• dogum tarihi itibariyle jenny mccarthy'nin olsa olsa dedesi olabilecek (benim bildigim bir aile bagi yok ama) 1956 yilinda cekilmis ilk invasion of the body snatchers filminin basrol oyuncusu
  • 1 ağustos 2014'ten beri cumhuriyetçi parti lideri olan 1965 doğumlu abd'li siyasetçi.
  • temsilciler meclisi'nin istifa eden cumhuriyetçi başkanı john boehner yerine - yüksek olasılıkla - seçilecek cumhuriyetçi siyasetçi.

    ayağının tozuyla kongre'de hillary clinton'nin abd'nin bingazi konsolosu da dahil, birçok vatandaşının ölümü ile sonuçlanan bingazi abd konsolosluğu baskını'ndaki rolünü araştırmak için açılan soruşturmanın aslında hillary clinton'ın olası başkanlık adaylığına zarar vermek için açıldığını yumurtlamıştır.

    http://www.politico.com/…hazi-kevin-mccarthy-214325
  • qanoncu marjorie taylor greenei savunmasindan oturu meclis baskani nancy pelosi tarafindan q partisi uyesi olarak gosterilen politikaci.

    meclis vekilleri yazilirken parti ve eyaletleri belirtilir. d ve r harfleri demokrat ve cumhuriyetci partiyi temsil eder, sonra da eyaletin iki harfli kisaltmasi yazilir. d-ny, r-fl gibi. californiali mccarthy r-ca'dir.

    pelosi tutmus bunu q-ca olarak yazmis. kisaca gote got demis.
  • temsilciler meclisi için başkanlık yarışında (house speaker) oy çoğunluğu yetmediği için 3. kez kaybetmekte olan cumhuriyetçi.

    bu cumhuriyetçiler ara seçimlerde demokratlardan yedikleri tokat yetmemiş gibi şimdi de birbirlerini tokatlıyorlar ahahahahaha

    düzeltme: 5 oldu ahahahahaha

    düzeltme 2: 6 olacak sayamıyorum artık mccarthy kaybetme üstüne kaybediyor durduramıyoruz ahahahahaha

    düzeltme 3: 10 olacak yetoooooooooo

    düzeltme 4: her seferinde cnn'de şu başlık geçiyor; “mccarthy appears to suffer defeat on …th speaker ballot” adamlar alıştı artık.

    sonuçlar yine aynı, hiç sekmiyor:
    jeffries*: 212
    mccarthy**: 200
    donalds*: 13
    hern*: 7
    gereken oy sayısı: 218

    son edit: 15. oylamada seçilmiş nihayet. ama rezilden beter oldu kendisi :)
  • cumhuriyetçilerin içine düştüğü derin açmazın sembolü oldu, komik duruma düştü, partisi kendisinden bile daha gülünç duruma düştü. abd’de kariyer siyasetçileri diye bir tabir vardır cumhuriyetçiler ağzına kadar bunlarla dolu trumpçıların trump’ı desteklediği yada mccarthy gibi adamların müesses nizamın parçası olduğu falan hikaye bu adamların hepsi üç kuruşluk çıkar peşinde koşan insanlar. demokratlar da çıkarcı ve yolsuzların cirit attığı bir parti ama en azından böyle komik durumlara düşmüyorlar. midterm’de demokratlara hezimet yaşatacakları ortam varken kaybetmelerinin sebebi de hiçbir ajandası olmayan her kafadan ayrı bir ses çıkan parti olmalarıydı. yakın zamanda gop bölünmeyecek ama uzun yıllar sürecek büyük bir kargaşaya 2016’da çoktan girdiler şimdi ise asıl gürültü patırtının kopacağı zamanlar başladı bunun sebebi tek başına trump da değil parti tabandan başlayarak ideolojisiz kimliksiz bir parti oldu. valileri ayrı, medyası ayrı tepeden tırnağa kendi seçmenide dahil olmak üzere herkes ayrı telden çalıyor.
  • john boehner tea party'cilere dayanamadi lanet olsun diyerek cekti gitti, paul ryan keza trump'in ilk iki senesinde bikti usandi cekti gitti. simdi top kendisinde. bu sefer en bastan lideri sutlamaya calisiyorlar.

    kendi hatasi taa en basindan bu maga'ci kesimi hafife almasi. merak etmeyin hersey yolunda dedi durdu. sonra kapali kapilar ardinda ne tavizler verdiyse de bu sefer buna oy vermeyen 20 vekil geri adim atmadi.

    ne istedikleri de belli degil bu adamlarin. tamam maga'cisiniz. zaten meclis aritmetigi ortada. lider kim secilirse secilsin, her turlu yasa tasarisinda sizin oyunuza muhtac. komisyonlar kurulurken sizleri goz ardi edemez. sizin yapmak istediklerinize kolay kolay hayir diyemez. magaci biri lider secilsin istiyorsaniz da %90 mccarthy diyor, onlari nasil ikna edeceksiniz?

    tutup orta yolcu, 50-50'lik bolgelerden kilpayi secilmis 10 cumhuriyetci vekil demokratlarla isbirligi yapacak meclis baskanini demokratlardan sectirecekler. oraya dogru mu gitmek isteniyor nedir? demokratlar icin hava hos.

    amerikalilarin rezil, kaotik durumlar icin kullandiklari shit show diye bir tabiri vardir. olan biten tam olarak bu.
  • wef’çi aday. https://www.weforum.org/people/kevin-mccarthy

    buna hayır oyu veren cumhuriyetçileri de kutluyorum.

    su an cumhuriyetciler "tatava yapma bas gec" modundalar.
  • meclis'i cumhuriyetçi'lerin kazanmasina ragmen yönetimi eline alamamis ve rezil rüsva olmus politikaci.

    peki neden böyle oldu: trump'i destekleyen gop milletvekilleri destek çikmadilar.
hesabın var mı? giriş yap