• satış rekorları kırmış bir kitap. 80 baskı yaptıgı söylenen kitap. filmi cekilen kitaplardandır.
  • 80'lerde her islamcinin evinde bulunan, islamci tonlara ve turk filmi melodramasi tadina da sahip, yanlis hatirlamiyorsam 2 ciltlik sule yuksel senler romani. otobiyografik oldugu soyleniyordu, dogruluk derecesini bilemeyecegim. filme de cekilmis sanirim 70'lerde turkan soray oynamistir basrolde.
    mahallenin hoppa kizinin ornek fakir ama yakisikli musluman-turk gencini bastan cikarma cabalari ve basarisiz olmasi, erkegin basarili bir (muhendis?) olmasi, kizin ise fakirlige dusmesi, sonradan dini kesfetmesi ve erkegin pesine dusmesini, bir taraftan da kizin islami bir hayat yasama cabalarini konu alir. tabii birlesemezler bir turlu, istedikleri halde falan filan..
  • filminde butun mahallenin medar-i iftihari dini butun doktor genc rolunu izzet gunay oynamistir.
  • tam bir yeşil melodram örneği. birleşen yollar diye yücel çakmaklı'nın sinemaya uyarladığı abuk bir roman. başrollerinde türkan şoray ve izzet günay oynamıştı yanlış hatırlamıyorsam.

    islami yaşam tarzına sahip bilal isimli gencimiz mahallesinde ailesi ve mahalle sakinleri ile mütedeyyin bir yaşam sürmektedir. birgün, evlerinin karşısındaki apartmanın bir dairesine asri, zengin bir aile taşınır.

    mazbut gencimiz bir gün hanesinde ineklerken "teoman teomaaan!" deyu ünleyen su şırıltısı gibi cezbedici bir ses duyar. gerçi şule hanımın tasvirlerini birebir yazamadım ama böyle birşeydi işte. bu ünleyen kızımız zengin ailenin hoppa kızı feyza'dır. eros'un oku esas oğlanımızın kalbine saplanmıştır.

    feyza hanım kızımız ise bilal'in mahalledeki namını duymuştur. (şöyle çalışkan, böyle mütedeyyin vs vs) iddialaşır arkadaşlarıyla "ben bu genci yoldan çıkaracağım" diye.

    olaylar bu minvalde gelişir ama ava giden avlanmıştır. feyza bacı baştan çıkarmak için bilal bey oğlumuzun dümen suyuna girmiş görünürken gerçekten hakikakati imaniyeye nail olmuş ve samimi bir mümine olmuştur. gençler evlilik planları yapmaktadırlar ama saf bilal feyza'nın kendisine ilk yaklaşma saikini bilmemektedir. burada da hayınlar devreye girer ve feyza'da gözü olan bir çıyan (selim miydi adı? ) bu gerçeği ifşa eder bilal'e. bilal bacımızın şimdiki halinin de esas oyunun bir parçası olduğu zehabına kapılır ve ayırır yolları.

    feyza selim'le evlenir. tabi selim mümin olmadığı için kısa sürede fakrü zarurete düşerler. bu arada bir de kızları olmuştur. selim kumar mumar illegal işler derken hapse girer, feyza boşanır. artık tek amacı tam bir müslüman olarak kızını yetiştirmektir. işte sayın yazar burada feyza'nın çektiği çileleri, kızına islami şuur verme çabalarını anlatır da anlatır.

    annesinin rahlei tedrisatından geçen feyza'nın kızı (adını hatırlamıyorum) birgün bilal bey'in oğlu ile tanışır ve aralarında aşk filizlenir. türk filmlerini bilen gerisini tahmin etsin. benden bu kadar.

    edit: flying snow'un az önce geçtiği bilgiye göre, feyza'nın kızının adı hilal'miş. teşekkr ediyoruz. hımmm bilal ile kafiyeli yani.
  • zamanla dini kesfedip tesetture giren hafif mesrep bir kizin oykusunu anlatan sule yuksel senler romani
    siyasi - islami kitaplari ile taninan yazarin bilindigi kadariyla tek edebi calismasidir
  • feyza'nın kızının adı hilâl'dir. hilâl liseyi dışardan bitirir islâmî giyiminden ötürü.

    avasas'ın özetinden devam:
    bilâl beyin oğlu babasıyla birlikte eliflere gelir, maksat ailelerin tanışmasıdır. bilâl ile feyza yıllar sonra ilk burada karşılaşırlar. bu arada selim de karanlık işlere bulaşmıştır. olayları tam hatırlamıyorum ama bir mahkeme işi falan vardı ve bizim bu aşk dörtlüsü (bilâl-feyza, bilâl'in oğlu-hilâl) selim'e karşıydı. bu olaylar sırasında, bir gün feyza tabancayla vurulur ve kızını bilâl ve oğluna emânet edip ölür.
  • ilk okudugum roman.kitap, biraz kalın olmasına ragmen; akıcı ve surukleyici uslubuyla kısa surede bitirilebilir.bu nedenle, tekrar okumak pek de sıkıcı olmaz.

    (bkz: her okundugunda hungur hungur aglatan kitaplar)
  • 8. sınıftayken sınıf öğretmenimiz tarafıından zorla aldırılmış oku oku bitmek bilmeyen,içinden çıkılamayan,başı açık kızları öcü olarak gösteren kitap.
  • kurgusu çok basit olan, o kadar sayfa yazılıp basıldığı için kitap demek durumunda kaldığım hikaye.
    bütün kitabın ana mantığı şudur: islamiyeti tam yaşarsan hayatta başarılı olursun; yoksa hayatta hiçbir halt olamazsın ve olamamaya da mahkumsundur alllah buna izin vermez gibi garip bir çıkarımdır. saf, ajitatif bir kitaptır.
hesabın var mı? giriş yap