50 entry daha
  • aslında metallica filmi değil de metallica konseri. haa kötü mü olmuş? hayır, hatta grubun en manyak şekilde çaldıkları konserlerden biri olmuş.

    --- spoiler ---

    metallica'nın turu sırasında arka planda (10.44'de ağzına attığı ağrı kesici falan değilse) haplanan bi çocuğun metallica şarkıları arasına serpiştirilmiş 5 6 dakikalık hikayesi. haplanmasak da metallica ya da benzeri şarkılar dinlerken hepimiz öyle ya da böyle bi şekilde gaza gelmişizdir. haa filmdeki genç biraz abartmış tabi ama kötü diyemeyiz filme.

    en çok dikkatimi çeken ride the lightning çaldıkları sırada oluşan kıvılcımlardı. film izlerken aklıma gelmişti tesla bobini ama lazer falan diye düşünmüştüm. sonra baktım, adamlar bildiğin tesla bobini kullanmışlar ki bu bobin çok yüksek voltaj ve frekansta ac üreten bi bobin. ve yüksek gerilimin kıvılcımları da kontrolsüzce etrafa saçılır. bu şarkının kelime anlamına bundan daha başka bişey yakışmazdı zaten. şu videoda anlatılıyo.

    sahnede sorun olduğu ve elektriklerin kesildiği sırada enter sandman çalıyo olmaları çok iyiydi. "exit lights, enter night" falan bunlar güzel şeyler. *

    hit the lights'a geçtiklerinde de james'in " let's get some amps here, we don't already need these fancy stuff" gibi bişey diyip kill 'em all albümü öncesine selam çakmaları çok hoştu.

    ve son olarak filmin sonunda tek başına çaldıkları orion efsaneviydi.

    --- spoiler ---

    neden bu konuda bi film çekmişler anlamış değilim. daha iyi bi senaryo bulabilirdi. sırf sahnede oluşan teknik aksaklıklardan bahsetseler bile daha çekici olabilirdi o film. ama bu haliyle de kötü değil.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap