• ing. peynir altı suyu.
    protein içerikli bir çok ek besin bu adla anılır ve zaten peynir altı suyundan üretilmişlerdir.
  • sütün peynir oluş aşamasında bıraktığı su. molke diye de geçer. meyvelileri** avrupada bakkal raflarını süslerken bazı deliler de* bunlardan ülkeye litrelerce sokup adını "penir altı suyu kaçakçısı"na çıkarmışlardır.
  • vucudun en hızlı sindirdiği proteindir, bu yüzden vucut gelistirmeyle ugrasanların kullandığı protein tozlarının genelde hammaddesi budur.
  • badicilerin kullandigi protein cesidi, cikolata aromalisi en guzel tada sahiptir, sut ve vanilyali dondurma ile blenderda karistirilinca tadi mcdonalds cikolatali milkshaketen farkli degildir
  • çok kolay sindirilebilmesinden dolayı, kas yapımı amaçlı antrenmanlardan hemen önce veya hemen sonra rahatlıkla kullanılabilen protein. kalite ve besin değerleri bakımından universal ve optimum nutrition markaları tercih edilir genelde.
  • kullanımı hemen önce değildir.. antreman yapılacak gün öğlen alınmalı öğleden sonra veya akşama doğru antreman yapılacaksa 1 saat kadar önce tekrar alınması önerilebildiği gibi antreman sonrası iyi bir yemeğe ek olarak da tüketilebilir.. tabi antreman sonrası (bisiklet, yüzme ve bütün sağlam antremanlar sonrası) yıkımı azaltmak için aminoasit tabletleri de kullanılabilir..
    eğer whey-protein, aspartam-free olarak temin edilirse hiçbir zararı yok denilebilir..
    yüksek oranda "bcaa" içerir ki bu madde kas yapımında önemlidir... "branched chain amino acids".. whey-proteine özgü doğal bir üründür. karbonhidrat çok az olduğu için yine tercih edilir..
    beslenmesi yetersiz olanlar için çok rahatlıkla önerilebilir..protein fakir beslenenler için önerilebilir.. zira yoğun bakımda yatan hastalara verilen hazır mamalarda yüksek protein ve karbonhidrat içermektedirler..
    çikolatalı,çilekli,muzluları sütle veya su ile kullanılabilir.. sade olanların tadı iğrenç olduğu için meyve suyu ile kullanılmasını kendi tecrübelerime dayanarak öneriyorum..
    bu ürünlerin besin yerine geçmediğini..sadece ek besin olarak önerildiğini ve vücut geliştirmeye başlayanlar için bile ilk 1 ay kullanılmasının gereksiz olduğunun ifade edildiğini unutmayınız..
    ilginç bir not: distribitörler bu tip ürünleri amerikadaki fiyatlarının neredeyse 4 katına satmaktadırlar.. ben internetten sipariş öneririm.. kargoyla ikiye katlanmasına rağmen fiyatın, hala burasının yarısı kadar oluyor..
  • vücut tarafından oldukca hızlı bicimde sindirilseler de*,tuketilmesi oldukca pratik olsa da* gelisme acısından faydası cok buyuk degildir.zira bazı arastırmalarda wheyin icerdigi aminoasitlerin doku olusumundan ziyade,enerji ureimi icin kullanıldıgı saptanmıstır. bu yuzden wheyin esas gorevi idman sonrası olusan yıkımı azaltmaya yardım etmektir.dolayısıyla normal diyete takviye olarak protein alınması gerekiyorsa bunun diger tur proteinleri de iceren*bir urun olması daha yararlı olacaktır.
  • kuru fasulye halt etmiştir yanında. adamı osuruk manyağı yapar.
  • tüketimi konusunda son derece dikkatli olmak elzemdir. ciddi manada antrenman yapan insanların vücut ağırlıklarının 2-2.5 katı kadar (gram olarak 80 kg ya 160 gram) proetin almaları gerekmektedir. bu miktarı da doğal yollardan karşılamak; istenmeyen miktarda doymuş yağ, karbonhidrat alımına yol açmaktadır. whey ve diğer gıda desteklerini kullanmada önemli olan bunların destek ürünleri olduğıunu ve asıl ihtiyacın yine gıdalardan alınması gerekliliğidir.
  • vucut gelistiren bireyin protein ihtiyacini karsilamasi icin duzenli beslenmenin yaninda gunde 2 kere falan whey icmesi gerekir. bi noktadan sonra icince kusacak gibi olursunuz, aromasi ne olursa olsun guzel gelmemeye baslar. benim buldugum cozum, sik sik aromasini degistirmek. ayrica sakin muz ve cilek aromali olandan almayin, cidden bayiyor. ne olursa olsun, icmeden once aynaya bakin, pazularinizi falan sikin, ne icin ictiginizi ve faydalarini dusunun, bir nevi ilac gibi yani. insan zaten kocaman kollari gorunce tadi ne kadar boktan olursa olsun gaza geliyor haliyle. son olarak bir diger kotu ozelligi de adami geceleri 'wheyyyy wheyyyy' diye osurtmasidir. hatta agirliklari kaldirirken cok ikinirsaniz osuruverirsiniz bu whey yuzunden, bozuntuya vermeyin. sert cocuk imajinizi bozmayin.
hesabın var mı? giriş yap