21 entry daha
  • öncelikle fanatik bir korku seyircisi olarak bu serinin ikinci filminin şu ana kadar izlediklerim içinden en iyisi olduğunu ve alper mestçi'nin son yıllarda hasan karacadağ'ı geçtiğini söyleyeyim. alper mestçi'nin potansiyelinin altında bir film olmuş açıkçası ondan daha iyi yapımlar görmek isterim fakat tekrara düşmemek için elinden geleni yaptığını görebiliyorum. bu filmde de farklı şeyler üzerinden korkutmayı denemiş, film kesinlikle kötü değil sadece biraz farklı olmuş.

    filmi beğenmeyenlerin en büyük takıntısı kurgudaki dengesizlikler. ben de filmi sadece bu yönden beğenmedim onun dışında serinin tamamını izlemiş biri olarak üçüncü film hariç hepsi gayet korkutan ve sağlam yapıtlar ayrıca ikinci film başta da dediğim gibi en iyisi.

    filmde bir kaç sahne haricinde jump scare de yoktu yani alper mestçi'nin, eleştirileri dikkate aldığını da söyleyebiliriz. bu yönden de artı bir puan kazandı benden çünkü bunlar olmadan da gayet korkutabiliyor. bence mekan seçimi ve korku atmosferini yaşatması yönetmenin en iyi yaptığı iş.

    --- spoiler ---

    beni en çok korkutan ve etkileyen bir kaç sahneye gelecek olursak:
    1) küçük kız elif'in yatağın kapanarak altında kaldığı sahne -bu sahne bana ikinci filmdeki dolap sahnesini de hatırlattı ve oha dedirtti ama gerçek olmadığını anladık- .

    2) hale'nin rüyasında mağara gibi dar bir yere girmesi ki bu sahne kapalı alan korkusu olmayan beni bile etkiledi nefes almakta zorluk çektiğimi farkettim.

    3) hale'nin bu rüyasından hemen sonra azra'nın kesik sahneler halinde gösterilen rüyası çok iyiydi, türk korku sinemasındaki belki de en etkileyici rüya sahnesini izledik, kesik başlı insanlar ve bazı ögeler gore etkisi yapmış ama tadındaydı.

    4) selim'in eve gelip televizyonu açması -burada televizyonda alper mestçi'nin diğer filmi üç harfliler karabüyü oynuyor *- ve ardından uyuyup daha sonra kalkıp dükkanına gitmesi ve altınlarını alıp dereye döktükten sonra uyanarak ayakkabısına baktığında ayağında görmesiyle bunu gerçekten yaptığını anlaması.

    --- spoiler ---

    hale karakterini canlandıran merve ateş'e ayrı bir parantez açmak gerekiyor. kendisi henüz 13 yaşında olmasına rağmen harika bir performans göstermiş çok büyük bir yeteneği var ilerde daha güzel işlerde görebiliriz. filmde bunların dışında da çok iyi detaylar vardı. bunun dışında kurgudaki kopuklar haricinde yönetmen yine güzel bir yapıt ortaya koymuş. 7/10
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap