hesabın var mı? giriş yap

  • ölümü ölümle kıyaslamadan samimi duygularla: masum hayatını şerefsiz ellerce kaybeden dünyanın mazlum çocuklarından bir diğeri.. güzel uyusun masum çocuk..

    berkin elvan da güzel uyusun..
    mısırlı esma da güzel uyusun..
    israil'in plajda vurduğu 3 masum güzel filistin çocuğu da güzel uyusun..
    hamas'ın katlettiği 3 isralli genç de güzel uyusun..
    yasin börü de güzel uyusun..

    çocuk ölümlerinden siyasi saldırı, siyasi malzeme yapan bu zihniyet de yere batar umarım! sizin zihniyetiniz dünyaya hakim oldukça ölümler devam eder insanlığını bırakmış tuhaf yaratıklar sizi.

    "bana her berkin diyene senin adını söyleyeceğim" diyor. samimiyetine sıçayım senin.

    edit: ulan ölen her çocukta sizin zihniyetinizin benzeri zihniyetlerin payı var. insanlığınıza, vicdanınıza ayrı ayrı sokayım. paramparça olmuş çocuk bedenlerinden nemalanmaya çalışmayın. alevi ölünce susup sünni ölünce konuşmayın. noldu, zoruna mı gitti israilli, alevi, senin dininden olmayan gençleri korumam? çocuğun dini mi olur, ırkı mı olur yüreğine tükürdüklerim?

  • adınızı soyadınızı tercihinizle değil, yasal zorunluluk ile paylaştıysanız, bu yetkiye sahip olan kişinin sizi eklemesi yetkinin amacı dışında kullanılmasıdır.

    adama godoş demeye getiren gavat çomarlara duyurulur.

  • şarkıyı " recep tayyip erdoğan hepsi boş hepsi yalan bir gün hayat bitecek dersin görmüşüm rüya” şeklinde yorumlamış, el işareti yapmış... 10 ay hapis..

    r.t.erdoğan’ın bir grup akademisyen için söylediği “alçak, zalim, kapkaranlık, cahil, tiksinti verici, vatan haini, lümpen, terör örgütünün maşası, ahlaksız, mandacı artığı, ruhu kirlenmiş” sözlerine açılan hakaret davasına , mahkeme “ifade ve düşünce özgürlüğü” kapsamında olduğuna hükmetti.

    davalı erdoğan olunca ifade özgürlüğü

  • kisinin portakala bakis açisini degistirebilen film.

    don vito corleone manavdan portakal alirken tetikçileri farkeder. kaçmaya çalisirken portakallar yere dökülür. portakallarin elinden gitmesi, ondan uzaklasmasi, bir saldiriya ugrayacagini fakat sonunda kurtulacagini haber vermektedir.

    the godfather part3 te michael corleone babalar meclisinde otururken masa birden sarsilmaya baslar. michael`in önündeki portakal sarsintiyla yere düser, michael portakalin yuvarlanarak kendinden uzaklasmasini izlerken, tepeden kursunlar yagmaya baslar. portakal, michael`dan uzaklasmistir, michael saldiridan kurtulmustur.

    vito corleone torunuyla oynarken ölmüstür. ölmeden önceki hareketi de agzina portakal kabugu yerlestirmek olmustur.

    part3 te michael`in düsüp ölmeden önceki görüntüsü incelendiginde elinde tuttugu portakal farkedilecektir.

    babalar meclisinde önüne portakal konan babalar öldürülür.

    part2 de michael`a portakal ikram edilir, fakat almaz. o gece saldiriya ugrar lakin ölmez.

    part2 de fanucci öldürülmeden önce eline portakal alir.

    bu üçlemede portakalla bir sekilde iliski kurup öldürülen daha nice kisi vardir.

    etkileyici sayilabilecek bir diger sahne ise part3`te portakal suyu ile ilgilidir. michael seker komasina girince hemen portakal suyu ister. portakal suyu onu hayata döndürür. kanaatimce bu sahnede michael`in yasamak için ölümlere, düsmanlarinin kanini içmeye mahkum oldugu anlatilmaktadir.

  • yeni albüm çıkarmış fantaazi müzik icraacıları tarafından posterlerde, afişlerde, kaset kapaklarında sergilenen duruştur. kafanın italik duruşuyla satıştan beklenen gelir arasında çok doğru bir ilişki vardır. bu duruşun duayenleri arasında, mahsun kırmızıgül'ü, ibrahim tatlıses'i, özcan deniz'i ve yeni yeteneklerden bayhan'ı sayabiliriz. emrah dinçer hem italik hem bold olarak durur ki ayrı bir başlık konusudur, belki de değildir.

  • sonra sokakta şiddet gören kadın gördüğünde neden tereddüt ediyorsun diye erkekleri suçluyorlar. çoğu bunu kendi rızasıyla hiçbir baskı olmadan seçiyor. yeminle şaka gibi ama değil.

  • aha budur

    lan gugılda örümcek diye aratınca bir tane bile resmi çıkmaz mı. yok arkadaş çıkmıyor. sanki hepimizin evinde karadul, tarantula var amk. niye kimse sallamıyor olm bu hayvanı. türkiyede istisnasız her evin demirbaşı olan bu hayvandan neden kimse bahsetmiyor çıldıracam.

    lan var ya bu hayvancağızı keşfetmemişlerdir bile ha. latince adı bile yoktur garibimin. o derece siklenmiyor, hayvanlar aleminin mustafa akbaba'sı :(

  • - muz(opsiyonel), armut, süt ve tarçınlısı tam bir serin yaz akşamı içeceği. az şekerli ve hafif.

    - muz, nutella ve süt katarak, üstüne bolca fındık serperek yaptığınızsa tam bir kış içeceği. yoğun ve tatlı.

    - yumuşak bir geçiş tadı için şeftali, süt ve vanilin tavsiyemdir.

    - liçi, armut, taze nane yaprağı, yemiş familyasından taze yemiş(dut, frenk üzümü, vs olabilir) ve buz ile yaparsanız mükemmel bir plaj kokteyli çıkar karşınıza.

    - elma, karpuz ve maracuja yani tutku meyvesi kombinasyonuyla süper bir entel içeceği elde edersiniz. özellikle yoga sonrası elektrolit dengesini sağlamak için tavsiye edilir.(son cümleyi uydurdum).

    - portakal**, ananas, ıspanak, armut, üzüm ve kırmızı paprika ile cihangir elitleri arasına karışabilirsiniz. c vitamini ile cildiniz her daim taze kalır.

    - yaban mersini, elma ve taze nane yaprağından olanı ise kadıköylülere armağan ediyorum. farklı ve tazeleyici.

    - yıldız anasonu, elma, buz ve ahududulu olan ise rakıya aşık ancak sevip de kavuşamayanlara gelsin. karaciğer yetmezliği ve safra kesesi hastalarında yıldız anason sindirim uyarıcısı amacıyla kullanılır.

    - çilek, elma, fesleğen ve kırmızı karabiber tanelisi baharın deli havasında grip olana ıhlamur niyetine verilebilir.

    - zencefil, elma, kivi, kereviz sapı, roka(ya da kuzukulağı) ile vitamin bombası yaratıp, kışın turp gibi gezebilirsiniz.

    - elma, havuç, kişniş, nar ile bolca a vitamini ve anti-oksidan alıp, her daim genç ve güzel kalabilirsiniz.

    .....

    görüldüğü gibi süt olmayan tariflerde genelde elma var. elmalar tatlı, sulu ve sevimli meyvelerdir. kendilerini içecek içinde görgüsüz gibi tadı ve kokusuyla belli etmez ama tamamen de gizlenmezler. kendileriyle barışık olmak önemli.
    hangi meyveden ne kadar kullanacağınız size kalmış bir şey; ancak, ben bir porsiyonda en az 3 elma olması kanaatindeyim.

    süt yerine badem sütü kullanılırsa da olur, daha aromatik ama daha hafif bir tat katar.
    bazen süt yanında yoğurt da kullandım. fena olmuyor ama tarif verebilecek kadar güvenmiyorum.

    elmayı değil ama nedense armudu soymayı seviyorum(ağız tadı) ancak özellikle güçlü bir sıkıcınız yoksa meyveleri soymanız daha hoş olur. kabuklar bazısını küçücük de kalsalar rahatsız edebiliyor. kimisi de tanecikli seviyor. tercih sizin. zamanla zevkleriniz oturacaktır zaten.
    hemen her tarif içine bourbon vanilin koyabilirsiniz.
    gene yaz dönemi koyacağınız bir top vanilyalı dondurma çok güzel tatlar yaratıyor. hatta kışın bile koymanızı tavsiye ediyorum :)

    yukarıdaki tarifleri, kendi kafama göre değiştirerek ya da sil baştan kendim uydurarak hazırladım. emeğe saygı lütfen. bu yolda ne meyveler, ne sebzeler heba oldu.

    edit: yıldız anasonu nasıl kullanıyorum? yıldız anason dediğimiz şey çubuk tarçın gibi sert bir baharat. dolayısıyla onu smoothie blenderında kırmak yerine, en son aşamada küçük bir parçasını doğrudan bardağa atarak kullanıyorum. içilmiyor, yutulmuyor. sadece bardakta kalıyor ve tat veriyor.