hesabın var mı? giriş yap

  • haftasonu izlediğim filmdir. coen kardeşler yine güldürmüştür. filmin içeriği hakkında konuşacak bir şey yok llewyn davis tüm diğer coen kardeşler karakteri gibi bir kaybeden; ya da yetenekli olmasına rağmen "kazanamayan" diyelim. şanssızlıklar peşini bırakmaz... film bir fargo değildir ama oldukça karamsardır. evet hepimiz biraz llewyn davis'iz aslında.. onlardan farklı olduğumuz için başarısız ya da ezik gözükme potansiyelimiz her an vardır. zaten o çok marjinal ünlüler de biraz başarılı olmasa llewyn davis olacaktır sadece şans yüzlerine gülmüştür.

    bu arada film aynı zamanda bir yol hikayesi de barındırmakta. müzikleri ve atmosferi ile oldukça güzel bir film. üzücü olan coen kardeşler yaş ilerledikçe sanırım dünyaya pesimist bakmaktalar. artık umut içermekten ziyade "kaybederiz madem ve zaten, bari ruhumuzu koyup kaybedelim" alt metni ortaya çıkmaya başladı. evet feci ziyade buruk ama bir o kadar da komik bir hikayedir. izlenilmesi tavsiye edilir.

  • kıssadan hisselerde başrol oynayan kardeşimizdir.

    şöyle;

    "yeni mezun genç mühendis insan kaynakları bölümünden yetkili biriyle iş görüşmesi yapmaktadır. adam genç mezuna sorar, “başlangıç için ne kadar ücret düşünüyorsunuz?”
    genç adam “yıllık 125 bin dolar” diye yanıt verir.
    adam devam eder, “peki yılda 5 hafta tatil, ücretli izinler, tam sağlık hizmeti, her altı ayda %100 zam ve kırmızı bir corvette ile bu düşündüğünüz ücrete ne dersiniz?”
    genç adam sevinçle çığlık atar “şaka yapıyor olmalısınız!..”
    adam, soğukkanlı bir şekilde cevap verdi “evet… ama önce siz başlattınız!..”

  • futbolun antik versiyonu olan the calcio storico olarak da bilinen, antik roma'da harpastum denilen, kökü 16. yüzyıla dayanan, çok sert bir spor.
    27'şer kişilik 2 takım ile oynanan, sporcuların ellerini ve ayaklarını kullanabildiği sporda tekme, yumruk, tokat, kafa atmak serbest.
    50 dakika süren maçlar zemini kumla kaplı futbol sahası benzeri ama daha küçük bir alanda oynanıyor.
    takımlar 4 datori indietro (kaleci), 3 datori innanzi (defans), 5 sconciatori (orta saha) ve 15 innanzi o corridori ve 1 kaptandan oluşur.
    maçı 1 hakem ve onun emrindeki 6 yan hakem yönetir. hakem alandaki tek hakimdir. disiplini sağlamak için ne gerekiyorsa yapar.
    maç hakemin kontrollerinden sonra küçük bir topun patlatılması ile başlar.
    oyuncular maçın başlaması ile rakipten topu alabilmek için ne gerekiyorsa onu yaparlar.
    ölümcül bir sakatlanma olmadığı sürece hakem maçı asla durdurmaz.
    mücadelede oyuncu değişikliği yoktur. eğer bir oyuncu sakatlanırsa oyundan çıkar yerine kimse giremez.

    topsuz alanda rakip ile dövüşmek serbesttir.

    mücadele 50 dakika boyunca devam eder. ara ve uzatma olmadan 50. dakikanın sonunda biter.

    kaynak

  • kuzey kürdistan ve güney kürdistan arasındaki mesafe ortalama 80 metre ve 100 metre ötede de büyük kürdistan kurulmuş. bir dönüm araziyi bile bölmeyi başarmışlar, bravo.

  • - bes yil sonra kendinizi nerede goruyorsunuz?
    - 5 yıl sonrayı inanın bilmiyorum,ama 5 milyar yıl sonra gunes sistemi, andromeda galaksisi icine cekilerek yok olucak, dunyadan geriye sadece bir gaz, toz ve gazete kagidi bulutu kalacak. şimdi sizi, 5 dakikalığına da olsa, yaptığımız bu mülakatın anlamsızlığı, komikliği ve gündelik dertlerimizin zavallığı üzerine düşünmeye davet ediyorum. otherwise i' ll release the cobra.

  • biz hep hastaneye sıçtığımızdan, bizi bağlamayan tip.

    sokakta öpüşmeye gelince iş, "uuuu batının ahlaksızlığı". ortalığa sıçmaya gelince "e orda da yapıyorlar." batının ahlaksızlığını alıyor muyuz almıyor muyuz gençler, bi karar versek artık?

  • kendisinden daha hızlı giden bir ferrari arkasına yaklaştığından yol yermeyen bmw'dir.

    edit: herif 160-170 ile gidiyor, arkasına yaslandığım halde sağ şeride geçip yol vermiyor. ulan sol şerit sollama şerididir senin ne işin var 160-170km hız ile sol şeritte.