6 entry daha
  • az önce "son gün! kredi kartı alışverişlerinizden kazandığınız konbara para puanınız 200 tl ye ulaşmıştır. 08502200505 i arayarak para puanlarınızı aktifleştiriniz!!!" içerikli mesajda aramamı istedikleri telefon numarası.

    ben de üşenmedim aradım, isim soyisim ve yaşadığım il ve ilçeyi sordular. ben rastgele aklıma ilk gelen isimleri sıraladım. hangi bankayla ve kaç yıldır çalıştığımı sordular. onuda alakasız bir bankayı salladım. kredi kartının visa mı master mı olduğunu sordular. en son olarak ta kredi kartınızın ilk 4 rakamı hariç geri kalan numaraları söylememi istediler. daha fazla dayanamadım, kredi kartı numaramı neden size söyleyeyim. kredi kartı alışverişlerimden 200 tl para puan biriktirdiğimi söylüyorsunuz ama daha hangi bankayla çalıştığımı bilmiyorsunuz deyince, hızlı hızlı bi şeyler söyleyip çat diye suratıma kapadılar telefonu.

    anlaşılan o ki kredi kartı bilgilerini alıp insanları dolandırıyorlar. yalnız arka planda çalan telefonlar ve sürekli telefonla konuşma sesleri geliyordu. çağrı merkezi oluşturmuşlar galiba. adamlar sistemli çalışıyorlar. arayan çok insan var sanırım, umarım hepsi benim gibi merak edip arayanlardır. eğer öyle değilse dolandırılan insan sayısı tahminimden çok daha fazla demektir.

    edit: üşenmedim üstüne bir de polisi aradım, gelen mesajdan bahsettim. hangi numaradan gönderildiğini sordular. 534 658 12 32 den göderildiğini söyledim. tamam beyfendi kayıt aldık deyince, iyi de benim aradığım numara 0850 li bi şey dedim. polis numaranın geri kalanını söyleyerek bu mu dedi? evet deyince bizde daha önceden kaydı var, biz ilgilenecez dedi. demek ki arayıp şikayet eden çok kişi olmuş. bundan sonrası emniyet teşkilatına kalmış :)
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap