hesabın var mı? giriş yap

  • google --- hastaneler --- sonra vazgeçilir
    google -- kürtaj nerede yapılır ---- sonra tekrar vazgeçilir
    google -- düğün salonları.

  • filmi seyrettiğim üç saat sonunda, hayat bu işte ve böyle devam edecek diye mırıldanarak yatağa doğru yollandım, yaptığım yanlışlar ve üzdüğüm insanları düşündüğüm bir gece geçirdim. içimden ben şimdiye kadar kasıtlı olarak kimseyi üzmedim ve asla hiç kimsenin benden nefret etmesini istemiyorum diye sayıkladım. bi türlü uyuyamadım. kötü hissettim. yaşadıklarımı boş hissettim. bir an kafayı yediğimi zannettim. fimde beni bu kadar karıştıran neydi bilmiyorum ama beynim uzun zamandır hiç çalışmadığı kadar çalıştı hem de benim kontrolüm dışında. o çocuk gibi böyle şeyler olur deyip geçmek istedim ama gökten kurbağa yağacak kadar kötü bişey yaptığımı düşündüm. sonra uyudum. sabah ben yine aynı bendim.

  • doğru mu anlamışım ? kadın hesap ödeyecek. "erkeği" mahcûb olmasın diye çaktırmadan parayı ya da kredi kartını adama veriyor ve adam hesap ödemeye gidiyor. bu da artıbir değer olarak adlandırılıyor. kaliteli kadın sıfatına uygun görülüyor.
    yemin ederim bundan daha utanç verici bir sey okumamıştım.

    demek ki bu çift "elâlem ne der ?" diye yaşayan, ataerkil zihniyeti içselleştirmiş, kendi kararlarını değil de çevrenin dayattığı kararları sorgulamadan doğru kabul edip uygulayan bir adet kadın ve bir adet erkekten oluşuyor.

    yazık olmuş gerçekten.

    tanım: saçma sapan toplum kurallarını sorgusuz sualsiz kabul etmeyen detaylardır.

  • tarih sayfalarına ulus faciası olarak geçen, 120 kişinin hayatını kaybettiği elim uçak kazası.

    tarihler 1 şubat 1963'ü gösterirken beyrut-ankara seferini yapmakta olan lübnan'a ait bir havayolu şirketi middle east airlines-air liban yolcu uçağı ankara esenboğa havalimanı için inişe geçtiği sırada türk hava kuvvetleri'ne ait douglas c-47 tipi nakliye uçağıyla çarpışır. her iki uçak da altındağ ilçesinin farklı bölgelerine düşer. kazada yolcu uçağı içinde bulunan 11 yolcu ve 3 mürettebat, türk hava kuvvetleri uçağında bulunan 3 türk askeri personel ve uçakların düştükleri bölgelerde bulunan 103 kişi hayatını kaybeder.

    sonradan yapılan incelemeler sonucunda her iki tarafta da birtakım ihmaller tespit edilir. yolcu uçağı, aletli uçuş kurallarına uyması gerektiği halde görerek uçuş protokolüne geçer ve bu durumu esenboğa havalimanı'ndaki yetkililere bildirmez. askeri uçak da gerçekleştirdiği görev uçuşunu havalimanı yetkililerine bildirmez. dolayısıyla askeri uçağın bölgedeki uçuşundan haberdar olmayan kule yetkilileri, lübnan uçağına iniş için okey verir ve sonrasında ise havacılık tarihimizin en korkunç kazalarından biri gerçekleşir.

    yolcu uçağının düştüğü iş hanında istanbul ve garanti bankaları vardır. uçağın yakıt deposundaki yakıt, bu bankaların gaz borularının patlayarak tutuşmasıyla yangını körükler ve birçok insan maalesef bu binalar içinde yanarak hayatını kaybetmiştir.