• paramount'un star trek'i yolmalik tavuk zannetmesini saglayan film. yaziklar olsun!

    dvd ve blu-ray surumlerinde gelen ekstra naneleri uc farkli sete bolmusler. target icin hazirlanmis sette baska, bestbuy icin hazirlanmis sette baska, normal sette baska icerik varmis. butun icerige sahip olmak isteyenlerin bu uc surumu almasi gerekiyor.

    anlasilan box office'te doyamadi bazi hayvanoglu hayvanlar.
  • walla ne yalan söyliyeyim bu filmi izledikten sonra, asla yıkılmaz dediğim j.j. abrams hakkındaki önyargım * * sarsıldı. tabi ki eski star trek fanatikleri beğenmeyecek, ben olsam ben de beğenmezdim çünkü birçok modernizasyon, hatta komple değişimler, çıkarımlar mevcut ve bu serinin sadık fanatiklerini çileden çıkaracak düzeyde.

    bununla birlikte, filme çoook eski gelenekleri olan star trek saga olarak değil de "yeni nesil" star trek filmi olarak ele almak daha doğru olur diye düşünüyorum. genel olarak baktığımız zaman ilgi çekici senaryosu ve oturaklı bir kurgusu var filmin. oyunculukları da es geçmemek lazım tabi, özellikle benedict cumberbatch ve zachary quinto iyi iş çıkarmışlar. efektler zaten güzel...

    e hal böyle olunca da star wars 7 hakkında acaba iyi bir şey çıkar mı diye de sormadan edemiyorum.
  • --- spoiler ---

    ben mi yanlış izledim, yoksa herifin biri terör eylemi yapıp, yıldız filosu kaptanlarını helikopterle taradıktan sonra, kendini birkaç yüz ışık yılı uzaklıktaki bir gezegene mi ışınladı? höh!

    --- spoiler ---
  • valla bildiğin gayet sağlam film olmuş. ha daha iyi olamazmıydı kesinlikle evet olabilirdi ama bu haliyle de kötü olmamış. zevkli bir iki saat geçirmek için güzel film. biraz daha aksiyona elbette kimse hayır demezdi ama artık nasip bir sonraki filme.
  • ilk filme göre (2009'daki) daha bi aksiyonu bol olmuş; ama içerisinde çok daha fazla hollywood klişesi barındıran film.
    ilk film daha güzeldi. ama bu filmde kötü karakterin karizması filmi yukarıya taşıyor. oldukça beğendim.
    ama dediğim gibi ilk filmden bile daha fazla klişe var. artık amerikan sineması kurtulmalı bu vasatlıktan. yoksa artık teknoloji bile kurtaramayacak kendilerini.
  • gerçektende michael bay'in transformers içine etmesinden sonra sıra star trek'e tüy dikmeye gelmişti ki onu da çok güzel becerdiler. aferin size mallar.. safi aksiyon yapmışlar kuguymuş, olay örgüsüymüş, hikayeymiş ne gerek var ki.. benedict cumberbatch olmasa izlemeye değecek hiçbirşey barındırmayan film. hayır, bizde bir filmden haaytın anlamını özümsemeye çalışan bitki değiliz. yinede biraz olsun özenseniz geberir misiniz? tükürdüğümün amerikan kroları sizi..
  • uzay gemisinin makine dairesi sahnelerini etrafına alet edevat konmuş saçma sapan damıtma siloları dolu bir fabrikada çeken film serisinin ikincisi.

    oha makine dairesi mekanı budweiser bira fabrikasıymış ahaha...
  • star trek fani degilim, tek bir filmini oturup izlemisligim, dizisine bakmisligim yok. kacirdigim onca seyi basa donup telafi edecek zamanim da olmadigindan jj 'in rebootlari ile bir genel kultur yapayim diye her iki filmi de 2 gun arayla izledim dolayisiyla jj abrams'a laflar hazirladim;

    filmin acilisi, her ortamda belirtmekten kacinmadigi spielberg hayranligina bir selam cakis; tipik bir indiana jones acilisi - guzel- lakin hemen akabinde de jubilesini yapmis. ya arkadas, her iki filmde de bir tane ama bir tane akilda kalici, bir sinema filmi izledigin hissini ve hatirasini birakan bir tane sahne olmaz mi arkadas? hadi aksiyonu gectim, zaten becerebilen sayili tum gezegende, ya bir diyalog yaz, bir kamera cambazligi yap, bir aci ver gerilelim bir sey hissedelim, o da yok. kendi filmini tekrar tekrar izletecek zekadan ve yetenekten yoksun bir adama yatirim yapan holivudun da gozlerinden opuyorum, gerzeklik resmen. spielberg'i yalayip yuttum diyen bir adam icin direkt sinemayi birakma sebebi olmali bu basarisizlik.

    spielberg'in en nefret ettigin, tiksindigin filmini bir daha ac seyret, en az 1 veya 2 tane kendi imzasini attigi filmi ayaga diken bir zemin hazirlayan sahne bulursun. hala da yapar bunu o yasina ragmen. muridiyim diyen bir adamdan daha azini beklemiyorsun da kumas farki cok ama cok buyuk.

    -ya bunu araya sikistirmam lazim, world war z gibi sikkko zombiden kacma hikayesi beklentili bir filmde bile akilda kalici, imza gibi 3-4 tane sahne vardi. bilim adaminin virus tanimi yaptigi ucak sahnesi ilk aklima gelen ornek. baymadan ama acele de etmeden, temiz sahneler vardi. yonetmeni kim hatirlamiyorum bile ama jj den cok daha yetenekli oldugu kesin. neyse.

    velhasil jj bence tirt bir yonetmen, yaratici veya cigir acici hic bir meziyeti yok. idareci. idare eden bir yonetmen ve star wars icin de hic bir umut tasimanin manasi yok bence. tek yaptigi sablonu alip icini boyamak ama paleti o kadar sinirli ki yeni bir renk veya firca darbesi gormenin de imkani yok.

    film elestirisi olmadi pek, jj in basligina da yazabilirdim bunlari aslinda ama uzun vadede bu basligin okuyani daha cok olur gibi bir isguzarlik da var kendi icinde. evet.
  • bugün dvd'si çıkacak film. bence anladınız siz.
hesabın var mı? giriş yap