• teomanın en güzel albümü.
    kendisi söylemiyor lan! daha ne olsun.
  • güzelim teoman şarkılarının öylesine söylendiği ve çalındığı bir albumdür.
  • yasar, mirkelam ve yavuz bingol' un ne yapmaya calistiklari belli olmayan album. bu yaptiklarina eger yorumlamak denilebilirse, olabilecek en kotu halleriyle yorumlamislar.

    ozellikle sarkilarinda cilgin atan yasar' in ruzgar gulu' nu, teoman' la ozdeslesmis umursamaz, umarsiz, bitik, vazgecmis, sarhos, uykusuz, yenilgiyi, iliskinin bitisini henuz kabul etmis, ozguveni yerle bir erkek havalarinda soylemek adina sesini alcaltip, olabildigine bas yapip ve ayni anda bagirmamaya calisip bir de ustune cok yavas soylemek icin ikinmasi burada tarif edilemez bir fecaat cikarmis ortaya.(bu cumle eger dusuk vs degilse helal olsun bana.) utanc icinde, uzulerek, hem sarkiya, hem de sesini sevdigim yasar' in sesini soktugu hale icim aciyarak bir iki kere dinledim. su an da elestirimi dogru yapabilmek adina tekrar dinliyorum.

    "dibe vurduysan ya da hala dusuyorsan" kismini olabilecek en kotu haliyle soyluyor. bu kisimlari yokusa hem yavas hem de ucuncu viteste girmis ancak ikiye alip devirlenmesi biraz mumkun olan ve fakat soforu tarafindan ihmal edilmis bir sahin' in artik bire alsan dahi kurtarmaz der gibi cikardigi hiriltili sese benzemekte.

    sonrasinda birden bire "bir yaz gunu bir yaz gunu" kismina gecilmekte, o sirada henuz bogulmus motora ihmalkar soforun "bu ancak kurtarir" telasiyla vitesi bire dusurup, ayak debriyajdayken kavrama esnasinda arabanin hiz kazanmasi umidiyle gaza yuklenerek debriyaji kaldirmasi anindaki sarsilarak kendine gelmeye calisan ve fakat 'simdi mi aklina geldi gaza basmak" dercesine surat(yuz anlaminda, hiz degil) arabanin motor sesine benzemekte.

    yazar burada yasarin sesini motor sesine benzetmemekte, sadece sesin sarki esnasindaki inis cikisi, toparlanamayisi babinda bir ortak nokta bulmaktadir. benden bu kadar sanat elestirisi cikar. hadi bakalim.

    albume donersek;
    nil karaibrahimgil, sesini saklayamamis ama olmayan sesiyle sarki soyleyisi ve duzenleme harika.(objektif oldugumu iddia edemeyecegim.)
    izel, gayet guzel(hadi bakalim kafiye de oldu.)
    irem candar, sadece dus yorumu icin bu album alinir, kendisinin konserine vs gidilir. el daldirilir, kalbi alinir, o kadar. hastasiyim. icindeyim-icimdesin kismini cok guzel soyluyorlar.
    sezen aksu, en azindan teoman' in sarkisini soyluyorum, ona alternatif tribal bir yorum yapayim derdine giren ve bu halleriyle komik hallere dusen sanatcilardan farkli olarak, "ben boyle soyluyorum, yerse." demis, iyi yapmis ama gayet ve hatta cok kotu olmustur yorumu. ama kendine has olmustur. begenmemenizin sebebi samimiyetsizligi veya yorumun komikligi degil, tarzinin teoman' in o sarkisina uymamis olmasindandir.
    harun tekin dumduz soylemis, sesi de uymus ama el boyunda baligi turuncu yapmis, kavunici degil miydi?
    kre kim bilmiyorum ama o da fark yaratmis gibi gelmedi, kendi sarkisi olarak ciksa e iyiymis denir idi sanirim.
    rashit ve hayko cepkin' in yorumlari benim anlayamayacagim kadar gurultuluydu, diyemem bir sey.
    candan ercetin, kotu degil ama neredeyse tum sarkilari ayni tonda soylemekte, kendi sarkilarini soylesin, ona daha cok yakisiyor.
    yalin' in o neseli, sabun kopugu ruh halini gonulcelen' e o kadar iyi yerlestirmis ki, sesi bastan gitmek zorunda degilmis, bosuna burak kut' un hirsli ve kizgin sarki soyledigi anlar olur ya, ona benzemis. daha neseli soyleyebilirmis, zira nakarata girerken, gonulcelen der demez zaten bir neseli cocuk cikiyor, o sarkinin verdigi ruh halini tamamen unutturuyor,
    emre aydin' i da sevdigimden midir, yoksa surpriz' i cok sevdigimden midir, bilmiyorum, gayet guzel geldi...

    bu yazinin yonetici ozeti:
    irem candar oradan vursa gol olur, vurdu, tam doksandan gol!

    not: gereksiz yere yazida bir "sabun kopugu" diyesim gelmis, bir de onu butun gereksizligiyle birlikte "balon kopugu" olarak yazmisim. bu komediyi editle ortbas etmek ayip olurdu.
  • teoman'ın şirketinin* talebi üzerine düet albümü olarak başlanmış lakin işler farklı boyutlara gelip "sevgi" albümü olarak piyasaya çıkmıştır. muhtemelen 2 senedir yeni albüm yapmayan teoman'ın son zamanlarda üretken olmayışı ve plak şirketin artık kendisinden yararlanmak isteyişi yüzünden ortaya çıkmış, kendi şarkılarının değişik şekillerde yorumlanmasını seven teoman'ın da hoşuna gittiği için onaylanmıştır.

    benim gibi balans ve manevra soundtrack albümündeki gibi işler bekleyenleri hayalkırıklığına uğratmış ancak yine de teoman severler için farklı bir tad olmuş, çok güzel çalışmalar içeriyor. bazı şarkılar ise cidden "katledilmiş". onları es geçtikten sonra, şahsımca en çok beğenilenler; yavuz bingöl - iki çocuk, emre aydın - sürpriz, irem - duş, hayko cepkin - gökdelenler, rashit - kişisel bir şey. bir kaç kez dinlenip alışıldıktan sonra, daha da beğeneceğimi düşünüyorum şimdi şarkılar yabancı geliyor.

    ayrıca şarkıların büyük kısmı yorumlayan kişilerin kendi ekiplerince düzenlenmiş diye düşündüm. çünkü yine çoğu şarkıda düzenlemeleri yapanlar farklı insanlar. teoman'ın ilk iki albümünden "1", en güzel hikayem albümünden "4" şarkı bulunması ise ilginç olmuş.

    extended şarkı listesi:

    1. sezen aksu - paramparça
    düzenleme: aytuğ yargıç, gitarlar: erdem sökmen, yaylı grubu: doğukan çokşeker
    ud-cümbüş: hüseyin bitmez, kayıt-mix: murat bulut
    (orj. albüm: onyedi)

    2. yalın - gönülçelen
    düzenleme-gitarlar-mix: alper erinç, kayıt-mix asistanı: alper gemici
    davul: cengiz tural
    (orj. albüm: gönülçelen)

    3. candan erçetin - kim
    düzenleme-gitarlar-mix: alper erinç
    kayıt-mix asistanı: alper gemici
    (orj. albüm: renkli rüyalar oteli)

    4. yaşar - rüzgargülü
    düzenleme-mandolin-gitarlar-mix: alper erinç
    kayıt-mix asistanı: alper gemici, davul: cengiz tural
    (orj. albüm: onyedi)

    5. nil - istanbul'da sonbahar
    düzenleme: hakan özer
    (orj. albüm: gönülçelen)

    6. emre aydın - sürpriz
    düzenleme: haluk kurosman, arda inceoğlu, ilker baliç, kayıt-edit-mix: aziz berk erten, haluk kurosman
    klavyeler-elek. altyapı: arda inceoğlu, davul: ilker baliç, gitarlar: yusuf torun, bas gitar: cem bahtiyar
    (orj. albüm: onyedi)

    7. izel - senden önce senden sonra
    düzenleme-piyano: sinan akçıl, akustik davul: volkan öktem, bas: birkan sener, gitarlar: gültekin kaçar
    perküsyon: kemanl taşpınarlı, yaylılar: istanbul klasik, kayıt: başar yakupoğlu, mix: tolga görsev
    (orj. albüm: teoman 2003-kırmızı kapaklı albüm-)

    8. mirkelam - güzel bir gün
    düzenleme-kayıt: volga tamöz, mix: tarık ceran
    gitarlar: bahadır şimşek
    (orj. albüm: en güzel hikayem)

    9. irem candar- duş
    düzenleme-midi programlama-gitarlar-rhodes-armonika: can şengün
    perküsyon: mehmet akatay, kayıt-mix: arzu alsan
    (orj. albüm: en güzel hikayem)

    10. yavuz bingöl - iki çocuk
    düzenleme-piyano: mete artun, gitarlar: murat yücel, düdük-ney: ertan tekin
    bas gitar: adnan özçelebi, davul: murat söğüt
    (orj. albüm: renkli rüyalar oteli)

    11. kreş - bugün
    mix: tarkan gözübüyük, düzenleme: kreş
    kayıt: berk kula, mehmet cem ünal
    (orj. albüm: en güzel hikayem)

    12. harun tekin - istasyon insanları
    solo gitar-ebow-vokal-geri vokal: harun tekin, bas gitar-kayıt-mix: ender akay
    düzenleme-akustik gitar - perküsyon: sunay özgür
    (orj. albüm: gönülçelen)

    13. rashit - kişisel bir şey
    vokal: oğuz taktak, elektrik gitar: tolga özbey, mehmet cem ünal, bas gitar: bülent kabaş
    davul: orkun tunç, prodüksiyon-kayıt-mix: rashit, mehmet cem ünal
    (orj. albüm: o)

    14. hayko cepkin - gökdelenler
    düzenleme-gitarlar: volkan başaran, bas gitar: tarkan gözübüyük, davul: burak gürpınar
    kayıt-mix: çağlar türkmen, volkan başaran, mehmet cem ünal
    (orj. albüm: en güzel hikayem)
    ...

    bu 2 cd lik projenin ilk kısmıydı. 2. bölümü mayıs ayında piyasaya çıkacak. daha önce albümde yer alıcağı bilenen ancak bu ilk albümde bulunmayan sanatçıların mayıs ayındakinde yer alması büyük ihtimal. yani pamela, ajda pekkan, erol büyükburç, özlem tekin, feridun düzağaç, cem adrian gibi isimler. bunlara ek olarak aylin aslım, aslı, şebnem ferah gibi bu albümde yer almayan teoman'ın arkadaşları da o albümde bulunabilir. feridun düzağaç'ın yollar, pamela'nın renkli rüyalar oteli, cem adrian'ın ise iki yabancı'nın hem erkek hem bayan vokalini söylediği de bilinenler arasında.
  • (bkz: #11807041)
  • sezen ile paramparçanın hiç de iyi bir ikili olamadığını gösteren albüm. ayrıca duş şarkısı da irem için yapılmış olduğu hissi veriyor dinlerken.
  • albümdeki en iyi şarkı senden önce senden sonra diyecek kadar küstahlaşabilirdim ama oturup sadece şarkıların hepsi birbirinden iyi diyerek kendimi kandırmak istediğim bi albüm *
  • dinlerken eğlendiren, hüzünlendiren ve teomanı 14 şarkıda, başkalarının sesiyle yeni baştan keşfettiren albüm. albümün en başarılı yorumları nil karaibrahimgil, sezen aksu, irem candar, candan erçetin ve harun tekine ait. (bkz: #12508312)

    sezen aksu sanki yıllardır paramparçayı söylemek için beklemiş, sesini yorumunu iyice demlendirmiş sonra da bu albümde yer almış. hele bir adamlar deyişi var ki.. nil karaibrahimgil güzel ve masum sesiyle dinleyeni, gri bir günde deniz kenarında dolaşırken dökülen yaprakları izlemeye davet ediyor. sanırım en çok konuşturacak yorum duşa gelmiş. evet şarkı ilk başladığında 'ama bu denizin* sesi..' diyor insan. düzenlemesi ve düet pek başarılı olmuş lakin. bir de şarkının ' güneşteyim eriyor balmumum..'la başlayan kısmı çıkarılmış.
    emre aydın yorumuysa bence çok da matah değil. sanki teoman sesini biraz inceltmiş, yeni bir düzenlemeyle tekrarlamış şarkısını.

    söyleyenlerin ağızlarına sağlık deyip, bu enrtyyi burada bitirirken tekrar tekrar dinliyoruz şarkıları..
  • hıyarlık edip, albümü dinlemeden yorum yapmak istiyorum:

    gereksiz bir albüm bence... teoman zaten bugüne kadar bütün şarkılarını güzel ve söylenmesi gerektiği şekilde söyledi. yani, şarkılarını dinlerken hiç "şu şarkıyı bu söylese, bu şarkıyı da şu söylese nasıl olur acaba?" diye aklımın ucundan bile geçirmediğim gibi eksikliğini de hissetmedim. zaten sevdiğimiz her şarkının farklı yorumcularla ne çeşit kombinasyonlar oluşturacağını tek tek deneyeceksek veya düşüneceksek işimiz var...

    ayrıca bir şarkıyı yaratıcısı yorumluyorsa ya da yorumlamışsa olay bitmiştir benim için... şarkının aslı odur.*

    teoman diğer bazı meslektaşları gibi başkalarına verdiği şarkıları -ki kendi yorumlamadan başkasına verdiği bir şarkı zaten yok bildiğim kadarıyla- toplayıp, kendi yorumları ile ortaya bir albüm çıkarsaydı o zaman güzel ve kayda değer bir albüm olabilirdi; bende merak ve ilgi uyandırabilirdi.

    yoksa yalın'dır, nil'dir, yaşar'dır, ekşi sözlük düşmanı harun tekin efendidir, başkalarının şarkılarını söylese ne olur, söylemese ne olur... bunlar kendi şarkılarını çok acayip şekilde yorumlayıp, yalamış, bitirmiş çok süper yorumcular mı sanki? ha ama bak izel iyidir hoştur, sezen aksu'ya söyletmek enteresan bir denemedir falandır filandır o ayrı...

    olsun yine... teoman abi'miz yapmak istemiş yapmış, bi dinleyelim bakalım...
  • az önce dinlediğimde isminin neden söz müzik teoman olduğunu çok iyi anladım. tüm şarkılar söyleyenin kendi müzik türünde tekrar düzenlenmiş ve eğer daha önce teoman'dan dinlememiş olsak hepsi hit olur bu halleriyle. yani demek istediğim teoman'ın besteleri gayet güçlüymüş de bizim haberimiz yokmuş.

    ticari düşünülmemiş bir albüm bu. hedef kitlesi tam olarak belli değil, sonuçta içerisinde değişik müzik türleri var. yavuz bingöl'le rashit'in aynı albümde yer alması güzel bir şey. teoman'ın sadece kendi zevki için böyle bir şey yaptığını düşünüyorum. böyle bir şey yapmaya da hakkı var. sonuçta albümünün satmaması sadece kendisini ilgilendirir.

    şimdi kontrol ettim. teoman'ın diskografisi şöyle: 8 stüdyo albümü, 1 konser albümü, remix albümleri, single'lar, 2 soundtrack. beğensek de beğenmesek de bir çok hiti var. türkiye'de rock denince akla gelen belki de ilk isim. adam biraz şımarsın değil mi?
hesabın var mı? giriş yap