• sonunda adam kadını sevsin istedim.
  • engin günaydın'ın içinde yatan anadolu esnafını su yüzüne çıkarmış filmdir. el kol hareketlerinden, telefon kullanmasına, halinden tavrından araba sürmesine, yürüyüşünden pavyona gidişine kadar her hâliyle bildiğin yurdum esnafını yaşatıyordu adam. gözlemciliğin bu kadarı.
  • piknik sahnesi şahsına münhasır bir kara film sahnesi, çok başarılı. hem taşıdığı sıkıntı yoğunluğuyla hem de alttan alta kara mizah yapısıyla filmin merkezine oturup akışı yükseltiyor. iyi film, sinir bozucu bir komedisi var, performanslar yüksek, resimler iyi, vavien detayı güzel. bütünüyle başarılı iş.
  • settar tanrıöğen'in oyunculukta doğallığın tepe noktasına ulaştığı film. bağlamayla neşet ertaş'a eşlik ettiği sahne, tepe başında celal'in tüm hikayeyi anlattığı sahne... (ve tabii hemen sonrası)

    binnur kaya. bilmiyorum nerede doğmuş, hangi çevrede büyümüş; ama o ne büyük bir gözlem yeteneğidir. yemin ederim bizim köyün kızlarının, kadınlarının tıpkısının aynısı. tonlamalar, mimikler, telaffuz; ayyyynı.

    serra yılmaz? ne alaka. bence zincirin en zayıf halkasıydı.

    televizyoncu afakan hepitopu 3 dakika görünüyor; ama celal'i adeta sorguya çektiği sahne bile yeter. bu kadar olabilir.

    engin günaydın, yer yer burhan altıntop oluyor; ama hiç s.ı.r.ı.t.m.ı.y.o.r.

    celal'in arşivi, samsun gece alemi, erdener abi'nin almanya şubesi kayınpeder, mazotçu seyfi... kayda değer noktalardı.

    sinemada izlemediğim için kendime kızdığım film olmuştur vavien netice itibariyle. ama torrent camiası sağolsun, canım sıkıldıkça açıp izleyeceğim bu film, arşivimde yerini almıştır. yapanların, çekenlerin, oynayanların eline-koluna sağlık.

    --- spoiler ---

    -nası?
    -nası?
    -nası?

    --- spoiler ---
  • bizde pek denenmeyen kara fimlerin en başarılılarından. aynı çatı altındaki insanların birbirlerine uzaklıklarını anlatırken, onların kimi zaman uyanık, kimi zaman saf, kimi zaman şaşkın halleri beni pek bir güldürdü. bir de türk fargo'su deniyor bu film için çünkü benzerlikler var ama hani böyle denmesi övgü mü yergi mi karar veremedim. sonuçta yazan iyi yazmış, oynayan iyi oynamış, çeken iyi çekmiş. tabii bundan sonra daha iyilerini beklemek de bizim hakkımız. türk sineması uzak'la recep ivedik'in arasındaki boşluğu ancak böyle filmlerle kapatabilir.
  • engin günaydın'ın senaryosuna hayat veren taylan kardeşlerin hak ettiği takdiri topladığını düşündüğüm, izlenmesi gereken bir film.
  • hemen her oyuncusunun ciddi manada gözlem yetenekleriyle iyi iş çıkardıkları film.
    ha ama engin günaydın, binnur kaya ve settar tanrıöven isimlerini yanyana gören bünyelerde
    ciddi beğenisizlik durumu da yaratmıştır mıdır ?
    onu bilemem.
  • artık rahat rahat şahane kara komedi yapabiliyoruz dedirten bir taylan biraderler filmi
  • settar tanrıöven'in oyunculuğuna inanmıyorum ben. yani bence settar abi vavien'deki cemal'in bizzat kendisi.

    spoiler

    o neşet ertaş'la çaldığı sahne... yalnızlık ve tutunma çabası bundan daha iyi zor anlatılır.

    "bi yalan atıyon zengin oluyon"

    spoiler
  • örülerek yapılmış karpuz aksesuarına ve "ellerini yıkadın mı lan?" repliğine hasta kaldığım sinema filmi. ayrıca o parçalara ayrılmış gibi görünen örgü karpuzdan bir zamanlar amasya civarında yaşayan anneannemde de mevcuttu. yöresel mi acaba
hesabın var mı? giriş yap