• cogu zaman bu ulkedeki erkekler yuzunden erkekligimden utanirdim. artik utanmayi da gectim nefret de ediyorum.

    sayin beren saat'in basindan gecenlerden verdigi ornekler muhtemelen ve maalesef dogrudur. aynilarini ve benzerlerini hep goruyoruz, duyuyoruz.

    yurdum erkek kisisi sana diyorum; artik biraz erkek ol, adam ol adam.
  • vurucu bir yazı. özellikle ortalıkta erkek diye gezinenleri bir bir bir deşifre etmiş beren saat. şimdi "veren saat" esprileri yaptığıma kendi kendime çok kızdım. meğer ne badireler atlatmış.

    edit. facebook'da da yer alan yazı.

    https://www.facebook.com/…378295/?type=1&permpage=1
  • eğer ozgecan'dan önce buna benzer bir yazı yazmış olsaydı, beren sen kocaman bir kezbansın yazıları doldururdu buraları. turk kızlarındaki beni sikecekler korkusu üzerinden komiklikler yapılırdı. şeftaluğ gibu amcuğum var benu sikecukler bakınızları verilirdi. kenan iyi sikemiyo galiba dellenmiş kadın diyenler olurdu.

    ....ve niceleri yazılırdı. şimdi bir tanesini bile yazamazlar. yazamazlar çünkü ozgecan'ın ağırlığı hala omuzlarında bunların. ne zaman o yük hafifledi başlarlar yine kadın üzerinden aşağılık komikliklerini yapmaya.

    ekleme: oynadığı dizide kocasını aldatan kadının yazısıymış. bak o konuda halid ziya uşaklıgil'e ben de çok kırgınım. öyle kitap yazarsa böyle diziler çekilir. sonrada bunlardan etkilenen 3-4 yaş zeka kapasitesine sahip +20 yaşındaki gerizekalılar yaptıkları vahşetlere kılıf uydururlar. bilal'e anlatır gibi anlatıyorum: onlar senaryodan ibaretler,gerçek değiller, çekimler bitince herkes evine sağlıklı bir şekilde gidiyor. eğer bir sevişme ya da tecavuz sahnesini izlerken içindeki manyağı ortaya çıkarıyorsan ve bunu ben de yapmalıyım diyorsan, toplumun huzur ve refahı için gözünü seveyim sen ne kitap oku ne film izle ne de tv seyret.

    gerçek hayatta suç işleyeni değil de dizilerde, gerçek olmayan yaşamlarda rol yapanları eleştirmişler ya. ben ve benim gibi düşünenler mi bazı şeyleri anlayabiliyor, biz mi çok zekiyiz yoksa karşı taraf mı ileri derecede gerizekalı çözemedim.
  • yaşadıklarını dürüstçe paylaştığından dolayı kendisini tebrik ediğim yazı. dürüstçe olduğunu nereden mi biliyorum. çünkü yazdığı hiçbirşey beni şaşırtmadı. yok artık amma da sallamış dedirtmedi. hepsini ben kendi çevremde gördüm, duydum, bir kısmını yaşadım veya yaşama ihtimalime karşı ailem, arkadaşlarım tarafından tembihlendim. keşke beni korumaya çalışan bu insanlar, beni tembihleyeciklerine kendilerini taciz edenleri deşifre etselerdi. toplum baskısından korkup sessiz kalmasalardı. tacizcilerin karşısında güçlü durup onlara bunu bir daha yapma cesareti vermeselerdi. sessiz kalma eğilimini bana da aşılamasalardı...
  • (bkz: fatmagülün suçu ne) gibi bir dizinin (bkz: aşk-ı memnu) gibi bir dizinin başrol oyuncusunun kaleminden çıkmış yazıdır.
  • "arada yastık varmı yokmu" muhabbetiyle hatırladığım dizici, hanım hanımcık bir melekle empati yapmış.
    bu da birşey sayılır.

    edit: tonla gerzek var şu sözlükte yemin olsun. beren saat tweet atmış. beren saat hangi aktiviteye katılmış. bir olay olunca tweet atmak kolay.
    iki gün sonra yine magazine döneceğiz.
    "berenle kenan x gece kulübünden çıkarken görüldü"
  • yaşanan korkunç olayla empati yapmış ve bir yazı kaleme almış. okurken hiç bir abartı, acıtasyon hissetmedim. aa şu da fazla olmuş dediğim bir yeri olmadı. bir kadın olarak yaşanmış ya da yaşanması muhtemel şeylerden bahsetmiş. duyarlılığından ötürü kendisini kutlarım.
  • ülkemde kadın olmanın zorlularından sadece bir kısmını dile getiren yazı. oynadığı diziler üzerinde eleştirmeye çalışan eksik beyinlere oyunculuk sanatından bahsetmeyeceğim zira bunu anlayacak kapasite yok. ama dizi mevzusunda olay başka. bozuk olan ahlaklarını ortaya çıkardıkları için böyle saçma konuşuyorlar. adam aşk-ı memnu izliyor; bir yandan kadın oyunculara bakarak kendini tatmin ederken diğer yandan yengesini ne kadar arzuladığını hatırlıyor. famtagül'ün suçu ne izlerken her gün yolda gördüğü en az 3 kadına tecavüz etme isteğini hatırlıyor. sapık beyninizi çekin kadınların üzerinden!

    edit: dizide ölen karakter için cenaze töreni düzenleyen yurdumda eleştiriliyor bir de bu kadın. fazlasıyla komik.
  • pokemon izleyince camdan atlayan çocuk beynine sahip olanların, fatmagül'ün suçu ne ve aşk-ı memnu'da rol yaptığı için yerdiği oyuncunun yazısı.

    pokemon izleyince camdan atlayan çocuk kadar beyniniz yok. o kadar kapasiteye sahip değilsiniz bu yaşınızda.

    siz aman irreversible, srpski film, a clockwork orange filan izlemeyin. gta filan oynamayın.

    yeni özgecanlar istemiyoruz. yeni suphi altındökenler hiç istemiyoruz.

    sığır sürüsü...
  • sıradan bir hayatı olan her türk kadını kendisinin yazıda bahsettiklerinden en az birini yaşamıştır, ben de bazı yerlerinde kendimi gördüm. içten bir şekilde kendisinden örnekler vererek özgecan'ı anmıştır, düşüncelerine sağlık.
hesabın var mı? giriş yap