hesabın var mı? giriş yap

  • serbest stil dövüş tekniği konusunda genç yaşta uzmanlaşmış bir kardeşimizdir.

    yalnız o elektrik kutusunun üstüne çıkıp ilginçli tekme atmak nereden aklına geldi çok merak ediyorum. hani futbol oynarken artistlik yapan elemanlar olur ya, sırf hareket yapmak için pozisyon bekler, burada da eleman sırf hareket yapmak için uygun dövüş zemini aramış yıllarca da sonunda denk gelmiş gibi. saygı duydum.

  • markette satılan tavuk yerine özgür gezen köy tavuğu yenilmesi gerektiği yazılmış kitapta. nerden bulacağız özgür, cool, hipster tavukları, ha onu dememiş.

  • mendeburlardır. hatta kadını ayrı, erkeği ayrı mendeburdur. en sevdikleri şey asansörden inerken asansör kapısında durup sohbete devam etmek. tam o sırada dünyayı kurtardığından, sizin düdük gibi kapı önünde sevgili plaza insanının keyfini beklemeniz gerekir.

    domuz ötesi olurlar. her gün yüzlerini gördüğünüz insanlarla nezaketen de olsa selamlaşırsınız, sevmediğiniz komşunuzla, kapıcınızla, sokağı süpüren çöpçüyle, nihayetinde en azından yüz aşinalığı olur. plazada iyi günler diyerek asansörden inerken arkanızdan kimse ses etmez zira kendini bir sikim sanan suratsız bir insan olmak plaza insanı olmanın ilk şartıdır. çalıştığım plazada dış kapıdaki güvenlikten, tuvaleti temizleyenlere kadar herkes ismimi biliyor, hatrımı soruyor. bi bok yaptığımdan değil, sadece "günaydın" ve "kolay gelsin" diyorum. plaza insanları her daim çevresindeki insanlara selam veremeyecek kadar yoğun ve ayak işi yapanlarla muhatap olmayacak kadar kıymetli olduklarından, kimsenin hizmetlileri umursadığı yok. o yüzden hatır sorana saygı duyuyorlar.

    ciddi bir kısmı sanılandan düşük maaşlıdır ama plazada çalıştığından çevrelerindeki gelir algısı yüksektir ve bu algıyı korumak için oradan buradan kısıp kıyafete, ıvır zıvıra gereksiz harcarlar. bütün dertleri sanıldıkları kadar iyi kazanıyormuş gibi görünmektir.

    plaza insanı kapı tutmak, yol vermek gibi nezaketen yapılan hareketler için teşekkür etmez zira sen nezaketten değil, yükümlülükten yapıyorsundur. bi de zaten dünyayı kurtarıyor ya, ondan. o kadar işi arasında seninle mi muhatap olsun.

    en belirgin ayrıntıları kemer askısına takılmış manyetik kart, elinde laptopla katlar arasında koşturmak(aynı firma bir kaç kata yayılmış olabiliyor.), aşırı topuklu giymek(erkeklerde sık rastlanmıyor), ortak alanlarda sahte kahkahalar, yemek getiren elemanlara bi sebepten çatmak felan.

    insanlıklarına dair güzelliklerini bile isteye solduruyorlar, mekanik, ruhsuz, materyalist garip canlılara dönüşüyorlar. ama günahlarını almayayım, bizim plazada çok iyi plaza insanları da var, yapı kredi plaza'nın önünde takılan kedileri besliyorlar, hatta öyle besliyorlar ki, ben yemek verdiğimde önceden doyduklarından kafayı çevirip bakmıyor şerefsiz kediler. yemeğe sırtını dönüp oturan kedi olur mu, burada oluyor.

    bu da böyle bir tespitimdir.

  • link
    görsel: https://ibb.co/tbcdsz1
    görsel2: https://ibb.co/cwwn1w7

    'made in turkey' yazan hiçbir ürünü ülkeye sokmama kararı almışlar...

    ee ne oldu arap kardeşliği, ne oldu arap ortaklığı? başta istanbul olmak üzere birçok ilde arap yatırımcılara güvenen hükümet yine mi kandırıldı?
    birkaç gün önce afişlerle suudi arabistan'ın milli gününü kutluyorduk, ne oldu da ambargo yedik?
    arap yarım adasında bir dostumuz katar kaldı sanırım, o da bir iki yıla kazık atar kandırır bizi.
    siz bu kafayla ülke yönetmeye devam edin, bu şekilde ne döviz düşer ne de bu ülkeye refah gelir. bütün yabancı yatırımcılar tek tek çekiliyor ülkeden.
    b*kumuzda boğuluyoruz, az kaldı...

  • yumurta neden haşlarken çatlar? işte çözümü.

    1. yumurtaları buzdolabında saklıyorsanız kaynatmadan önce oda sıcaklığına getirin. soğuk yumurtaları haşlamak onları çatlama riskine sokabilir. bunun nedeni, gazların kabukların içinde ısınıp genleşmesi ve büyük bir basınç oluşturmasıdır. böylece gazlar kabuktaki zayıf noktaları kırarak dışarı çıkar. yumurtaları oda sıcaklığına getirmek için daha az zamanınız varsa, pişirmeden önce soğuk yumurtaları sıcak musluk suyunda birkaç dakika bekletmeyi deneyin.

    2. suya bir çay kaşığı tuz eklemek yumurtaların çatlamasını önleyebilir. tencereyi suyla doldurun ve bir çay kaşığı tuz ekleyin. yumurtaları yavaşça suya koyun ve 10 dakika pişirin. mükemmel pişmiş bir yumurta sarısı elde edeceksiniz.

    3. yumurtayı kaynatmadan önce, kabuğun büyük kısmını temiz bir raptiye veya emniyet pimi ile hafifçe delin. bu, haşlama işlemi sırasında çatlamaya neden olan hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlar ve böylece mükemmel pişmiş bir yumurta elde edilir.

    4. yumurtaları kaynatırken bir tencereye aşırı doldurursanız, yumurtaların çatlama olasılığı yüksektir. yumurtaları çok dikkatli bir şekilde tencereye sokun. bir seferde yalnızca bir kat yumurta kaynatmalısınız ve yumurtalar birbirine baskı yapmamalıdır. çok fazla yumurtanın aynı anda haşlanması bazı yumurtaların ağırlıktan dolayı çatlamasına ve diğer yumurtalarla temas etmesine neden olabilir.

    5. yumurtaları asla kaynar suya koymamalısınız. bu, kabukların çatlamasına ve yumurta beyazının akmasına neden olacaktır. soğuk yumurtaları ılık veya sıcak suya maruz bırakarak, onları ani bir sıcaklık değişimiyle "şok" etmiş olursunuz, bu da yumurtaların çatlamasına neden olur. ayrıca soğuk su yumurtaların aşırı pişmesini önlemeye yardımcı olur.

    6. son olarak yumurtaların çatlamasını önlemenin en kolay püf noktalarından biridir bu. bir yumurta için bir çay kaşığı sirke gerektiğini unutmayın. tencereyi suyla doldurun ve yumurta sayısına göre sirke ekleyin. tavayı ateşe koyun ve yumurtaların pişmesine izin verin. suya sirke eklenmesinin yumurta beyazındaki proteinin daha hızlı pıhtılaşmasına yardımcı olduğu ve kabukta oluşabilecek çatlakların önlenmesine yardımcı olduğu söyleniyor.

    kaynak

  • arabadan anlamayan erkektir. herkesin böyle bir uzmanlığı olmak zorunda mı amonyum karbonat? sen annenle ev eşyası bakmaya gitsen "bak bak daha ev eşyası bakamıyor" mu diyeceğiz?

    ağır zırva.

  • islamcılardan gına gelmesi ... yeter lan , rahat bırakın artık dünyanın yakasını