• hacı ismail hakkı zade hafız mustafa tarafından kurulan asırlık işletme. bu zat, rivayete göre poğaçanın mucidiymiş. daracık dükkanının içi rengarek, karmakarışık. tam türk işi. balkabağı, kestane, fıstık, frambuaz başta olmak üzere envai çeşit malzemeyle üzeri kaplanmış muhallebilerinin tadına bakılmalı derim. ben balkabağı ve frambuazlıyı denedim. gayet güzeldi.

    günümüzde "hafız mustafa - 1864" olarak yeni sahipleri tarafından işletiliyor. yeri, eminönü bahçekapı mevkii, ünlü şekerci hacı bekir'in karşısı.
  • 1864'ten bu yana hizmet veren şekerci-tatlıcı...
    eminönü'nde faaliyetlerini sürdüren işletmenin alt katı 1930 lara, üst katı 1970 lere benzer.

    http://www.hafizmustafa.com/
  • şekerci cafer erol kadıköy için neyse bu da eminönü için sanırım o. aynı "çabuk buraya gelin ve bu tatlıların hepsinden yiyin" konseptli rengarenk görsellik ve tabii ki buna eş fiyatlar. ama ürünleri lezzetli! fakat üst katı çok tuhaf. bir yanda içinde çeşitli malzemelerin saklandığı ve özgürce karıştırılabilecek dolaplar, bir yanda tuhaf bir çay ocağı kılıklı şey, basık tavan, küçük masalar... siz en iyisi tatlınızı alın evde yiyin.
  • sözlükte bu denli az talep görmesine inanamadığım tatlıcı

    gün itibariyle bir tabak muhallebi 7 liradır fakat ortalama bir bünye onu tek başına yiyemez. ayrıca müşteri memnuniyeti hat safhada. girip çıkarken ikraam ettikleri çikolata ve lokum çeşitlerine değinmiyorum bile!

    galiba bugün frambuazlı fıstıklı lokum gibi bir şey verdiler, hala kendime gelebilmiş değilim! *
  • yazın gelmesiyle daha sık gider olduk, üst katında oturup efil efil rüzgar eşliğinde ucundan da olsa denizi seyretmek için... tel kadayıfını bi' deneyim derim... porsiyonu 7.5 lira, bitirdiğinizde damağınızın beyninize yolladığı sinyali hissedeceksiniz...

    edit: üzerine dondurma isterseniz tatlıyı bitirebilme olasılığınızı arttırmış olursunuz...
  • hesap yuvarlak olsun diye fiyatlarin adisyona yukari dogru yuvarlanarak yazildigi mekan. fistikli cikolatali muhallebilerini tattim tadi gorunusu kadar guzel degildi. kazandi ise cok sertti yaninda catal bicak getiriyorlar o derece.
  • sirkeci'de* çay içilecek tek yer.

    çay da kuru kuru gitmeyince, ver sütlü nuriye'yi ver fıstık dürüm'ü, adı alengirli olsa yahudi sistemini kurmuş malını satıyor diyeceğim ama adam bildiğin hafız, laf da söyleyemezsin.
  • taksim meydan'da yeni bir şubesi açılmıştır. artık o bol malzemeli, kaliteli lokum ve helvalarından hediye almak için sirkeci'ye gitmeye gerek kalmamıştır.
  • taksimde açılan şubesi henüz tam olarak oturmamış. etrafta karton kolilerle dolu, masa düzenleri adeta rasgele yapılmış ve çok sıkışık.

    tatlılara lafım yok ama bu şekilde özensiz büyümeleri eksi puan. kendi tarihlerinde belirtiliyor daha önce kaliteli hizmet verebilmek için tek şubeye dönmek zorunda kalmışlar. umarım tarih tekerrür etmez, sirkecideki kaliteyi taksimde vermeyi başarırlar.
hesabın var mı? giriş yap