• benzin fiyatlarına üç günde bir zam geldiği için çok da aptallık değildir. hatta elde olsa varillere de alınması ve oradan kullanılması gerekmektedir.
  • 50 tl lik yakıt almak için 2 günde 1 benzinliğe gitmen gerekir. bunun için de ayrıca vakit ayırman gerekir. senin yaptığın 3 kuruşluk hesap benim zamanımdan daha kıymetsiz olacağından fuller geçerim
  • mühendis arkadaşımıza katılmıyorum. ortalama bir arabanın deposu 50-60lt. 30lt benzin nekadar bir yakıt artışına sebep olabilir?

    muhtemelen tekrar benzin doldurmak için marş kapat aç yapmaktan daha az yakıt sarfiyatına sebep olacak olaydır.

    edit: aracı kaldırırken bir araba anlık olarak 30-40lt/100km civarı yakmaktadır. harekete geçtikten sonra yakıt ortalaması 10da1 e kadar düşebilmekte. hesaplamalarını arabanın sadece ilk harekete geçişine göre yapan bir mühendisin beyanatıdır.

    100de 1.5'i gel 10000de 1.5 yapalım.
  • bunu dusunen arkadaslar arabaya baska yolcu da almazlar, o da aptallıktır aynı sekilde, 40-70litre arası depo boyutlarıyla nerdeyse aynıdır bi kişi daha tasımak, hatta ve hatta kendileri de binmez arabalarına bosta kopek gibi tasmayla gezdirir cekerler.
  • 20-30 litre ağırlık taşıma ile yakacağın fazla benzin ile bir ayda toplam benzinci yolu masrafı kapışır.
    60lt depo 400 küsur liraya doluyor, 1 kere benzinliğe gidiyorum
    her seferinde 50 liralık benzin alsam 8 kere benzinliğe gitmem gerekir.
    hayır yolumun üstünde benzinlik yok
  • ebe aptal sen her seferinde 50tl alıyorsun diye parası olana aptal demek ne haddine!

    bahsettiğin olayda ki önermeye karşı çıkarken diyorum ki 20lt fazla yakıt almak yerine arabaya 1 kişi az bin yine az yaksin, nasıl fikir ?

    sana fizik öğreten hocanın bir suçu yok ancak senin fizik bildiğini zannettin eğitim sistemine nasıl bir fantazi uygulasam bilemedim.
  • (bkz: fazla yakar diye arabasına kimseyi bindirmeyen insan)**

    arabanıza yolcu almadığınız sürece teknik olarak doğrudur, fazla yakıtın ağırlığı daha fazla yakmanıza sebep olur. ama bu artış o kadar önemsiz bir küsürattır ki, kilometrede 1 kuruştan fazlasına karşılık gelemez. keza aracınıza alacağınız 1 yolcu bile full depodan daha ağır olacağı için daha büyük bir etki yaratır.

    edit: araçtan araca, depodan depoya göre değişir, eklemek gerek. ilk entrydeki troll aracın ilk hareketinden yola çıkarak bir hesap yapmış ve yarım litre kayıp olacağını yazmış. bu eleman kendisine mühendis demiyordur umarım. ortalama bir arabanın ağırlığı 800 kilodan 2 tona kadar çıkabilir. benzinin özkütlesiyse 0.7 - 0.8 kg/l arası değişir. 0.75 diyelim ortalama olsun, aracının deposu 50 litreyse 37.5 kg, 100 litreyse 75 kilogram yapıyor. 100 litre yakıtın ağırlığı ortalama bir insanla aynı.

    insanlara fizik bilmeyen aptallar diyen fizik bilmeyen aptal eylemsizlik yasalarından habersiz, ya da sadece dur-kalk yaparak yol kat etmeyi biliyor. hali hazırda ilerlemekte olan bir araba kalkışta yaktığı kadar yakıt yakmayacaktır, duran aracı harekete geçirmek için gerecek kuvvet ve enerjiyle ilerlemekte olan bir aracın hızını koruması için gerekecek kuvvet ve enerji bir değildir. durmadan gidilen yola bakıldığında full depo veya arabanızda bir kaç arkadaşınızın olması ciddi bir yakıt farkı yaratmaz. şunu bilmek için mühendis olmaya da gerek yok, şoför olmak yeterli. üstelik sürekli 50 liralık alıp zırt pırt benzinciye girmeniz durumunda daha fazla dur kalk yaparsınız, doğal olarak da daha fazla yakıt yakmış olursunuz.
  • idda etmiyorum ancak benim düşünceme göre; depoyu fullemenin (ağırlıktan dolayı blablası) aptallık olduğunu varsayalım.fullememek hatta yerlerde çeyrek depo altlarında süründürmek ondan daha büyük aptallık olacaktır. ateşleme sistemine ciddi zararlar verir sonra değişsin bujiler yenilensin pistonlar.motor düzenli sisteminde çalışmadığı için de yakıttan kar etmez daha çok zarar edersiniz.sürekli olarak az oksijen çok atraksiyon yaptığınızı düşünün ciğeri yorar,kalbi yorar,çabuk yaşlandırır ve verimsiz kalitesiz bir sürüş olur.
  • kesinlikle katılıyorum, zira sıradan bir türk insanı aracı tasarlayan, üreten mühendis ordusundan daha çok mühendislik yetkinliğine sahiptir.
    az bilginin, yüksek özgüvenle sunulması konusunda ihtisas sahibidir.
hesabın var mı? giriş yap