• keşke çok daha uzun olsaydı dedirten oyun.
    --- spoiler ---

    sonunda kardeşini gömdürten oyun. gömdürten derken kelime anlamı ile gömdürten.
    --- spoiler ---
  • oyunun hikayesindeki ton: görsel tasarımındaki çocuksu yumuşaklığı bozmayan -ama hissi anlamda daha kasvetli havaya bürünmesini sağlayan- mekan ve olayları ile temel edinmiş olduğu eski halk masallarındaki gibi oldukça basit görünen hedef için çıkılan yolculukta: kahramanların karşılaştıkları kişiler, varlıklar, olaylar ve mekanların duygusal hisseriyat ve özellikleri giderek daha tuhaf, tehlikeli, gizemli ve ürkütücü olmaya doğru değişime uğramaktadır. oyunun hikaye devamlılığına etki etmeyen küçük etkileşimler (kedi yavrusunu sevme, arp çalma, banka oturup manzara izleme... vb) oyuncuya, oyundaki karakterleri ile bağ kurup kişiliklerine dair fikir edindirmekte. banka oturup manzara izleme mevzusu akla ico'yu getirse de; ondaki gibi işlevsel (ico'daki save sistemi kanepelere uzanıp dinlenmek ile sağlanıyordu) olmayıp bir sonraki hedefin geçeceği mekana dair ön gösterim maiyeti taşıması sebebiylen; ilk başta hoş gelse de sonraları zaman ayırma isteği uyandırmamaktadır. haritayı araştırarak bulunabilen işlevsiz etkileşimler (devlere ait borazanı üfleme, kaplumbağa yavrularına yardım) ise ilk bölümdeki uyuklayan köprü bekçisi bilmecesi gibi kardeşlerin birinin veya her ikisininin etkileşimi ile çözülen ana bulmacalardan biri iken, bir sebepten ötürü, yapım aşamasında, hikaye gidişatından çıkarılan olaylara ait mekanlar kalırken geri plana atılmış gibi duran ve aranınca bulunan etkileşimlere dönüştürülmüşler gibi bir intiba uyandırmaktadır.
  • kısa ve sürekleyici bir oyun.
    iki kardeşi aynı anda yönetmek gerçekten değişik bir his yaratıyor. son görevlerin verdiği hüzünle bitiriyorsunuz oyunu. tavsiye ederim.
  • sürükleyiciliği sayesinde tek oturuşta bitirebileceğiniz, bir playstation klasiği olan ico' yu sevenlerin benzer tatlar bulabileceği ve bu yüzden de kesin oynanması gereken harika bir oyun. hayatınızdan 2- 2.5 saatlik bi kısmı keyifle harcamak için bundan daha güzel bi yol zor bulunur.
  • mükemmel bir oyun. her anıyla bünyeyi mest ediyor ve özellikle sonlara doğru etkileyiciliği kat be kat artıyor. oyunu oynadığınızda tam anlamıyla bir sanat eseri olduğunu anlıyorsunuz. bir yandan keyif alıp sonuyla da oldukça hüzünlendiren bir tarafı var.
  • bölüm, karakter, mekan tasarımlarıyla gönlümüzü fetheden hüzünlü oyun. her ayrıntısına kadar özenle tasarlanmış bir masal diyarında geçen yol hikayesi. önümüzdeki 15 gün steam'de %50 indirimli, kaçırmayın.
  • beklenmedik anda çarpan, oyundan öte bir oyun.

    (bkz: fevkaladenin fevkinde)

    ayrıca;
    (bkz: öğretmenim üzülüyoruz)
  • uzun boylu kardeşi daha hantal ve beceriksiz yapmışlar sanki. sarı bıdık bro her şeye hızır gibi yetişiyor valla...
  • psn'de 22 ocağa kadar 11tl olan, iki kardeşin hikayesini anlatan, level design'ları harika olan ve çevredeki hemen herşey ile etileşime geçebildiğinizden içinde küçük süprizler de barındıran macera oyunu.
    sol analogla büyük kardeşi sağ analogla ise küçük kardeşi yönetirken l2 ile büyük kardeşin r2 ile ise küçük kardeşin aksiyonlarını kontrol ediyoruz. teknik olarak controller üzerinde sadece 2 analog ve 2 trigger kullansak ta iki kardeşi senkron hareket ettirmek puzlle'larda epey zorlaşıyo ve oyunun asıl farkı ve eğlencesi de burada ortaya çıkıyor.
    atmosfer, hikaye, oynanış ve müzikleriyle çok güzel ve zevkli bir oyun kendisi.
  • başından sonuna dek zırıl zırıl ağlatmak için yapılmış oyun. benim gibi melankolik bünyeler henüz menüde oyunu açmaya çalışırken fonda çalan müzikle burunlarını çekmeye başlayabilirler.
hesabın var mı? giriş yap