hesabın var mı? giriş yap

  • belediye otobüsünde bir amca ile aramda geçen diyalogda, yanıma doğru geldiğini görmem ile ayaklanıp;

    ben: gel amca otur ben zaten inicem şimdi.

    amca: burası mı rezerve edildi, ben daha önlerden bir yer ayırtmıştım ama heralde kapıldı... :)

    ben:hönk

    tabi çoğu kişi bu diyalogu duydu ama birkaç saniye tepki veremedi, meğersem amca patlatmış espiriyi. sonrasında otobüste gülüşmeler... tabi kimse 70'li yaşlarda amcadan böylesi zeka ürünü bir cevap ve sempatiklik beklemiyordu. o kadar alışmışız ki sen kalk ben oturucam tarzında olaya bakan yaşlı sinirli teyzelere...

  • rizespor taraftarının haklı isyanı. ağların yırtık olması kuşku uyandırıcı. gollerin bazıları değil, neredeyse bütünü usulsüz. ayı gibi vuruyorlar toplara.

  • bütün filmlerini üçer beşer kere izlemiş biri olarak, bu film açık ara en beğendiğim cem yılmaz filmi olmuştur. yeşilçamı gerek göndermeleri ile gerek ise film genelinde tuttuğu hava ile bize tekrar yaşatmıştır. hayrettir kimse hakkında yazmamış ancak şu repliklerin de berkine yazılmış olduğunu düşünüyorum.

    --- spoiler ---

    a.g - oğlum 50 yaşına geldi, buna rağmen her dışarı gönderdiğimde aklım kalıyor.
    c.y - nereye gönderiyorsun ki?
    a.g - fırına.

    --- spoiler ---

  • bugün kaybettiğimiz büyük besteci.

    ennio morricone, öyle bir kişiydi ki örnek veriyorum bugün haberlerde ismini görüp kim olduğunu bilmeyen birisi bile onun bestelerinden birini mırıldanabilir.

    1928 yılının kasım ayında roma'da dünya'ya gözlerini açan ennio morricone, henüz 6 yaşında iken ilk bestesini yaptı. 14 yaşındayken roma'daki the accademia nazionale di santa cecilia'ya kabul edildi. toplamda 500'den fazla film ve dizi bestesi bulunan morricone, 20. yüzyılın en büyük bestecilerinden birisi belki de birincisi olarak kabul edilir.

    sergio leone ile yaptığı çalışmalarla dünya çapında şöhrete kavuşan morricone, 6 kez oscar'a aday gösterildi 1979, 1987, 1988, 1992, 2001 ve 2016. the hateful eight (2016) filmi ile oscar'ı da kazandı. morricone yaşlandıkça, daha da zirveye yaklaştı ve daha çok başarı yakaladı.

    spaghetti western müziklerini kendisine has dokunuşları ile bir marka haline getiren ennio morricone, 6 temmuz 2020 tarihinde hayata gözlerini yumdu. geriye efsaneleşen bestelerini bırakarak.

  • babama şakasına " bizim yatta arkadaşlarla bi parti yapalım uyar mı ? " dedim , " arkadaşların kim ? " dedi. bizim yat var galiba lan. dur bakalım.