• 2018 yılında gene istifa etmiştir.
  • 1990-91 dönemi trabzonspor teknik direktörü. uzun paltosu,siyah camlı gözlüğü ve bıyığı ile tipik bir karadenizli görünümü vardır. sonraki dönemlerde başkanlık da yapmıştır.
  • anthony nwakaeme, caleb ekuban gibi adamları nereden, nasıl bulduğunu diğer 17 takım yöneticilerine ders olarak anlatması gereken dede.
  • 90'larda trabzonspor'da oynamış orhan çıkrıkçı, socrates dergisi 2018 şubat sayısındaki röportajında anlatıyor:

    avni aker'de oynuyoruz. özkan sümer bağırıyor: "ulan ismail, kademeye öyle mi girilir, nasıl bindirme yapıyorsun?" işin garibi, ismail ağabey kulübede oturuyor ama hoca bağırmaya devam ediyor, en son yardımcısı ali kemal (denizci) ağabey dayanamayıp araya giriyor. "hoca, ismail arkanda oturuyor!" özkan sümer, ismail ağabey ile göz göze geliyor: "ne bakıyorsun ulan! sahaya koysam aynı boku yapacaksın!"
  • trabzonspor'un bugünlere gelmesindeki önemli pay sahiplerinden biri olan futbol aklı

    rafet el roman eric ayuk denen kazmayı trabzon'a getirirken müdahale etti ve daha kuvvetli ama sakatlığı nedeniyle leeds'te beklenen patlamayı yapamayan caleb ekubanı trabzonspor'a kazandırdı. sol açık nwakame'yi de o zaman israil'de hocalık yapan şota arveladzetavsiyesi ile aldırdı.
    altyapıdan gelen 11 oyuncuları abdulkadir ömür, abdülkadir parmak, uğurcan çakır, yedekteki serkan asan, hüseyin türkmengibi isimler de onun altyapı koordinatörü görevinin mahsulleri. keza sezon başı trabzonspor ekonomisini kurtaran yusuf yazıcı da. ibrahim hacıosmanoğlu denen cahil herife kızıp 2013 yılında altyapı koordinatörlüğünü bıraktığında trabzonspor u13, u14, u15, u17 ve u19 kategorilerini şampiyon bitirmişti. 2018-19 sezonu başında burak yılmaz'ı tez elden takımdan gönderilmesi kararı da ona aittir. yalnız şenol güneş ile de anlaşmasına rağmen fiko vetosu ve wagner love transferi yüzünden operasyon birkaç ay gecikti.
    idmanocağı yıllarından ilk 1967 trabzonspor kadrosunun defansına, altyapı hocalığından 2 adet lig şampiyonluğuna, "trabzonspor kimsenin cebine sığmaz" diyerek mehmet ali yılmazı devirip başkan olmasına ve bir ay sonra görülmesi muhtemel 2019-20 lig şampiyonluğu ile nice başarıların temellerini 83 yaşında dahi atabilen büyük insan, küfürbaz ve huysuz ihtiyar
  • vefat etmiş. allah rahmet eylesin. sadece bizim icin degil, türk futbolu için çok büyük kayıptır. nur içinde yat hocam...

    kendisiyle ilgili bir kaç hatıra...

    o dönemin unutulmaz sol açığı ve topu ayağına yapıştıran iskender günen anlatıyor. hoca iskender'in topu fazla ayağında tutmasından o kadar sıkılmış ki aralarında şöyle bir diyalog geçmiş;
    - iskender, top ayağına geldiğinde sen hemen rakibe at topu
    + neden hocam?
    - topu onların ayağından almak seninkinden almaktan daha kolay da ondan.

    bir dönem hocanın mazlumu olan lemi'ye maçın devre arasında şöyle demiş;
    -lemi ısın oyuna giriyorsun
    +hocam zaten sahadaydım ilk yarı!
    - ha öyle mi ben fark edemedim demek.

    yine lemi'yle aralarında geçen başka bir diyalog. tesislerde bir sabah;
    -hocam günaydın
    +bana günaydın deme futbolu bıraktım de!

    bugün orhan çıkrıkçı anlatıyor. hoca tenis oynamaya başlamış. orhan ve arkadaşları da onunla makara yapmak için koşa koşa yanına giderler.
    -hocam tenise başlamışsın ekiki
    -evet oğlum, büyük beyinliler küçük toplarla, küçük beyinliler de büyük toplarla oynar.

    kendisi hayatının hiç bir döneminde hamaset yapmamış, populist söylemlerle kitleleri manipule etmemiş, işine aşık bir adamdı. futboldan ve futbolcudan da çok iyi anlardı. bu manada hem yerli hem de yabancı bir çok oyuncunun kariyerine olumlu anlamda dokunmuştur.
    tekrar saygı ve rahmet dileklerimle...
  • allah rahmet eylesin. türk futbolunun mihenk taşlarındandı
  • efsane gibi efsaneydi. nur içinde yatsin.
  • gerek esprili kişiliği gerekse scouting konusundaki başarıları unutulmayacak. trabzonspor camiasının başı sağ olsun.

    t: bugün vefat eden futbol insanı.
  • iki gün önce aklıma düşüp de lemi'yle maceralarını insanlara anlattığım efsane. iki gün önce aklıma düşen insanları kaybediyoruz bu ara hep, düşünmemek mümkün mü?
hesabın var mı? giriş yap