• insanın üstüne çöken bir cümle. aslında bu cümle bir örnek, "hocam yatay geçişe başvuracağım." , "hocam durumumuz iyi değil, yazın çalışmaya gidiyorum, büte kalmamam lazım." diğer varyasyonlar.

    şu açık: "eşit olmayanlara eşit davranmaktan daha büyük eşitsizlik yoktur." evet doğru. peki bunun tespiti? lisanstan hocam, ki artık aşağı yukarı meslektaşız, bir kızdan bahsetti. okulun dışında ağlarken görmüş. kız, sülalesinin kendisini evlendirme niyetine isyan ederek annesiyle beraber trabzon'dan adıyaman'a gelmiş. maddi olarak zorluklar da yaşadıklarını biliyorum. neyse hocam yardımcı olmamı istedi ki bunu kolay kolay isteyecek bir değil, ben de yardımcı oldum ve büte bırakmadım.

    ancak dün iki kişi geldi. biri yatay geçiş yapacağını, diğeri bursu olduğunu söyledi. çoğunluğunuz öğrenci olduğunuz için aklınıza şu cümle gelir: e amk altı üstü not değil mi? ver gitsin ya, ne tatava yapıyorsun? e peki gençler ya ilk baştaki kız gibi olup da gelip bana söyleyemeyenler ya da söylemek istemeyenler? bursu kesilecek olanlar? benim mesela 1. sınıfta bursum kesilecek oldu, hiçbir hocaya da gitmedim ve bursum kesildi. ne kadar ihtiyacım olduğunu anlamak için şu kısa entry'ye bakabilirsiniz. (bkz: sözlük yazarlarının hayat hikayeleri/@proust) peki benim bursum kesilirken ya biri gidip hocalardan not istemiş ve bursunun kesilmesini engellemişse? benim suçum ne?

    kafam karışık. yardım, yorum...
  • dayanamadım. ezik bir troll olmayı göze alıyorum ve aşağıda çok ilginizi çekecek bir bkz.'la sizinle ilgili düşüncelerimi ifade etmek istiyorum:

    (bkz: am göt meme)
  • atalarımız bu konu ile ilgili çok güzel bir söz söylemişler.

    ağlamayan çocuğa meme vermezler.
    bak ben de meme dedim.
  • bu ifadeyi kullanana açık ve net siktiri çekin, bursun ne şartlarda kesileceği önceden belliydi çalışmadın şimdi gelip not dileniyorsun.
  • tüm öğrenciler için not yükseltme sınavı duyurusu yapılarak çözülmesi gereken sorun
    amaç asgari öğrenmesi gerekenleri bilen birinin mezun olmasıdır
  • bunu söyleyerek 4 senelik okulunu bitirenler tanıdığım cümle.

    hatta bu "bursları" alanlar ne hikmetse okula arabayla gidip gelirlerdi.
  • burs alıyorum hocam lafının neresinde notlarının düşük olmasının mazereti var? burs alıyorum hocam aynı zamanda çalışmak zorundayım dese mesela haa dersin, çocuk çalışmak zorunda olduğu için derslerine yoğunlaşamamış dersin. ama kuru kuru bursum kesilmesin hocam diye geleni ders çalışsaydın da kesilmeseydi diye geri göndermek en doğru olanı bence.

    yazın çalışmak zorunda olan çocuk da 1 hafta daha beklesin bütünleme sınavına girsin öyle gitsin, alt tarafı bir hafta.

    yatay geçiş yapacak olana yardım etmek ise en adaletsizi olur. yalvarmayla aldığı not ile kendi çabasıyla yüksek notlar alan birinin önüne geçecek ve yatay geçiş hakkını elinden alacak.

    (bkz: eyyorlamam bu kadar)
  • (bkz: hayır)
  • eğitim sürecinin de, hayattan bir kesit olduğunu düşünürsek, böyle bir istekte bulunmanın, çok da büyük bir adaletsizlik olmadığını düşünüyorum.

    iş hayatında da, daha az çalışıp, daha çok işler başarmış gibi görünenler yok mu? veya sessizce tüm işleri halledip de hakettikleri övgüyü alamayanlar? üstelik, bu şekilde not isteyen, büyük ihtimalle, çalışmış çabalamıştır ama notu sınırda kalmıştır, yani "çalışsaydı o zaman" argümanı çok da geçerli değil.

    sonuç olarak, hayat zaten adaletsiz, biri gidip de hocadan not istiyorsa, vazgeçmek yerine, son mücadele şansını kullanıyodur, belki kendince, çalışmaktan bile zor olanını yapıyordur. ben olsam, eğer dedikleri bana samimi geliyorsa ve biraz olsa da hakediyorsa, o öğrenciye bir şans daha verirdim.
  • ben bunu yapmadim okulum 8 senede bitti. 8. senede ise okulu birakicam param kalmadi dedim ve hocalar bastan soleseydin keske diyerek gecirdi normalde de yillardir gecmem gereken dersleri. diyecegim su cok kastirmayin. ogrencilere de cok rahat olmayin diyorum. bir de 6. seneye gireceksiniz okulu birakin. esnaf olun. ben olmadim pismanim
hesabın var mı? giriş yap