• düşüncelerin yaşamı ve bulunulan çevreyi en iyi şekilde idare etmek için, iç görüden faydalanıp içte bir yerlerde oluşturulan şeyi zihin gözüyle görmek.
  • insanlarin kendilerini tum duyulariyla yasayarak herhangi bir durumu yapiyormus gibi hayal etmeleri. insanlarin zihinlerinde, hayallerinde canlandirmalari.
  • yapamadığım şeydir.

    özellikle eterik bağ kesimini yapamıyorum. gözümü kapadığımda bağı kesmek istediğim kişinin yüzü gözümün önüne gelmiyor, onu karşımda imgeleyemiyorum.
  • zihinde canlandırma.psikologların sorunun kaynağını bulmada kullandıkları başarılı da bi yöntemdir ayrıca.
  • istemek ne istediğini bilmezken dahi güzel. de ayrı yazılır. bunun bir hal çaresi için hayal kurmayı bulmuşuz. birbirimize hayal kurma armağan etmeye çalışır dururuz.

    yeni türkçe komşu ülke dili gibi. olsun, insan komşusuna da bakmalı. hayal kurmanın yeni türkçedeki karşılığı, imgelemek. imgelem, imgesel, imgesellik güzel uyduruklar, bana bir şeyler söylüyorlar. bir kere terim olmaya çok uygunlar. ilginç, yeni sözcükler sanki bir eski sözcüğün, yabancı kökenlinin yerine değil de malını ve adını arayan yeni bir kavramın gereksinimine yanıt olarak devreye giriyorlar. yeni sözcük için bir terim karşılığı sayılmak şans oluyor. yeni olan tam bir sözcük olarak hayata başlamıyor, direk nüfus cüzdanı verilmiyor, sokağa salınmamış oluyor. bir garajda, bir salonda büyütülüyor uydurukça sözcük. sonra birden karşımızda delikanlı olmuş, bıyığı terlemiş, küstahın teki olarak buluyoruz.

    düşünülen, düşünülebilen her şey gerçektir ve gerçekleşme eğilimindedir. dikkat. hele görselleştirilebilen, imgelenenler. daha fazla, daha da kolay. kendine söylemek, imgelemek aynı sesli olarak söylemektir, konuşmaktır. özellikle duygu içeriği olan imgelemeler. korku = istek etkisiyle hem de. (bkz: söyleyebilmek)

    bir yerde alfabedeki harfler aynı zamanda şekil ve resimler, ama çok aşındırılmış ve azaltılmış, çağrışımları budanmış resimler. insan beyni sözcük birimli olarak düşününce kendi kendini yavaşlatıyor, kısıtlıyor. felsefe, mantık, belki mühendislik gibi belli disiplinlerde bu zorunlu tabii. imgelem, hayal gücü dediğimiz şeyin aslı ise resim olarak düşünmek; rüyalarda olduğu gibi. bu komple, geştalt bir algı ve işlemleme sağlar, sağlayabilir. çizgiler, uzantılar, iplikler halinde değil görüş uzamları, kokular, çağrışım hacimleri biçiminde düşünebiliriz. eğitilmek, yetişmek dediğimiz şeyde, bu kapsamlı ama çağrışımsal-denetimsiz düşünmenim yerini, hız ve çeşitlilik budayarak doğrusal çizgisel mantıksal düşünmenin aldığı, adeta insanın daha çok düşünmek isteyip daha zor düşünmeye alıştırıldığı söylenebilir. o bakımdan einstein illa imgeleme, illa boş da olsa hayal önerir.

    (ilk giri tarihi: 29.6.2018)

    (bkz: imge/@ibisile)
    (bkz: etkin imgelem), imaginate
    (bkz: zihinsel imgeleme)
  • zihinde canlandirmaktir. beynin imgeleme ozelligini iyi kullanmak iyilestirme ve donusturme etkisine sahip her alanda.
  • zihninizde bir şey imgelediğiniz zaman, üçüncü gözünüzü de kullanmaya zorlamış olursunuz, dolayısıyla pineal bezinizi aktive etmek için tetiklemiş olursunuz. pineal beziniz aktive oldukça vücudunuza daha yüksek frekansta enerji girer. bu proses vücudunuz için iyileştiricidir, aynı zamanda kreatifliğinizi de artırır.
hesabın var mı? giriş yap