• abd'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisine ilişkin beklentilerle oldukça dalgalı seyretmesi beklenen kur.

    fed'in faiz artışı için baktığı verilerden olan tarım dışı istihdamın beklentilerin üzerinde gelmesi durumunda, 2,93'lerin üzerini görmesi şaşırtmaz.* akşamına da standard & poor'sun türkiye değerlendirmesi var. haydi hayırlısı..
  • tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri sonucuna göre tarihi bir yöne evrilebilecek bir kur. şu an fed gözlemcilerinin %50'si aralık ayının ilk faiz arttırabilecek tarih olduğunu düşünüyor. eğer veriler beklentiyi karşılarşa kimse önünü alamaz. şimdiden söyliyim.

    vur allah için vur yellen başgan. peygamber için vur. şehitlerimiz için vur.
    en az 3.00 istiyoruz.
  • 2.95'i gör sonra ne halt yersen ye dediğim kurdur.

    not: yatirim tavsiyesi neyim değil.
  • 16:15 civarından itibaren götü ayrı başı ayrı oynayacak kur.

    bizim paranın değerini neden dünyanın öbür ucundaki veri belirliyor diye sormayın, o hale getirene bakmazlar, dile getirene vatan haini derler. yazsan da zaten sadece beyni olanlar anlayacak faydasız.

    trade'ini yap paranı al devam et..

    not; hedefin varsa öğleden sonra ekran başında ol, açgözlülük yapma..
  • önümüzdeki hafta ortası 3'ü zorlayacağını düşündüğüm kur.
    not: buraya bakıp yatırım yapan var mı gerçekten ki ytd yazıyoruz.
  • fed tarafında başkan yellen'ın yanında fisher, dudley, lockart, williams gibi fomc üyeleri de aralık ayında faiz arttırmanın masada olduğunu bunun gelecek olan verilere göre şekilleneceğini söylediler. yani biz aslında faiz arttırmak istiyoruz ama verilere bakacağız diyorlar. istiyoruz demelerinin temel sebebi de fed'in güvenirliğini sarsmamak. çünkü bütün yıl faiz arttırımı masadaydı. kimse bana fed başkanı ve fomc üyelerinin bugünkü tarımdışı-işsizlik-ortalama saatlik kazançları bilmeden bu açıklamaları yapıyorlar demesin, inanmam. gerçekten arttırma niyetindelerse bugün veriler iyi gelir. şahsi düşüncem bugünkü veriler için beklentiler tavan yaptırıldı, milleti ters köşe yapabilirler. kötü bir veri gelmesi faiz arttırımını doğrudan 2016'ya atacaktır ve dolarda satışlar gelecektir. kötü gelecek veriler doları kademeli 2.84 ve 2.80'e doğru çekecektir. 2 haftalık bir süreçte 2.70 de hayal olmayacaktır. iyi gelecek veri ise(tdi 200 bin üzeri, işçilik %5 ve altı) doları yeniden 2.90'a çekecektir. böylece seçim sonrası açılan gap de kapanmış olacaktır.

    fed neden faiz arttırım istemiyor derseniz cevabı basittir. her ne kadar abd ekonomisi temelde iç tüketime dayalı olsa da dışarıda neler olduğu tamamen kulak ardı edilemez. ecb (avrupa-euro), boe(ingiltere-sterlin), boj(japonya-yen) pboc(çin-yuan) gibi bütün büyük ekonomiler ve merkez bankaları faizi düşük tutarken-düşürürken, parasal genişlemedeyken yani parasını değersizleştirirken faiz getirisi olan ve güçlü bir dolar abd'nin ihracatını zorlaştıracaktır.

    akşam açıklanacak olan s&p değerlendirmesinden bir şey geleceğini sanmıyorum. uzun zamandır bir şey çıkmadı.
  • tsi 16:30'da açıklanacak tarım dışı istihdam datası ile muhtemelen coşacak olan kurdur.

    yalnız piyasa kapandıktan sonra da s&p türkiye kredi notu ile ilgili bir açıklama yapacak o muhtemelen olumlu veya nötr olacağı için bu ateşi biraz olsun söndürecektir.

    dolayısıyla yüksekten alıp elimde patlayan dolarları 16:30 ile piyasa kapanışı arasında satmam lazım. daha fazla bekleyip bu acıya dayanamiyciiimm !
  • alim satim yapacaklar oncelikle tdi beklesinler.
    beklenenden iyi gelirse 2.9lar fiyatlanacaktir. bir onceki tdi kotu geldiginde bunu fiyatlamasi 2 3 gun surmustu yani yukari yonlu hareket biraz gec gelebilir.
    eger beklenenden kotu gelirse elinizde dolar var ise bankalar kapanmadan elinizden cikartin. cunku tdi aralikta yapilmasi muhtemel faiz artisinin en onemli verilerinden ve su anda dolarin dunya capinda bu kadar deger kazanmasinin sebebi aralik ayi icinde gelmesi muhtemel bir faiz arttirimi.

    yatirim tavsiyesi degildir.
  • daha da artacak. rez alın. parası olan dolara yatırsın.
    o değil de, doların düşmesini istikrar'a bağlayan mallar vardı ya,
    ne oldu onlara?
hesabın var mı? giriş yap