• bir yerlerden duymuşluğum olan bir kitaptır bu, merak edip sölüğe giriyorum neydi bu diye, ilgi çekici pek çok entry okuyorum, içinde h p lovecraft'ın olması başlı başına çekiciliğini artırıyoru bu konunun. deşiyorum, ufaktan tırsarak. linklere giriyorum açılmıyor filan, bazı çalışan linkler buluyorum, bahsedilen kütüpanelerde ismini giriyorum açılmıyor, tabi sonradan gizli bölmelerde uzaktan gösterilen bir kitabın neden internetteki kitap arşiv listesinde arama motorunda bulunsun ki diyerekten jeton düşüyor, çok ufak da olsa böyle mistik şeylerden kaynaklanan bir tırsıklık bulunuyor, ama sonra işte amazon dan bakiym bari diyorum ve giriyorum www.amazon.com a, ve..

    customers with similar searches purchased

    the necronomicon [reissue] mass market paperback by simon

    necronomicon paperback by donald tyson

    al azif: the necronomicon paperback by abdul alhazred

    bölümünü görüyorum.

    o gün daha önce, hatta hayatım boyunca, necronomicon'u amazon'da aramamışken.

    eğer amazon, google'dan filan aradıklarımın listesini cookie lerden vesaire çalıp ben www.amazon.com sayfasını açtığımda “ahanda beş dakika önce wikipedia dan aramıştın ben sana similar search leri gösteriyim” diyebilecek teknolojiye sahip değilse şu anda büyük bir tehlike içersinde olabilirim, merhum yazar olabilirim, bulaşıcıdır, uzak durun.
  • h p lovecraft ın eserlerini türkçeye çeviren yazarlar tarafından ısrarla varlığı (onun eserlerinde bahsettiği şekil ve içerikte olanları kast ediyorum yoksa, türkiye de şu ana kadar hiç rastlamasamda, ingiltere de çoğu kitapçıda bulunabilinecek "necronomicon"lar mevcut) reddedilse de, içerdiği cthulhu olgusuna türkiye de ve dünya genelinde inanan çok sayıda insan oduğu bilinen hayali ya da gerçek kitap.

    (bkz: cthulhu mezhebi)
  • türkiyede türkçeye çevirilmiş yeni bir baskısı elimde olan kitap. ithaki'den çıkmıştı sanırım, yada 6.45'den.

    ha daha okumadım o ayrı, zira bilinmeyen varlıklar tarafından sokak ortasında parçalanmak istemiyorum.
    (bkz: abdul alhazred)

    edit: 6.45'den çıkmış.
  • capitol d&r mağazasından 14,75 ytl fiyata 6 45 yayıncılık tarafından basılmış olan versiyonu alınabilen kitap.
  • nostradamus, newton, nicolas flamel disinda bizden mustak baba'nın da bu kitaptan yararlandıgı rivayet edilir.
  • cthulhu oyunlarında olur da karşınıza çıkarsa, sanity zarlarının ardı arkası kesilmeyen nesne.
  • aslinda h. p. lovecraft'in da yazmadigi hoax. (gercek olmadigini anlatan pek cok entry oldugunu ben de biliyorum, anlatacagim sey farkli). lovecraft zaten defalarca kendi kurgusu oldugunu belirtmistir onlarca mektubunda. ama benim anlatmak istedigim lovecraft'in kurgusu bile olsa tam ve butun bir kurgu kitap degildir. yani her hikaye anlatan yazar/yonetmen gibi o da cesitli hikaye ve romanlarinda sadece parca parca bolumler yazmistir. yoksa oturupta "necronomicon bolum 1, bolum 2" diye giden butun bir kitap yazmisligi yoktur. hani filmlerde sadece bir parcasini gordugunuz televizyon haberleri vesaire vardir ya, iste aynen oyle. bazi diger noktalar;

    - internette cesitli formatlarda indirebileceginiz ve adi necronomicon olan kitabimsilar cesitli "ben majisyenim, buyuyu cozdum hoca, raistlin yanimda halt yemis" diye dolasan bombos insanimsilarin sahte yazilaridir. genelde basinda "bastan uyariyorum cok tehlikeli" vesaire uyarilar yazarak daha cok ilgi cekmeye calisir bu tipitipler.

    -british museum'da kasada durdugu, sadece camekan arkasindan gosterildigi tamamen kolpadir. muze bu yalandan o kadar bikmistir ki kendilerine hala hergun gelen mektup, mail, uyari vesaire'yi lovecraft'in "ben uydurdum, yok oyle birsey" temali yazdigi ve cevresine gonderdigi mektupla cevaplar. 50 yil kadar once bir okult grup ciddi bir girisimde bulunup gormek istemis, muze "yok oyle bir kitap" dediginde "gelip arasak da baska bir yere saklamissinizdir" ayagina yatmislardir. zaten bu tarz "aksi ispatlanamaz" zorlamalar bu tur mitlerde hep vardir. ufo olaylarini hatirlayin "hukumet gizliyor" naralarini mesela.

    - abdul alhazed adi eger lovecraft aksini inatla savunacak olsaydi bile (ki oyle birsey yapmayip pasa pasa soylemistir uydurdugunu) biraz incelemeyle anlasilabilecegi gibi arap ismiyle baglantisizdir. o zamanin genel dusunce akimi etkisiyle arap olsa adinda kesin hazret gecer mantigi ile uydurulmustur, lovecraft'in da belirttigi gibi bu isim ve karakter tamamen kendi uydurmasidir, yani inanmayin oyle yok "cilgin arapti lakabi, siyahti ayaklarinin turabi" palavralarina.

    asil deginmek gereken nokta ise ismi bu olmasa da aslinda boyle bir kitap vardir (haydaaaaa ne diyon lan?) ama sanilanin aksine ne lovecraft ne arap delisi yazmistir. 18, yuzyil sonlarinda mistik okult gruplar (yani bos beles insanlar) pagan rituellerinden sikilip farkli bir arayisa gecmistir, bunun sonucunda yeni yon dogu ve ozellikle arap/misir mistisizmi (daha da kolpa bir yon yani) olmustur. iste bunun sonucunda sonradan ordo templi orientis gibi bilinen isimlere donusecek gruplar kollektif bir sekilde el altindan bu yalan mitleri yaymaya baslar, ama bu insanlarin cogu arap yarimadasini haritada bile gosterecek bilgiye sahip olmadigindan bu kollektif calismada gecen isim ve cumleler "gmbklameh-og tokra mo dogr" gibi bugunun ortalama bir internet kullanicisinin gulme efektlerine karsilik gelecegi sekilde bastan savmadir. hatta bu tarzin en onemli belgesi daha sonra aleister crowley tarafindan dogu yolculuguna cikmadan onceki ve sonraki yapitlarinda bulunur. doguyu sadece duydugu kadariyla bildigi zamanlarda aynen yukaridaki ornekte oldugu gibi hatta daha da beter bir sekilde kendi mitosuna katarken dogu yolculugundan sonra daha duzgun ve tutarli sacmalamaya baslamistir. iste 1800 ve 1900 lar arasindaki surecte necronomicon'un temellerini atan kollektif calisma odur. 1900lerin basinda bu calismanin kopyalari dagitilmistir ve arayan icin bulmasi cok zor degildir (hayir amazondan aramayacaksin tabii).

    e peki nedir yani? aleister crowley'in mabadindan salladigi kitaplarla ne kadar basarili olacaksan yukarida anlattigim kollektif calismayla da o kadar basarili olursun. arap buyuleri diye "mgharegra n-aletimd lertada-i" seklinde geveler durursun. tamam seni de anliyorum, bu modern cagda hep gecmis zamanlara o buyulerin ejderhalarin cehennemden gelen yaratiklarin oldugunu sandigin cagda yasamak istiyorsun (ki yok oyle bir zaman, o caglarda da isci ezilip zengin somuruyordu, en buyuk ejderha da klan lideri/derebeyi idi) ama biraz ayaklarin yere bassin.

    illa ki oluleri mi kaldirmak istiyorsun guzel kardesim? git o zaman tip fakultesinde oku ve reanimasyon bolumunu sec, su dunyaya iki gram katkin olsun lan.
    (bkz: #17828606)
  • amazonda hakkında "okudum, içindekileri denedim, hiç bir şey olmadı, this book is hoax" vs. tarzı birsürü 1 yıldız vermiş yorum sahibi var. vallahi insanlar bir garip azizim.
  • abdul alhazred'in intihalle suçlanmasına neden olan eser.
hesabın var mı? giriş yap