• ankarada bir semt. okuduğum lise bu semtte idi. (bkz: aydınlıkevler lisesi)
  • ankarada her otobüsün(altınpark, subayevleri, türkiş, içaydınlık vs.) önünden geçtiği semt.
  • omrumun ilk yirmibir senesini gecirdigim icin her kosesinde anilarim olan, tasindiktan sonra da anilara gomulup melankoli olmamak icin bir daha ugramadigim semt.
  • her gittigimde yüzümde buruk bir gülümse ile dolastigim, her kösesinde bir arkadasim ile gecirdigimiz zamanlari hatirladigim naif semt.
  • ilginc bi sekilde kimsenin burada omur boyu yasamadigina kanaat getirdigim semt.. su anki ankara'nin merkezi olayindan bi miktar uzakta olmasi 10 sene oncesi civarlarinda yaklasik 45 dakikalik kizilay-aydinlikevler yolculuklarina tekabul ediyordu.. oraya giden yol ustunde binlerce araba galerisi mevcut, bir suru de kres vardi diye hatirliyorum.. kendi halinde bir yerdi eskilerde, son yillarda ama baya buyumus gelismis.. en sevdigim yani golf kulubu idi, o da maalesef altinpark oldu..
  • ankaradaki nezih semtlerden biridir, bir cumartesi ogleden sonrasi sanki ankarada degil de bir baska kasabadaymisiz havasinda dolasabilinir yesil sessiz sokaklari...
  • ilkokulda* okurken anneannem ve dedem ile oturdugum semt. futbolda kendimi japon kale,tek vuru$ ve mahalle maclari alaninda geli$tirerek $u anki $anli kulubum juventus'ta top ko$turmamin alcakgonullu aciklamasidir. gerci kayfan-ferhan adli videocundan aldigimiz karate filmleri, yaz aylarinda durmaksizin oynadigimiz gazoz kapagi (bkz: #816318), nuray abla'nin anlattigi korkunc hikayeler benim yeni bir jet li veya alfred hitchcock olarak insanliga hizmet etmeme sebep olabilir pek tabii. ne cigli havaussu, ne yenilevent, ne adora golf resort; o zamanlar golf kulubu var idi altinpark denilen nostalji buldozeri vucuda getirilmeden once. golfle degil ucurtma ve bilye ile hakkini vermi$tik, terkeden amerikalilarin hic yapamadigi $ekilde belki de.
  • sitki'nin mezzosoprano annesinin ya$adigi yer.
    (bkz: sitki siiiiiiiitkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii)
  • bircok evin bahcesi yol hizasinin 2 - 3 metre kadar altinda oldugu için siddetli yağışlarda milletin perişan olduğu bir mahalle.
    ayrıca o bahçelere düşüp kolu kanadi kopan çoluk cocugun haddi veya hududu olmadiğı soylenir.
    dar caddeleri, garip sokak ve apartman isimleriylede ayrıca ün yapmıştır. uzayan sokakta uzay apartmanı vardır ve orda soyadı uzay olan yaşlıca bir cift oturur.
  • otobüs semte girer, 1. durak 2.durak diye giderdi. 6. duraktan döner aynı simetride 7. durak 8. durak diye devam edip semtten çıkardı. ayrıca her 2 durakta bir çoçuk parkı yer alırdı. her durak arasında da yanılmıyorsam 4 sokak var. semtin tam ortasında da (3. ve 9. durak arası) süreyya sineması yer alırdı. 4. durak'tan samsun yolunu geçince körler okulu, ortopedikler okulu, 6.durakta da sağır ve dilsizler okulu yer alırdı. semte belediye otobüsünün giriş ve çıkış yaptığı alterde de yan yana lise* ve ortaokulu vardı. tüm semt bu alter, samsun asfaltı, siteler* ve türk-iş blokları ile sınırlandırılmış düzgün bir dikdörtgen şeklindeydi.

    tüm bu düzeni 17 yıl sonra bile bu kadar net hatırlamadan varacağım nokta şudur ki; - her ne kadar sanki hepsi yıkılmış gibi di'li geçmiş zaman çekimi ile kullanarak anlatsam da- şayet aydınlıkevler'de bile evinizin yolunu kolayca tarif edemiyorsanız, bedelli askerlik kampanyasına şimdiden adınızı yazdırın.**
hesabın var mı? giriş yap