• matt damonun jason bourne rölünü iyice sindirdiği film olmuştur. bakışlarındaki donukluk bile sizi ürkütmeye yeter kıvama gelmiş. ben nice seri katiller tanıdım holywood sinemasında; bu kadar tüyler ürpertenini görmemiştim.
  • spoilerolabilir:

    ilk bolumden beri "3. filmde kesin nicky parsons * ile jason bourne * arasında bir şey olacak" diye düşündüğüm için beni ters köşeye yatıran filmdir.

    işte bu nedenle "bu son" deseler de ben 4. filmin de geleceğine inanıyorum.
  • gerek the bourne identity, gerekse the bourne supremacy' de bulunan "dozunda abartı"yı* bozmadan devam etmiş, bol gezmeli, çok hareketli, her anı heyecanla takip edilen, ne olacak beklentisini son ana kadar koruyan, sonuna doğru da "kesin dördüncüsü çekilecek" veya bünyeye göre " nolur dördüncüsünü çeksinler" dedirten film.

    özellikle araç takip ve kavga sahneleri çok iyi, söylendiği gibi biraz fazla gerçekçi, uzaktan maç seyreder gibi değil de, içinde, kavganın, takibin ortasında gibi hissediyorsunuz.
  • dövüş sahnesi ve araba sahnesi aşağıdaki linklerden izlenebilir

    önemli not : bu sahneler filmi izlemiş olup bu sahnelerde agzı bir karış açık kalan bizlere ithaf edilmiştir..filmi izlememiş olanlar bakmasa iyi olur..gerçi sikimde değil tabi isterseniz bakın

    --- spoiler ---

    http://www.youtube.com/watch?v=gldrkgc-zj4

    http://www.youtube.com/watch?v=yrmdhw1abpk

    --- spoiler ---

    ayrıca (bkz: beyler repleri görelim)
  • altyazıdan takip edilemeyecek kadar hızlı bir film. (doğal olarak) ilk iki filmden (identity ve supremacy) daha fazla teknoloji kullanımı filmi daha çok sevdiriyor. hatta ultimatom'ı izledikten sonra diğer ikisi biraz yavan kalıyor bile diyebilirim.
  • film hakkında imdb boardlarında rastladığım şu diyalog beni gece vakti koparmıştır..

    spoiler olabilir

    *i don't understand the end of the movie where jason finds out what treadstone was really about and what he remembered. what happened really, what's the jason bourne --> treadstone story??

    thank you!!

    *treadstone was created by the c.i.a. as a way to punish people who didn't pay attention when they went to the movies. if they went to a movie and didn't stay awake at the end so they didn't know what was going on, treadstone would step in, carry them off, and give them water torture. after a few days of water torture the filmgoer was officially "broken" and then they could do whatever they wanted with you -- usually have you go around the world killing people. or maybe just making posts on imdb asking people to explain an entire movie to you.

    but maybe one of my fellow treadstone agents will do a better job of answering your question. stay tuned....

    spoiler bitti
  • baslar baslamaz sizi saran introyla havaya girdiginiz ve sonuna kadar havanızı kaybetmediginiz, son yıllardaki en kaliteli aksiyon filmlerinden biri.

    film; moskova, virginia, torino, paris, londra, new york, madrid, fas ekseninde geciyor. yönetmen, kultur bakanlıgından yaglı odenek koparıp metresiyle dunya turu yapar gibi cekmis filmi. filmin neresinde, hangi ulkenin hangi sehrinde oldugunu uzun sure cözemiyorsunuz.

    filmdeki takip ve dövüs sahneleri parmak ısırtıcı kalitede. david strathairn, mehmet y yılmaz'a benzerligiyle eksi puan alsa da oyunculuguna laf yok. julia stiles ise lezzetiyle salya akıtıyor. kapanıs jenerigiyle baslayan parca* da insan kıcını tavana vurduruyor.
    özetle, izlenmesi, ese dosta tavsiye edilmesi gereken bir film. yine olsa yine izlenir.

    hollywood'un gelecek vaat eden stunt larından erol mehmet de cabası*..
    büyük ihtimal kıbrıs türk olan bu yigit, uk cekimlerinde görünüp kaybolmuş...
  • spoiler

    serinin ilk filminde bourne daha kendinin ne olduğunu kavrayamamışken, ilk filmin sonuna doğru tarlada vurduğu diğer ajandan bilgi alırken, ajan ona "bize ne yaptıklarına bak" der. bu söz şunun için önemli aslında, yönetmen paul greengrass serinin son filmi olan ultimatum da, gene filmin sonunda doğru ajanlardan birisi bourne'u bir tavanda köşeye sıkıştırdığında bourne'a sorar "neden onu vurmadın?" diye, bourne'dan yanıt gelir; "bize ne yaptıklarına bak".

    bourne efsanesi denizde başlıyor ve gene denizde bitiyor.

    spoiler
  • bugüne kadar kaçıp kovalamaca olayını en heyecanlı şekilde aktaran film. daha iyisini görmedim yamulmuyorsam.
  • izledigim gunden beri onca carpi$ma sahnesine ragmen bir tane bile airbag acilmadigini cevremle payla$mak istedigim, ama soz konusu beyanatin filme bok atar konumda yer almasindan oturu hakkinda agzimi acamadigim filmdir.

    dayanamiyorum artik, soyluyorum,

    supper bir filmdir, uclemenin en lezzetli yeridir, telefonumun zil sesi bile extreme ways haftalardir, oyle hastasiyim. ama bir tane airbag bile $i$medi ya... yine de hastasiyim. muzmin hastasiyim.

    --- spoiler ---
    "my god, this is jason bourne!" sahnesinde ayaga kalkip yuksek sesle "jason bourne tabii ya ne sandin yarraaaam" diyecek kadar hastasiyim. airbag de gereksiz bir$ey zaten. ku$ tuyu yastik koyuyor bizim dayioglu, yeterli oluyor.
    --- spoiler ---

    edit: az evvel stargazer'dan "galiba 2006'dan itibaren üretilen arabalarda emniyet kemeri takmayınca airbag açılmıyor kafa kol kopmasın diye." $eklinde bomba bir istihbarat geldi, payla$madan edemedim canlar. zaten kusursuz bir filmdi yani, boyle bir$ey yoksa da $ans eseri 12 farkli airbag ariza yapmi$ olabilir. ya da jason bourne son derece gizli "deactivate airbag" butonunu ke$fetmi$tir, basiyordur her bini$te, zor i$ mi...
hesabın var mı? giriş yap