• adını çok duyduğum ama bir türlü okumaya fırsat bulamadığım kitap.

    (bkz: ukte)
  • futbolla az veya çok ilgilenen herkes için önemli bir kitap.

    http://beat-football.blogspot.com/…n-sifreleri.html
  • türkiye'de futbolun şifreleri olarak yayınlanmış, futbol asla sadece futbol değildir yazarı simon kuper' ın ismini görmemle kitabı alma sürem arasında saniyelerle ifade edilebilecek bir sürenin geçtiği, futbolla ilgili bilimsel olarak nitelendirilebilecek ama bu özelliği insanı sıkmayan, futbolu sadece futbol olarak görmeyen kişilerin okumaktan zevk alabileceği bir kitap. futbolu bir sosyolojik olay olarak değerlendiriyorsanız, istatistiki veriler sizin için bir anlam ifade edecekse, dünyada futbol nereden nereye geldi, nereye gidiyor gibi bilgileri kahve muhabbetinin ötesinde değerlendirmek istiyorsanız mutlaka okuyun, okutturun.
  • bitmesin diye kaplumbaga hizinda okudugum kitap. feci bilgilendirici, hele ki ingiliz futboluna ilginiz varsa.
  • futbolun beyin mıncıklayan sorularını somut verileri kullanarak açıklamaya çalışan kitaptır.

    simon kuper yanına bir de mürekkep yutmuş eleman alarak (stefan szymanski) insanı sıkmadan neden futbol klübü satın almanın karlı bir iş sahası olmadığını açıklar mesela. "neden dünya kupası'na ev sahipliği yapmak ister ülkeler?" diye sorar.

    sonra bir de"futbolu en çok seven ülke kim?" der. bu soruyu cevaplarken önce problemi çözecek bir model kurar ve size bu modeli anlatır. daha sonra modele dataları girer. ve çıktıları gösterir. kısacası işkembeden sallama pek yoktur. ama futbolu en çok seven ülke norveç'tir abilerin araştırmasına göre. biraz manidar bir cevap. çünkü futbol norveç'i pek sevmiyor son zamanlarda. demek ki sen elmayı seviyorsun diye, elma da seni sevmek zorunda değilmiş.
  • sıkıcı bir kitap.aldıktan sonra her seferinde ayrı ayrı yerlerden başlayıp 30 sayfadan fazla okuyamadığım kitap.
  • istanbul'un trafiği sayesinde beklediğimden daha kısa zamanda bitirdiğim kitap.. çok güzel yapmışlar, emek vermişler ama ı-ıh, cık, açmadı.. benim gibi matematik ve sayılardan nefret eden birisi için pek sarmayan bir kitap oldu.. simon kuper ismi sizi cezbediyor olabliir, beni ettiği gibi, ama bu kitap öyle bir kitap değil..

    ha bir arkadadaşınız vardır, sayıları da futbolu da, hatta ingiliz futbolu'nu da sever; verin ona, size uzun süre dua etsin.. ama bana gelmedi, gelemedi, frekanslarımız uyuşmadı bir türlü..

    sadece son 20 sayfada, sayılardan uzak bir bölüm vardı, ki orası işte kuper'in tarzıydı ve en hızlı okuduğum bölüm de orası oldu.

    kısacası, kitaplığınızda dursun, ama gözünüzde çok büyütmeyin, özellikle de dolmuşta para hesabı yaparken bile afakanlar basan biriyseniz..
  • hayatımda okurken en çok zevk aldığım kitap. cidden okurken bitmesin diye dua edilesi tarzdan
  • türkiye milli futbol takımının potansiyelinin çok altında bir başarı gösterdiğini öne süren kitap.
    kitapta avrupa'daki milli takımların başarılarını ölçmek için bir sistem getirmişlerdir. yanlış hatırlamıyorsam 1950'lerden itibaren takınlarım kazandıkları maçlara 2, berabere kaldıkları maçlara 1 puan verip, sonrasında ortalama puanlarını çıkarmışlardır. bu puanı takımın başarısı olarak almışlardır. sonrasında tüm takımların kişi başına düşen milli gelirlerini (futbola aktarabilecekleri para miktarı), nüfuslarını (oyuncu havuzunun büyüklüğü) ve futbol tecrübelerini (milli takımın yaptığı maç sayısı) başarı oranlarıyla korele etmişlerdir.
    bu korelasyon sonucunda avrupada ellerindeki potansiyele göre en başarısız ülke lüksemburg olmuştur. potansiyeline göre en başarısız ikinci ülke ise yazarları da şaşırtarak türkiye çıkmıştır.
    diğer taraftan yazarlar, zaman içerisinde bu etkenlerin daha fazla etkili olacaklarını düşünerek türkiye'nin geleceğin büyük futbol ülkelerinden biri olacağını tahmin etmiştir.
hesabın var mı? giriş yap