• ilkokuldayken "altın kitaplar serisi" diye bir çocuk kitapları serisi çıkartmışlardı.. yaz tatilinde o 100 kitaplık seriyi bitirmiştim..
    ondan beri düzelemdim zaten.
  • okura hiç saygısı olmayan ve tam anlamıyla ahlaksız tanımını hak eden yayınevi.

    meğersem kitapları öyle bir kırpmışlar ki şimdi tam metinli olarak lütufmuş gibi tekrar piyasaya sürüyorlar.

    en son örneği agatha christie'nin cinayet alfabesi kitabı. en son haziran 2018'de baskı yapıyorlar 176 sayfa .
    şimdi de tam metinli olarak yeniden basıyorlar 256 sayfa ve bunu birçok kitapta yapmışlar. bu yaptıkları okura da yazara da saygısızlık.
  • altın kitaplar yayınevi, ya da namıyla "altın klasikler yuvası".

    özellikle 60larda 70lerde yaptıgı altın klasikler serisi ile ülkemiz kültür hayatında büyük ses getirmiş ve işin güzel yanı da klasikleri yayınlamaya dostoyevski babanın suç ve ceza çevirisiyle başlamış hem de çevirmeni hasan ali ediz, yani rusçadan türkçeye çevirilerde iso 9001 kalite kontrol mekanizması gibi bir şey olan şahısla.

    şimdilerde nerde rastlasam bir altın klasikler çevirisine, kitabın adına bakmaya dahi gerek duymadan okunacak kalitede oldugunu bilirim. güven duygusu aşılanmış bir kere.
    özellikle favori yazarlarımdan olan jane austen'ın tüm yapıtlarını daha o yıllarda çevirmiş olmaları takdire şayan.
  • 1970'lerin başında, doğan hızlan yönetiminde hazırlanan dar dizi ile kaliteli edebiyat yayımlayan, bir ara da türk yazarlarına hak ettiği değeri veren, asıl kurucu ve yöneticisi doktor turhan bozkurt'un yönetimden ayrılmasından sonra hıncal uluç kitapları basan, günümüzde ise bestseller'den ödün vermeyen yayınevi...

    ah doktor ah, okurlar da sizi özlüyor. ölmenin zamanı mıydı?
  • 20 yıllık stephen king okuru olarak hala düşünüyorum bu adamlar bu telifleri nasıl alıyorlar diye. king'in son kitabı the institute 'yü çıkar çıkmaz aldım. ama yok böyle bir şey. biz basit birkaç yayın için bile günlerce okuma yapıyoruz anlatım bozukluğu olmasın, hele imla hatası hiç olmasın diye. ama adamlardaki rahatlığa bak ki, koskoca stephen king'in kitabını bile imla hataları ve anlatımı bozacak, anlamı ortadan kaldıracak dereceye varan yapısal bozukluklarla basabiliyorlar. hey yavrum hey savrukluğa bak! ama üşenmedim gözüme çarpan hemen tüm hataları işaretledim. işin güzel tarafı stephen king son kitabının sonunda, telif hakları üzerine yetkili olan adama da teşekkür etmiş, ismi chris lotts imiş. ajansın iletişim adresi de burada adama ulaşıp bu durumları bildirmek de bize düşer. heralde altın kitaplar'ın benzer politikalarından ve özensizliklerinden rahatsız olup da bu satırları okuyanların 10'da biri dahi şu adrese kısa bir mail atsa, eminim ki ciddi bir sonucu olur. neticede kimse temsilciliğini yaptığı stephen king'in madara olmasına göz yummak istemez heralde.
  • - "bizdeki kitapların çoğu iri harflerle basılıyor olric. kültür seviyemizi gösteriyor bu iri harfler. okumayı yeni öğrenen bir millet olduğumuz için iri harfleri tercih ediyoruz. daha harfleri yeni söktüğümüz için, onları satırlar arasında kaybetmekten korkuyoruz. az gelişmiş harfleri seviyoruz. geniş aralıklı satırlar, sayfanın kenarlarında büyük boşluklar, içimizi serinletiyor."
  • sahhaf müdavimlerinin korkulu rüyası olan yayınevi. adamlar yememiş, içmemiş, sıçmamış ve dandik romanları dandik çevirilerle yıllarca basmışlar. kitapçıların ikinci el bölümü hurdacılardan kilo işi alınan bu dandik kitaplarla dolup taştığı için aradığınız kitabı bulmak imkansız hale gelmektedir. kendilerini esefle kınıyorum burdan.
  • çocuklukta okunan hemen hemen bütün kitapları çıkaran yayınevi. (mesela gülten dayıoğlunun tüm kitapları) arka kapağında diğer çıkardıları kitapların resimleri yer alır ve insanı daha da çok okumaya sevkederdi. jules vernein de bi çok kitabını basmışlardır, yine arka kapakta duran iki yıl okul tatili gibi.
  • e kitap maliyeti çok yüksek olan bir yayınevi.
    dan brownun cehennemine bakayım dedim, ki ttnet kitapta en çok satanlarda birinci sırada ve 22 tl ye satıyorlar(diğer kitapevlerinde de aynı fiyat), aynı kitabın ince kapaklısı 21 tl satış fiyatı var. ciltli isterseniz 29.5 tl.

    bu kitabın amazon'da kindle versiyonu 5.99 $.

    her şeyin bir maliyeti var kabul ama abartmamak lazım, zaten internetten bulunabiliyor bu kitaplar, neden alınabilir hale getirmiyorsunuz?

    yada ben yanlış düşünüyorum, " lan indirip ücretsiz indirilir hale getiriyorlar, para ödemeden okuyanların bedelini ödeyenlere yükleyelim daha kolay" diye düşünmem gerekiyor herhalde.. bilemedim..

    sahi, size gelişi kaç bunun?

    (bkz: bunun bize gelişi zaten 400)
  • biz cocukken bilumum klasikler buradan cikardi, gumus patenler ve tekerlekli at gibi 90 kere okudugum kitaplari bastiklari icin pek severdim kendilerini.
hesabın var mı? giriş yap