• kış aylarında ne zaman çalışacağı belli olmayan, ucuz ama sağlam,
    üniversitedenmezunyeniişbulmuşinsan otomobili.
  • yumuşak süspansiyonların (adı üstünde) yaylandığı araba
  • 1991 yılında, renault 9 ailesinde yapılan model güncellemeleri ile satışa sunulan, renault 9 gte broadway'in altında konumlandırılmış olan otomobildir.

    performans açısından oldukça zayıf bir araçtır. 1,4 lt. hacminde, klasik ateşleme sistemine sahip, 60 hp (dın) gücünde karburatörlü motora sahiptir. motor renault 9 gtl'den tanıdıktır.

    donanım ve görüntü olarak renault 9 gtc'yi andırmaktadır, zaten gtc'nin yerini alması planlanmıştır. jant kapakları renault 11 gts'ten tanıdıktır. renault-mais'in artık raflarda ne kaldıysa onu kullandığı anlaşılmaktadır.

    üretiminin son dönemlerinde daha önce renault 9 gtc'de ve renault 9 gte broadway'de de kullanılmış olan elektronik ateşlemeli motor ile satılmış olup, bu versiyonun gücü 68 hp'dir.

    dönemindeki diğer versiyonlar için:
    (bkz: renault 9 broadway)
    (bkz: renault 9 fairway)
  • 100 km/saat üzerine ç›k›ld›g›nda baslayan sars›nt›s› ve tüm aparatlar›n›n titremesi sayesinde aslinda koltuk masaji yapabilen bir teknolojiye haizdir bu. oldukça da hafiftir. iptal olmus devir daim pompas› ile motoru patlatmadan 50-60 km yapabilen garip bir teknolojidir de ayn› zamanda..
  • koltuk masajı teknolojisine ilave olarak, renault mühendisleri özellikle park ederken kullanıcıların harcadıkları zamanı body building egzersizine dönüşmesini sağlayan direksiyonu da standard aksesuar olarak bu güzide arabaya eklemişlerdir
  • bir düğme* daha iyisi için

    (bkz: renault 9 broadway)
  • 180'i geçince yan rüzgarlar nedeniyle epey tedirgin eden, platin meme yapmış hadisesini sıkça yaşatan, satmaya karar verince bir iki saat içerisinde müşterisi çıkan araç.*
  • bu otomobilin kaputunun altında, karbüratörden gelen tek bir ince hortumun bağlandığı siyah bir top vardır ve yanlış hatırlamıyorsam sol ön tekerlek tamburu tepe hizasında yerleşimlidir. aynı top renault 11 txe flash ve flash-s'de de vardır ve hatırladığım kadarıyla sorduğum hiçbir teknik servis o topun ne işe yaradığını bilmiyordu. halen de ne olduğunu bilmiyoruz. bir genişleme haznesi desek, karbüratörden helen ne birikiyor içine? benzin mi? plastik bir top ve ısıoya dayanıksız bir boru ile mi geliyor? şaka olmalı. su mu? kaynağı nedir? yani acaip bir bilinmezliktir. uzun yıllar oldu spring'i satalı, ama hala o topun ne işe yaradığını bulamadım.
  • kendimden biliyorum, bu arabanin manuel jiklesi duz vitesi yeni ogrenenler icin bir nimettir.

    ayrica, yine araba kullanmayi ogrenirken yedigim yemedigim haltlarin hepsine boyun egmis, en fazla kendini stop etmis bir arabadir.

    hatta otoyolda 5. vitesten 4'e cekeyim derken 2. vitese takmam sonucunda (herhalde 80-85 km/h hizda) devir saati son raddeye dayanmis, orada yaklasik bir saniye kalmis (yani tahminen gostergelerde yazan devrin ustune cikmis) ve benim arabayi bosa atmamla kendine gelmistir. boyle bir halti bir tofasta yapsam buyuk ihtimalle kaputtan pistonlarin firladigini gorebilirdim.
  • kimileri tarafından rüzgarlı havalarda boğaz köprülerinden geçmesi çok riskli bulunan taşıttır..ayrıca çift şeritli yollarda 130'u falan yakalarsanız karşıdan gelen araç sizi öyle bir sallar ki yoldan dışarı uçacaksınız falan zannederseniz..
hesabın var mı? giriş yap