• adam zaten mulumu ilan etmiş, bakmayın siz ekonomileri gazlamak için arada aşı çalışmaları bilmem ne faza geçti, 2 milyar üretime soktuk, ay başı herkes aşılanır laflarına.

    var mı bu virüsün kuzenlerinin aşısı ? yok. niye yok ? çünkü bu boklar devamlı mutasyona uğruyor, her mustasyon için aşı geliştirilemez.

    bakın bir belgesel izledim, who organizasyonu uzmanları toplanıyor her sene ve sonbaharda yayılma ihtimali olan hangi grip virüsü varsa içlerinden en çok öne çıkanları seçip ona göre aşı hazırlığı yapıyorlar.

    ama bu virüs grubundan başka bir tanesi top 10 listesine zirveden giriş yapabilir ve tüm dünya o sene gripten dökülür, ellerinden bir şey gelmiyor.

    yani şu sıçtığımının maskesini düzgün takın, biraz mesafeli dolanın, yüzde yüz olmasa bile çok yüksek oranda koruyor bu önlemler işte anlayın artık.

    zatürree hastalarının soluk alıp verişlerini duysanız, vücudunuzun tümünü tuluma sarar öyle çıkarsınız dışarıya da, bu vahim durumla karşılaşmadığınız için gevşek davranıyorsunuz sanırım.

    edit: beğenisini gönderen suserlere teşekkür, küfür edenlere canınız sağolsun diyeyim. belgeseli buldum pandemic: how to prevent an outbreak.

    pandemic fragman netflix
  • şu an aşısı olan hastalıkların aşısı kaç yıl içinde geliştirilebilinmiş bir araştırın.

    temmuzda zirvesini yapıp sonbahar ve kış mevsiminde ölümcül darbesine hazırlanan sürekli mutasyonlu virüsün aşısı olmayacağı itiraf edilen açıklama.
    at fava bekle. sonbahar ve kış ölümcül darbeler silsilesi...
  • bahsedilen kurum çinin borazanlığını yapan who ve başındaki adamın yolsuzluk dosyaları buradan hakkariye otoban olur. diyeceklerim bu kadar.
  • bu who denilen örgüt, çin'deki doktorlar bas bas pandemi olacak diye bağırırken, çin'e gidip bizim radyasyonlu çay içen bakan gibi hareketler sergiledi mi? sergiledi.

    çin'i her fırsatta korudu mu? korudu.

    kasım'da yayıldığı belli olan, aralıkta 10lu sayılarla artış gösteren covid-19 için 23 ocakta "sıkıntı yok" diyip, 31 ocakta baskılar sonrası "bu uluslararası önlem alınması gereken, alarm durumu" dedi mi? dedi. 2 ayda problem yoktu da, 7 günde mi uluslararası alarm boyutuna geldi? pandemi ilanı ise 11 mart. şaka gibi.

    başındaki adamın etiyopya'da kolera ile ilgili salgının üzerini kapamayla ilgili suçlanması var mı? var.

    bu adamın açıklamasının nesine güveneyim?

    aşı çalışmalarının bilimsel raporu var mı? bazı fazların başarıyla tamamlandığı söylendi mi? üretime geçildi mi? evet. diyen kim? oxford üniversitesi ve astra zeneca. bu kadar prestijli bir okul, göz boyamak için prestijini riske atar mı? bence atmaz. dsö başkanından daha güvenilir kaynak benim için.

    geçmişte hangi hastalığa ne kadar sürede aşı bulunduğunun teknoloji ile de alakası var, o hastalığın etki miktarı ile de. tüm dünyayı kitleyen, teknolojinin pik yaptığı dönemde böyle bir hastalık var mı? yok. dolayısıyla dünyayı kitlemeyen, çok hızlı yayılmayan bir hastalık için yapılan çalışma ile, covid-19 için yapılan çalışma bir değil.

    sars-mers dediğin şey kaç kişiyi etkiledi paşam? o dönem senin ülkende hayat durdu mu? hayır. dünyada da böyleydi. dolayısıyla bir tutamazsın.

    şimdi ben her salgının üstünü kapatmaya çalışan, abd parayı kesmeden evvel yok canım ne pandemisi siktir et, yok öyle şey, çin'li gardaşlarım süper diyen, abd parayı çektikten sonra da "dünya batacak, bitti, yok aşı falan, kim saçmalıyor bu aşı işini" diye her hafta kendini ortaya atan adama güvenir miyim? hayır.
  • korkuyu körükleyen açıklamalardır. zira dsö ve thedros farkında ki bu konu gündemden düştüğü anda tepelerine binilecek. thedros'un mahkeme ifadesini okumayı dört gözle bekliyorum.
  • anlam veremediğim açıklama.

    bu vesileyle aşı konusunda kafamda oluşan soruları aydınlatabilecek biri çıkarsa çok sevinirim.

    hastalığı geçirdim, birçok doktor ve hemşire ile de kontroller sırasında konuştum. kimi bir daha olmazsın derken, kimi de tekrar yakalanabileceğimi söylüyor. bir de dün bir hemşire "antikor testi yaptır antikor oluşmamışsa tekrar yakalanabilirsin." dedi.

    antikor hafif veya semptomsuz geçirenlerde hiç oluşmayabilir veyahut iki-üç ay içerisinde etkisini kaybedebilir deniyor her yerde. bu aşı dediğimiz şey de vücudu hasta etmeden virüs enjekte etmek değil mi?

    eee şimdi ben virüsün gayet kendisini almış hastayken ateş, halsizlik oluyor; kanımda nötrofillerim dibe vuruyor ama antikor oluşmuyor veya hemen kayboluyor da aşıyla virüsü aldığını bile hissettirmeyecek derecede güçsüz virüs nasıl kalıcı bağışıklık sağlıyor?

    bu açıklamalara göre aşı bulunsa bile kesin çözüm değil sonucu çıkmıyor mu? kafamda deli sorular.
  • who kimse istifa etmediği sürece her dedikleri kuşkuyla karşılanıcak bir kurum. aşı bulunmaz deseler de inanmam aşı kesin buluncak deseler de inanmam. daha önce maske az diye toplum sağlığını hiçe sayıp maske takmayın hastalığı yayar diyen kuruma ne guvencem.
  • bill gates hastaligin ekim-kasim aylarinda daha cok can alacagini soyluyorsa vardir bir bildigi.
    https://www.businessinsider.com/…er-november-2020-6
  • bu şarlatan geçenlerde, 2021 yılının sonlarında falanca milyar doz aşı kullanılabilecek durumda olur dememiş miydi? sen bunları boşver çin i yalamaya devam et..
  • aşı bulunmayacaksa bilmemneyse insanlar hastalıktan veya açlıktan ölme arasında kalacak, hastalıktan %10 ihtimal, ekonomi çökerse %100 ihtimal zorluk çekeceğimiz için hepimiz brezilya olacağız.
    zaten yıl olmuş 2020, şu işe aşı bulunmuyorsa biyolojiyi virolojiyi toptan kapatın. tüm koronavirüsleri lablarda toplayıp genlerine bakmasını bilmişler, aşıyla uğraşsalarmış.
hesabın var mı? giriş yap