağın insanında iliğimle kemiğimle nefret ettim.