• cem davran adlı sanatçının official twitter hesabından attığı twit...

    tamamı şu şekilde; "çocuğu anne büyütür, bırakın şu kariyer de yaparım triplerini"

    ekran görüntüsünü koyuyorum kendisi beni anında engellediği için link veremeyeceğim.

    şu

    işte size tipik türk sanatçısı örneği; empati yoksunu....

    bir erkeğin çıkıp kadının yerini bildirmesinden başka birşey değildir. kadınları toplumun dışına itmenin en kolay yolu git çocuğunla ilgilen demektir. yıllarca annelerimize annanelerimize yapıldığı gibi. bunun sonucu olarak kocasına muhtaç kadınlar biat eden kadınlar yaratmaktır.

    diyeceğim o ki;

    sanane lan arto? sen kim oluyorsun?

    isteyen istediği gibi yaşar. kariyer de yapar, çocuk da yapar.

    ayrıca; ortada bir çocuk varsa ve bu cocuğun babası ve annesi bir evlilik bağı içerisinde ise ya da beraber yaşıyorlarsa cocuğu anne ve baba birlikte büyütür. (hayatın müşterek olması)
  • kadınların ancak çok küçük bir kısmı "aman kariyer yapayım, sabahlar olmasın" tribinde olabilir. geri kalan büyük çoğunluğu ise ekonomik durum nedeniyle o çocuklara daha iyi bir gelecek hazırlayabilmek adına her saatini "çocuğum bakıcı ile ne yapıyor?" düşünceleriyle çalışarak geçirir.
  • saçmalığın daniskası.
    cem davran kim oluyor da benim kariyerime, çocuğuma laf atıyor, karışma hakkını kendinde buluyor.
    tribünlere oynama be adam. muhafazakarız diye herkese karışma hakkını kendinizde bulmayın. ülkenin bokunu çıkardınız iyice.
  • çalışan annelerin ezici çoğunlukla katılacağı önermedir. özellikle bankacı olup son yıllarda bu köleliğe hayır diyerek çocuğuna bakmak için istifa eden çokça insan tanıdım. neticede aldığım 3 kuruş parayı da bütün gün "müge anlı " izleyip üstüne bir de çocuğunu dövecek eğitimsiz insanlara kaptırmaktansa, oturup çocuğuna annelik yaparsın daha iyi.

    bu önermeye karşı çıkanların büyük ihtimalle çocuğu yoktur zaten.
  • saçma bir twit.

    olayın saçma yanı "çocuğu anne büyüt..." kısmı değil, "...ür, bırakın şu kariyer tribini" kısmı.

    "çocuğu annenin büyütmesi şu şu açılardan önemli" dersin anlarım da, neyin hükmünü koyuyorsun be adam? imkanı olan var, olmayan var, mecbur olan, çalışmak durumunda olan, hadi onu geçtim kariyerini önemseyen, yıllarca harcadığı emeği heba etmek istemeyen var. hüküm koymak senin ne haddine?

    sonrası hepten "sıvama" kısmı; "bırakın şu kariyer tribini"! tamam anladık, birilerine kızmışsın, birileri kariyer mariyer diye kafanı ütülemiş, bir şeylere takılmışsın yazmışsın şunları da, lafın nereye gittiğine hiç mi bakmaz insan yahu? insanın çalışmak istemesi, üretmek istemesi nasıl trip olabilir?

    etme eyleme cem davran, sen yapma bari. bak iyi bir oyuncusun, düzgün bir adamsın, iyi bir aile babasısın, bu zamana kadar yamuğunu görmediğimiz enden insanlardansın. şu yazdığının "fikrimi beyan ettim"den çok öte bir şey olduğunu anla lütfen.

    bak bu ülkede her gün kadınlar öldürülüyor, kadın cinayetleri 10 senede %1400 artmış, zorla evlilik, boşanma sonrası cinayet, namus cinayeti, ensest, aile içi şiddet almış yürümüş. bu durumda iktidarın aileden sorumlu bakanı, başbakanı ve yardımcısı çıkıp "kadın erkek eşitliğine inanmıyorum", "bence kadınlar her işi yapamaz", "kadın dediğin toplum içinde gülmez", "ahlaklı kadının o saatte orda burda işi ne" gibi demeçler verip kadın haklarının incecik belini kırmış, dağıtmış. şu ülkede kadınların desteğe ihtiyacı var, her alanda desteklenmeye, yanında durulmaya, edinilmesi gereken her türlü hak için kadın-erkek mücadeleye ihtiyaç var. bu durumdayken şu açıklamaları yapmak neyin nesidir be adam? hiç mi düşünmedin lafının nerelere gideceğini, ne anlamlara çekileceğini?

    bu nasıl sorumsuzluktur?

    not: keşke çıkıp sahte twitter adresi olduğunu falan açıklasa. bu bile bir şeydir...
  • sanatçısından tut kahvede oturan dayıya kadar herkes kadının ne yapması gerektiğini söylüyor siktiğimin ülkesinde. kadın ister çalışır çocuğuna bakıcı tutar ister anneanne-babaanneden yardım alır ; ister çalışmaz kendi bakar. eğer kadının kendi kültürel bilgi birikimi , insan sevgisi , karakteri , "sağlıklı bir çocuk" yetiştirmeye uygun değilse istediği kadar çocuğuna kendi baksın bir bok da öğretemez , sağlıklı çocuk yetiştiremez. sosyo kültürel seviyesi daha altlarda olan toplumsal sınıflarda kadınlar çalışmıyor ve çocuklarına kendi bakıyor.sonuç?
  • +2 yaşındaki oğlumla katıldığım tespit..
  • malesef talihsiz bir serzeniş.

    ülke koşulları berbat durumda, çalışmak, iyi bir iş bulmanız için mutlaka göç etmeniz gerekiyor, yani sıcak savaş falan yaşamıyoruz ama muazzam bir iç göçle karşı karşıyayız. bu başlı başına bir zulümdür. çalışanlar ailelerinden ayrılmak zorunda kalıyor.

    diğeri ise çalışma koşullarının, işverenlerin acımasızlığı. bir kişi çalışıp para kazanmak uğruna hayatını feda ediyor. yaşamayı unutuyor. robot nesiller yetişiyor. yaşamak için çalışmıyoruz, çalışmak için yaşıyoruz. böyle olunca da insani şeylere hayatımızda yer kalmıyor.

    hem çalışıp hem de aile kurup kadınlı erkekli sosyal yaşama entegre olabileceğimiz bir sistem temennisi ile entirmi kapatıyorum.
  • plaza pelinsu'larını aşırı derecede sinirlendirmiş açıklamadır.
    şu yaşadığımız, gerçek ve doğal hayattan tamamen izole edilmiş modernize hayat biçimi içerisinde hırslarımıza o kadar yenilmişiz ki, ataerkil genlerimizde taşıdığımız doğallığı bile dışlıyoruz. adam yanlış birşey söylememiş, kadınları da aşağılamamış üstelik.
  • ailecek bizzat test edip doğruladığımız tespittir. doğrulaması da oğluşumdur. özgüven, terbiye, yeme içme alışkanlıkları, televizyon alışkanlığı, motor becerileri ve konuşma becerileri açısından annenin katkısı olan ile olmayan çocuk arasında ki farkı herkes çok rahat görebilir. bu tabi ki her annenin büyüttüğü çocuk da olumlu katkı yapacağı anlamına gelmiyor. bir de beni ve eşimi bu tespite götüren süreçte kendimi de sorgulamadım değil kadının toplumdaki yerine dair bu değişen düşüncem açısından. kim ne derse desin; normal annelik içgüdülerini ve babalık duygularını taşıyanlar için bu gerçek su götürmez. kıyamazsın lan.
hesabın var mı? giriş yap