hesabın var mı? giriş yap

  • 230 köy ile dönemin en büyük aşiret ağalarından. devletin köylüye dağıttığı toprakları hilelerle üstüne geçiren, istanbul'da yaşayan aşiret mensuplarından da adam yollayıp vergi toplayan...

    çok büyük devrimci çok

    zamanın ötesinden gelen ekleme: aynı zamanda başöğretmendir. ee ne de olsa aşiretinin çocuklarını okula yollamayıp kendisi eğitirdi.

  • tweet altındaki bir yorum; "sikko şarkılarınla yarım saat sahneye çıkıp 100 binlerce lira alan sensin mq öde bi zahmet"

  • 5 aralık 1975, ingiltere doğumlu, profesyonel kariyerinin 30. yılında olan snooker oyuncusu. şimdiye kadar öyle adlandırmaktan kaçınanlar olduysa da artık gönül rahatlığı ile "tüm zamanların en iyi snooker oyuncusu" diyebileceğimiz, ronnie'miz, namıdiğer roket!

    pek çoğu için, müthiş yeteneği nedeniyle, stephen hendry'nin sıralama ünvanı ve üçlü taç kupası rekorlarını kırmadan önce bile g.o.a.t. olarak anılmaya başlamıştır. judd trump'a karşı oynadığı finali kazanarak elde ettiği yedinci dünya şampiyonluğu ile birlikte, diğer tüm istatistikler de ele alındığında artık gönül rahatlığı ile g.o.a.t. olarak adlandırılabilecek hale gelmiş ve tek başına zirveye yerleşmiştir. video

    birçoğumuza snooker'ı sevdiren, 46 yıl ve 146 gün ile (final günü) şimdiye kadarki en yaşlı dünya şampiyonluğu unvanını da cebe koyan ronnie o'sullivan'ın rekorlarına ve bazı istatistiklerine bakalım:

    rekorlar:
    * en fazla dünya şampiyonluğu alan oyuncu (7, stephen hendry ile eşit)
    * en fazla birleşik krallık şampiyonası kazanan oyuncu (7)
    * en fazla masters unvanı alan oyuncu (7)
    * en fazla üçlü taç unvanı alan oyuncu (21)
    * en fazla sıralama turnuvası kazanan oyuncu (39)
    * en fazla yüzlük seri yapan oyuncu (1.170)
    * en fazla maksimum (147) yapan oyuncu (15)
    * en yaşlı dünya şampiyonu (46 yıl, 146 gün)
    * en genç sıralama turnuvası şampiyonu (17 yıl, 358 gün, 1993 birleşik krallık şampiyonası)
    * crucible'a en fazla katılan oyuncu (30, steve davis ile eşit)
    * crucible'a üst üste en fazla katılan oyuncu (30)
    * crucible'da en fazla galibiyet alan oyuncu (74/97)
    * crucible'da en fazla yüzlük seri yapan oyuncu (184)
    * crucible'da en fazla maksimum (147) yapan oyuncu (3, stephen hendry ile eşit)

    * 1997 dünya snooker şampiyonası'nda toplamda 5 dakika 8 saniye ile tarihin en kısa sürede maksimum yapan oyuncusu olmuştur. ortalama vuruş süresi 8.8 saniye olan performansı: video

    bazı istatistikler:
    * toplamda 12.684.134 sterlin ödül topladı.
    * oynadığı 1.429 maçın 1068'ini kazandı. (327'sini kaybetti, 34'ünden çekildi)
    * oynadığı 12.393 frame'in 7.562'sini kazandı.
    * oynadığı 115 finalin 73'ünü kazandı.
    * toplamda 695.380 sayı yaptı. (1429 maçın 1308'i hesaba katılmış.)

    kaynak: cuetracker, sportinglife

  • sebebi komünizm değil, ovacık belediye başkanının muhteşem bir insan olmasıdır. dinden, ideolojiden, ırktan önce insan olmanın önemini göstermektedir.

  • linç etmek için sıraya girenler sayesinde 3 ay hapis cezası almışlardır. hapse girmeyecekler, çünkü önceden sabikalari yok ama kariyerinin başında gencecik insanları sırf hoşunuza gitmeyen bir şey yaptılar diye çarşaf çarşaf hedef gösterip işsiz bıraktınız ve sicillerini lekelediniz.
    çok saygısızca ama olmaz bu kadar falan diyen orta yolcular, en çok da sizin eseriniz bu, gücünü sizden alan bir kitle var, gurur duyun.

  • dönel kavşağa giren araç dosdoğru giden araçlara yol verirse, bir süre sonra dönel kavşağın içi dolup dosdoğru yolu da kapatır.

    bu nedenle dönel kavşağın içinin mümkün olduğunca boş kalması gerekir.

    dolayısı ile dönel kavşaktaki araca yol verilir.

  • üçüncü iç denizim, beş günlük kızım. kızımın adı. özgür'ü de var, o zaten doğuştan öngeliyor bizde.

    gökdeniz, üçüncü kızım. bildiğim her şeyi unuttuğum babalık hakkında. her şeyi yeniden öğrendiğim kızım, içdenizim.

    üç tarafı denizlerle çevrili bir adamım şimdi sayesinde. * **coğrafya bilgim bundan ibaret, kendi kendime yetiyor özkaynaklarım. canım kızım, canım.

    burnu bana benzerse ilerde üzülecek, ablaların küçücük çünkü burnu. olsun, canı sağolsun hem.
    kakası pembe olacak diye bakıyorum her seferinde. olsun. süt kokuyor kakası zaten. varsın pembe olmasın.

    gözlerimin içine bakıyor beş günlük, ben sahi kaç yaşındayım.

    olmasaydım olmazdı, olmasaydı ben nerden bilecektim yeniden bu heyecanı.

    eline çorap geçiriyoruz eldiven yerine. üçkiloüçyüzksengram mutluluk.

    gökdeniz, içdenizlerimin sonuncusu. kızım.
    hoşgeldin.

  • rahmetli babam, bir gün akşamüstü eve gelmiş, arabayı park ediyormuş. tam o sırada, apartmandan çıkan komşumuz, babamı " gidiyor " sanıp, " abi, beni de .......... 'ye bırakır mısın ? " deyince. babam hiç bozuntuya vermeden, sanki yeni çıkıyormuş gibi yapıp, komşumuzu istediği yere bırakmış.

    bırak akbil için para almayı, komşuya " ben yeni geldim " diyemeyecek kadar nazik bir adamdı benim babam.

    vefat ettiği günün gecesi, onunla ilgili eşten dosttan bunun gibi onlarca anı duydum. onlarca kişinin babamı anlatırken, gözlerinin nasıl parladığını, " o'nun gibisi yoktu " deyip ağladıklarına şahit oldum. babam bu " mallık " ları yüzünden çok sevildi.

    trilyoner olsan ne yazar, önemli olan sen öldükten sonra, arkandan nasıl konuşulduğu. " bırak şu pezevengi " de denir " o'nun gibisi yoktu " da denir. ben, bizzat tanık olduğum için; babamın gibi cenazesi olamayacak kişiler için üzülüyorum. yazık çok yazık.

    zorunlu edit: başlığın orijinal hali " başkası için akbil basıp parasını almayan mal " şeklinde idi. aslında ben o " mal " kelimesine kızıp, bu entry'i yazmıştım. lüften entry'i okurken, orijinal başlığı göz önünde bulundurunuz.

    bana seneler sonra bu açıklamayı yapma gereği hissettiren ferrarisi olmayan adam'a, vita es morte'se ince görüşleri için minnetarım. ayrıca yaklaşık üç yıldır, mesajla başsağlığı dileyen, babam hakkında güzel yorumlar yazan herkese teşekkür ederim. etkilendiyseniz siz de güzel insansınız. tüm bu dualarınız, enerjiniz babama malûm olur inşallah.

  • 90'lı yılların ortasına tekabül eden efes pilsen'in efsanevi döneminin en akılda kalan oyuncusudur conrad mcrae. o dönemlerde; petar naumoski müthiş bir sorumluluk bilinciyle robot kıvamında koşar dururdu, milimetrik paslar atardı. ufuk sarıca temiz ahlaklı devlet memuru düsturuyla herdaim faydalı olur gösterişsizde olsa görevini yapardı. volkan aydın her maçtaki aynı hayvani savunma performansıyla benchden kendisini izleyen savunma manyağı aydın örs'ün bile gözlerini yaşartırdı. murat evliyaoğlu dennis rodman'ın biraz daha mutaasıbı misali takılırdı. vasily karasev nokta atışlarının yanında yeri gelir 30 dakika 4 faullü oynayıp karşı takımdan 3 adam attırarak maç sonuna kadar sahada kalmayı başarırdı.... ama tüm bu enfes isimlere rağmen ve aradan geçen zamana inat insan o dönemlerden en berrak conrad mcrae'yi hatırlıyor ve bu güzel insanın adamı koltuğundan zıplatan smaçlarını, tek pota mahalle maçlarındaki taklit edilmeye çalışılan tüm hareketlerini ve efsanevi bloklarını özlüyor... mekanın cennet olsun.

  • (bkz: kanzuk) hahaha! nereye yazsam uyuyo lan. hiç de tanımıyorum kendisini, ne de yediği naneler umrumda. baktım herkes her yere kanzuk yazıyo, boş yer buldum mu basıyorum kanzuğu!