• yabancı film ve dizilerin olmazsa olmaz unsurlarından biri. karakterlerden en azından birinin mutlaka fıstık alerjisi vardır.
  • bazı erkeklerde görülen alerjidir.
    misal ben; bir fıstık görmeyeyim, sağım-solum kabarır hemen.

    anla işte canııım.
  • genellikle amerikalılara özel sofistike alerji türü. bunun dışında da kimisi laktozu sindiremez. ne hassas milletsiniz lan amerikalılar. ben peynir yiyemiyorum, fıstık bende alerji yapıyor desem meşe odunuyla kovalarlar, ki ben de aynını yaparım bunu diyen adama
  • (bkz: amerikan filmlerindeki kusma sahneleri) 'nde olduğu gibi sadece amerikalılara özgü bir olaydır. türkiye'de fıstık alerjisi olan yoktur. varsa da kendini zenci zanneden eminemgillerdendir.
  • turk insani icin anlamasi niye bu kadar zor anlamasi cidden imkansiz. diyorsun ki arkadasim bunu yanimda yeme, nefes alamiyorum, bogazim kapaniyo. adam diyor ki "kokmuyor ki." ulan sana kokmuyor ama beni gebertiyor. git az otede ye ya. ama ecnebi oyle mi. adam hemen ozur dileyip kaldiriyor paketi. cunku normali bu. zaten lanet olasi polenler kitlemis durumda bi de milletin nut sevgisiyle savasiyorum. cok zor bi hayatim var lan benim. bazen kalkip gidesim geliyor.
  • konuyla ilgili enteresan bir araştırma: http://www.latimes.com/…-20150223-story.html#page=1

    özet: 5 yaşına kadar fıstık yemeyen çocukların, haftada en az 3 kez yiyenlere oranla ileriki yaşamlarında alerji geliştirme riski 7 kat artıyormuş. yedirin diyorlar.
  • tecrübelerime ve yaptığım ufak çaplı araştırmaya dayanarak yazıyorum ki çok fazla fıstık ezmesi yemek alerjik bulguları tetikler. yani normalde insani miktarlarda fıstık ezmesi yersiniz bir şey olmaz. kendim ayda bir öyle ya da böyle fıstık ezmesi tüketen biriydim fakat geçen hafta bir hafta içinde eve iki kavanoz fıstık ezmesi aldım, biri bitti yetmedi diğerini aldım. günde bir öğünümü fıstık ezmeli muz, müsli, sandviç vb mahsüllerden yaptım ve sonuç dudak çevresinde kabartılar ve kaşınma. kısacası kaşınmayın efendim, çok yemeyin. internette biraz araştırdığımda boğazda tıkanıklığa yol açarak nefes almayı önleyeceği ve durumun bilinç kaybına hatta ölüme kadar ilerleyebileceği yazıyordu. neyse ki [http://www.m.webmd.com/…d-treatments/food-allergies http://www.m.webmd.com/…d-treatments/food-allergies] linkli yazıda antihistaminik etkili ilaçlarla tedavi edilebileceği yazıyordu.
  • ecnebi dizilerde surekli goruyorum, daha vaka olarak karsilasmadim. bizim memleket fakir diye mi lan ?
  • american airlinesin kiyak gecmeye basladigi alerji turu. bundan boyle ucus oncesinde kapi gorevlisine fistik alerjim var diyenlere ucaga diger engelli yolcularla beraber oncelikli giris hakki vereceklermis. amac koltugu, sehpayi falan ucak kalabaliklasmadan rahatca temizlemenize imkan vermek.

    walla onu bilmem de basic economy diye bir sinif cikarttilar, ucaga en son bu sinif biletliler biniyor. simdi sira sira herkes benim fistik alerjim var diyerek havayolunun en elit mil grubundaki ya da first class'dan daha once binecek. ki american airlines bu ucaga binis onceligi konusundaki en sacma havayollarindan biridir. 8-9 binis grubu mevcut. muhtemelen birkac ay sonra isin boku cikinca kaldirirlar ama simdilik keyfini surmeye bakin derim.
hesabın var mı? giriş yap