hesabın var mı? giriş yap

  • kolin inşaat'ın beni zevkten dört köşe eden hareketi. zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgede, kolin inşaat için çalışan ve zaman zaman köylülere saldıran 50 özel güvenlik görevlisi işten atılmış. güvenlik personeli "bize iş garantisi verip, köylülere saldırttılar. şimdi de işten attılar" diyor.

    beter olun lan. darısı para için millete saldıran tüm köpeklerin başına...

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/27553732.asp

  • uzun adam, neşeli adam, lise arkadaşım, beraber büyüdüğüm güzel kardeşim 28 haziran 2016 tarihinde havalimanındaki patlamada vefat etti. fight clup filminde bi sahne vardı üyelerinden biri öldüğünde aralarından aptal bi adam artık onun bi ismi var ölünce artık onu ismiyle anıcaz diye hep birlikte onun ismini bağırmışlardı. artık kardeşimin ismi arrangements değil eymen. 15 yaşında tanıdığım, 10 sene boyunca makara muhabbet, kahkaha ile beraber büyüdüğüm kardeşimi ellerimle kefene sardım, üzerine bezden kuşak bağladım, ellerimle tabutun içine koydum, ellerimle mezara indirdim, yine o ellerle üzerine toprak attım. bizim hesabımıza göre 40'lı yaşlarda paket olucaktık ikimizde, emindik çok yaşamıyacağımıza hatta ben derdim "boktan bi şekilde ölücem eymen haberin olsun" diye. ama eymen oyun bozanlık yaptı beni beklemedi, o oyun bozansa ben de bozarım 40'ı bulmadan ben de yanına gelicem. toprağın bol, mekanın cennet olsun güzel kardeşim.

  • yurtdisinda ozellikle avrupa'da yasayip irkcilik vs. gibi sorunlardan donenlere hayirli olsun oncelikle. ancak duruma gecici bir donem olarak bakmalarini tavsiye edecegim keza avrupa'da o kadar egitimi tamamlayip ya da is deneyimi edinip cebine koymus bunyeyi turkiye'de harcatmazlar. onlar dedigim de suan ki global is dunyasi. artik linkedindi facebooktu is dunyasi an be an birbirine bagli durumda. bu donen arkadaslar mutlaka cok guzel teklifler alir ve baska bir ukeye yelken acarlar goreceksiniz.

    fransa'da bir sene yasadim. birinci senenin sonunda kosa kosa turkiye'ye geri dondum. tonlarca nedenim vardi. o donem cok mantikliydi verdigim karar bana gore. ama aylar sonra bir gun fransa'daki baglantilarim araciligiyla nijerya'da bir is teklifi aldim. (kontrat inanilmaz cazipti) ve "hadi bir sans daha" dedim. neden olmasin ?! 4 sene afrika'nin ardindan son 1,5 senedir de abd'de yasiyorum. hersey tikirinda simdilik. boyle de devam eder umarim.

    dunyada cok fazla ulke var. bir iki ulkede umdugunu bulamayip koyune donmek bana cok kolaycilik gibi geliyor. sonuna kadar denemek lazim. denemek lazim ki 70 yasinda bir gun oturup maziye baktiginda "ah be keske biraz daha sabir etseydim" demeyesin. cunku pismanligin caresi yok. ama suan denemek bedava. en fazla koyune bir kac sene sonra donersin...

  • iyi yapmış

    e: mesajlar sonrası ekleme ihtiyacı duydum, bu sapık soysuzlara kim acıyorsa, 7 sülalesinin bu görgüsüzler tarafından tecavüze uğraması tek dileğimdir.

  • iki takım, 22 sezon ve yedi şampiyonluk sonrası emekliliğini ilan etmiş efsanedir. hakkında bazı ilginç notlar düşmek isterim:

    * altıncı tur, 199. sırada seçiliyor ve kendisinden önce altı quarterback (oyun kurucu) draft ediliyor ve hiçbiri uzun süreli tutunamıyor. draft tarihinin en büyük steal'i...

    * 22 sezonun 2'sinde sadece birer maç oynuyor. 2000'deki çaylak sezonu ve 2008'de ilk maçta sakatlandığı sezon. geri kalan 20 sezonun tamamında galibiyet sayısı yenilgiden fazla oluyor ve 19 sezon takımını playofflara taşıyor, hem de 18'inde kendi grubunun (division) lideri olarak.

    * 18 sezonluk new england patriots macerasında (çaylak ve sakat yılı saymıyorum) 13 kez afc konferans şampiyonluk maçına çıkıp bunların 9'unu kazanarak super bowl oynamaya hak kazanıyor. 9 finalin 6'sını kazanıyor.

    * sonra tampa bay bucceneers gibi son yılların, detroit lions ve new york jets ile birlikte en loser takımına gidip daha ilk sezonunda super bowl oynayıp şampiyon oluyor (toplam 10 final ve 7 şampiyonluk). bu sene de kazananın nfc konferansı şampiyonluk maçı oynayacağı maçta 27-13'ten takımını son beş dakikada geri getirip 27-27 yapıyor ama son bir dakikadaki rams sayısına engel olamayıp eleniyorlar bir nevi çeyrek finalde.

    * nfl'de 32 takım var ve takımların güç dengesi yıldan yıla çok değişebiliyor. brady'nin 2001'den 2021'e kadar üç farklı onyılda şampiyonluk kazanması, hem dominasyonunu hem de günümüzde lebron james ve cristiano ronaldo gibi uzun yıllardır bir sporu domine eden takım sporcularıyla aynı parantezde anılmayı hak ettiğini gösteriyor. hatta geçen sene 43 yaşında şampiyonluk yaşaması, muhtemelen kırılması güç bir rekor olarak hafızalarımızda kalacak.

    * hakkındaki yüzlerce anekdottan beni en çok etkileyeni anlatayım kısaca. 199. sırada draft edildikten sonra patriots takım sahibi robert kraft'ın odasına giriyor ve tam kendisini tanıtacakken kraft, "i know who you are. you're tom brady. you're our sixth round draft choice" (seni tanıyorum, sen tom brady'sin, altıncı tur draft seçimimiz) diyor. brady ise, "i’m the best decision this organization has ever made," (bu camia, beni seçerek gelmiş geçmiş en iyi kararını vermiş oldu) diyerek gelmiş geçmiş en özgüvenli karşılıklardan birini vermiş oluyor.

    * belgesel olarak şunu ve şunu tavsiye ederim.

    * güle güle efsane...

  • türkiye'deki çoğu atm kullanıcısının yapabildiğini düşündüğüm eylem. atm'den yapılan işlemlerde -hele ki böyle kredi kartı ödemesi gibi işlemlerde- insanımızın yüzünde oluşan o "mavi kablo mu kırmızı kablo mu?" gerilimini başka türlü açıklayamıyorum. ben 50 ytl çekmek için vakıfbank atm kuyruğunda -10 derecede beklerken, önümdeki adamın "pentagon 'un taliban'a uzun menzilli füze satışı" başlıklı şok dosyaları incelediği düşüncesi şu soğuk günlerde benim için sıcak bir teselli oluyor. allah hepinizin belasını versin... dondum lan dondum...

  • sayın imparator sevgili fatih terim avrupa şampiyonası sonrasında yapılan eleştiriler ve duyduğu hakaretler için az önce kırgın olduğunu ifade etti.tam hayret edicektim ki sonra dedim ki dur yahu manyakmısın sen ? 24 takım arasında en çok primi alan futbolcusuda maçı bırakmıştı.

    vallahi oturduğum yerden bir gülme aldı beni.

    ülkenin yarısından fazlası açlık sınırının altında , çalışma şartları 3.dünya ülkesi seviyesinde , insanlar yapamadıkları iş için aşağılanıyor , dayak yiyor hatta kurşun yiyor bu ülkede.dünyanın hangi ülkesinde yıllık 3.5 milyon avro alan bir teknik direktörün halka kırıldığını gördünüz?

    bu nedir yahu ? bizim suçumuz ne ? bir tane yahu bir tane empati sahibi alçakgönüllü bir adam yokmu bir kurumun başında?

    bu hayatta adalet olduğuna inan varsa lütfen yeşillendirsin benide inandırsın.

    terim'in maaşı

    edit : (bkz: oğuzcan'ın sesine kulak ver)

  • bilmesi.
    evet adamın çok şey bilmesi, ama ukalalık gibi değil, hmmm nası desem, işinde uzman olması diyim.
    yani ne sorsan yanıtlaması, ya da bir hobisi var diyelim, örneğin caz, adam caz tarihinden, enstrümanlarına kadar her şeyi biliyor mesela,
    ama gösteriş yapmıyor, sırası geldikçe, ona soruldukça tevazu içinde yanıtlıyor.
    bilgi güçtür.
    bilgi diğer tüm defoları kapatır.