• uçaklarda geçerli olmayan uygulama. sanırım gökyüzünde allah'a daha yakın olduğumuzdan olsa gerek bir tehlike arz etmiyor yakınlaşmak. ok.
  • (bkz: #25408303)
  • bu kurala toplumda en cok turbanli bayanlar sahip cikiyor.

    tek kişilik bos yer kalinca belediye otobusunde gelip oturmuyorlar.

    hayir o degil sanki cok afedersiniz adam sikiyoruz.

    suratta da bi kilo boya ama gelip de oturmaz.

    yüzü modern ama içi örümcek.

    ben de inadina nerede türbanli bayan yani boş, belediye otobusunde gidip yanina oturuyorum.

    edit: ama sehirler arasi otobuslerde bu kurali destekliyorum.
  • şehirlerarası otobüslerde bayan yanı isteyen sinsi lezbiyenlerin çirkin emellerine ulaşmak için utanmadan sağda solda yaydıkları tevatür.
  • aslında tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan meselesidir.

    yani, erkek ve kadın bu gibi yasaklar ile birbirlerinden ayrı tutulduğu için mi bir araçta iki karşı cins yan yana düştü mü azıtıyorlar, yoksa zaten azıtacakları için mi bu yasak var?
  • otobüs firmalarının internet sitelerinde, eşiniz, kızarkadaşınız ya da kız olan bir arkadaşınız ile yan yana bilet alamamanıza sebebiyet vermesi, basit programlama yöntemleriyle çözülebileceği gibi, "yan yana iki erkek ya da bayan alın beraber oturun" mantığı ile oldukça masrafsız çözülmektedir firmalar için.
  • oluşturulma niyetinden bağımsız olarak desteklediğim bir uygulamadır.
    13 yaşında falan henüz yeni ergenliğe girmişim suratım sivilce dolu göğsüm desen ütü tahtası gibi dümdüz ona rağmen yine de utangacım kambur durup abimin eski bol tişörtlerini giyiyorum falan, babamın yanından annemin yanına gidicem babam normalde bindirir otobüse bir işi vardı heralde beni garaja bıraktı, tam o anda bir otobüs kalkıyomuş şansıma, zaten normalde saatte bir falan otobüs olan 3 saatlik falan nispeten yakın bir mesafe, muavin kaptı beni oturttu,böyle yirmili yaşlarında kasabalı olduğu belli, ensesi yanık bir oğlanın yanına.bir şey de diyemiyorum ben bayanım falan ama çocuk baya bildiğin hani yaz sıcağı, o zamanlar o kasaba otobüsü tipli otobüsler, sallana sallana gidiyoruz, çocuğun içi geçti kafası düştü, bir de leş gibi kokusu eklendi üstüme doğru yayıldıkça, ağlıycam sinirimden ne diyceğimi de bilemiyorum, muavin geçerken yanımdan dedim pardon uyandırabilir misiniz, hani rahat oturamıyorum üstüme yığıldı yığılcak.bir anda muavinin gözler büyüdü, sersemledi, kusura bakma, hemen değiştiriyorum yerini, anlamamıştım da ben, rahatsız oldun kusura bakma, ama bak o da asker ocağına dönüyor izindeymiş falan diye saçmalamaya başladı, o an dedim ki allahım tabi ya bayanım ben!bayan! bay bayan yan yana oturamaz! hahayyyt. yani o an ne tipim nedeniyle erkek sanılmam koydu, ne de çocuğun ohaamınagoyım kız mıymış lan bu? bakışı.gittim bir teyzenin yanına yerleştirildim.
    elbette yan yana oturunca insanlar erkekler pipilerini sinsi gibi yana doğru uzatıp taciz etme girişiminde bulunmayabilir, oh popolarımızın kenarı deyiyor sıcacık demeyebilir, ancak yeni uçak koltuğu tipli arasında kolluk olan koltuklar haricinde bu uygulamayı destekliyorum, ne kadar modern bilmemne de olsanız arada kolluk olmayınca bilmemkaç saatlik o yolculukta uyuyan taraf diğerinin omzuna ordan göğsüne ordan kucağına düşebiliyor, aynı cinsten insanlar arasında bu durum daha az rahatsız edici sinir bozucu, bir kız için pardon teyze uyan da kafan kucağıma düştü demek daha kolay.
  • şimdi olayı sizin de ananıza, bacınıza yapsalar eşiğine çekmek istemiyorum ama damacanalara, hayvanlara, çocuklara tecavüz edilen bir memlekette ben de şahsen sevgilimin veya annemin tanımadığım adamların yanında yolculuk etmesini istemezdim. böyle söyleyince çağ dışı mı duruyor bilmiyorum ama ne yazık ki cinselliğini özgürce yaşayamamış insanımızın hali ortada. şimdi denilecek ki: "vay efendim avrupa'da, amerika'da olmuyor mu bu tarz olaylar, tecavüzler?" aynı olaylara amerika'da/avrupa'da gösterilen ve türkiye'de gösterilmeyen toplumsal ve adli yaptırımları karşılaştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız dostlar. bunu söylemekten hiç hoşlanmıyorum ama durum bu.
  • cinsiyetçi uygulamalara karşı olan herkesin insanlara yapılan bu anlamsız kısıtlamaya da karşı olması gerekir. fakat ;

    sen sevgili kardeşim, belediye otobüsünde yanına oturan güzel kıza rahat vermezsen, afedersin ayının yavrusu gibi kesip durursan, otobüs sıkış tıkış olsa da fort yapabilsem dersen, 2-3 hanzo bir araya geldiğiniz zaman sözlü sataşacak pozisyona gelirsen, sen insan kapsamında sayılmadığın için bu kuralın sana uygulanmasını mantıklı bulurum.

    ekşi duyuru'da gördüm geçen gün, otobüs'te kız nasıl tavlarım isimi bir konuyu. otobüste magandalık yapanlar aramızda da var, patır patır dökülüyorlar.
hesabın var mı? giriş yap