hesabın var mı? giriş yap

  • bildigin normal adammis lan bu. bizim bolumde var bi tane, erasmus'la gelmis. siradan bi herif. yolda gorsen dikkatini cekmez bile. hatta biraz hipster'lik bile var. normal adamdan da fena yani.

    ama yine ne oluyor, kizlar paso gidip biseyler diyor adama, muhabbet etmeye calisiyor falan. herif sirf italyan oldugu icin cekiyor kizlari kendine. cekme anani baciyni skim cekme dedim gecen gun, anlamadi.

  • özellikle çocuklarının gönül ilişkileri konusunda gösterdikleri realist tepkiler öküzlük boyutuna ulaşabilmektedir. hemen farklı iki babadan iki örnek verelim;

    oğlunun kep törenine gelmiş anne, baba kendisinin bir alt sınıftaki kız arkadaşıyla konuşmaktadır.

    anne: ay ne güzel bak ahmet, inşallah ayşe'nin de kep törenine geliriz seneye.
    baba: ohooo o zamana kaç ayşe gelir geçer.
    kız arkadaş : errör
    oğlan: utanç

    bu da başka bir aileden geliyor;

    baba: ee kesin ayrılmışlar mı artık? nolmuş o amerikalıyla?
    anne: evet, bitirdim diyor.
    baba: iyi yapmış, ona göre değildi zaten. üzülmesin hiç. en azından ingilizcesini ilerletti.

  • osmanlı döneminde istanbul tahtakale'de açılan ilk kahvehane olan kiva han'in sahipleri suriyeli şems ile arap hakem'dir. bu ikili osmanlıda hem kahvenin hem de yeni kahvehanelerin önünü açar. kahve tüketimi arttıkça çubuk, tütün, afyon, nargile tüketimi de beraberinde artar. halk sınıf ayrımı gözetmeksizin bu yeni eğlence mekanlarına akın eder ve kısa sürede kahvehaneler bu sayılanlara ek olarak "her tür numaranın" döndüğü ve döndürüldüğü yerler haline gelir. bu durumdan rahatsız olan yönetim ve yönetime yakın kişiler, şeyhülislam'a fetva çıkarttırarak kahveyi ve kahvehaneleri yasaklattırır. işte o yasaklar!! (bkz: #17037419)

    yasakla beraber kahveler hışımla denize dökülür, kahvehaneler kapatılır ve uzun yıllar halkı soğutmak için bu söylem kullanılır --> ne şam'ın şekeri ne arabın yüzü

    zira o dönemde şeker şam'dan (akılları sıra suriyeli şems'e gönderme yapıyorlar), kahve ise araplardan gelmektedir (arabın yüzüyle de hakem'e laf geçiriliyor, hani kahve de arabın yüzü gibi koyu renk ya) olmaz olsun deniliyor olmaz olsun! bugün gelinen noktada ise ambargolarla şeker az miktarda ülkemiz pancarından, bol miktarda amerika ektirmesi mısırdan, kahve ise brezilyanın çöpe atılacak bunlar kenarda dursun diye ayıklanmış kahvelerinden gelmekte.

    dipçik not: merak edenler için, şems ve hakem bu yasaklar yüzünden tekrar kendi ülkelerine dönene kadar kahvehane işinden hayli iyi para kaldırmış evet.

  • aq nun muhabiri inşallah açlıktan geberirsin, adam orada dertlerini dile getirmek istiyor g.tüm g.tüm uzuyorsun, utanman hiç yok gördüğüm kadarı ile. ben bu insanlara karşı tüm insani duygularımı kaybettim, gözümün önünde ölmüş, gebermiş, zerre s.kimde olmaz. yezidin değirmenine su taşıyanın çöp kadar değeri yok gözümde.

    not: bu adam için gelip sakın ekmek parası duyarı yapmayın. insanlar karnını doyurmak için çöp eşeliyor aq, bunların patronları daha fazla semirsin diye.

  • vakti geldi de, geçiyor bile..
    sözlük seviyesi yerlerde mâlum. kayda değer birşeyler okumak gerçekten zor. şu anki haliyle sözlük; yapımcılığını rahmetli osman yağmurdereli'nin yaptığı bir televizyon dizisini andırıyor. hatırlarsınız, ''macera devam ediyor'' diye başlayan dizilerin, 10 bölüm geçmeden ''kahkaha devam ediyor'' diye sunulduğu günleri.

    kutsal bilgi kaynağı'mızı da, el birliğiyle komikli bakınız verme yarışması'na çevirdik ve bundan hiç rahatsız olmuyoruz.
    debe'ye girme aşkına, sözlüğün içine sıçıyoruz ve bundan keyif alıyoruz. bunun en büyük sebebi de, günden güne kalitesi ve seviyesi düşen debe listesi.

    bundan 4-5 yıl önce, facebook'taki caps sayfalarında yapılırdı buna benzer birşey. üyeler, sayfa admini bir paylaşım yapsın diye hazırda beklerler ve 'ilk yorum' yazabilmek için yarışırlardı. o sayfalardan hiçbir farkımız kalmadı. biri bir başlık açsında, hemen altına bakınız verip debe'ye girelim diye bekliyoruz.

    ''yetmiyor''

    arkadaşımızın hesabından nick'lerden meslek tahmini yapmak başlığı silinsin diye başlık sıçıyor, hemen altına #57548479 diyoruz. neden? çünkü debe'ye girmemiz gerekiyor.

    olmadı mı?

    karadeniz müziğinde yarım bırakma samimiyetsizliği başlığı açıp ortalıyoruz, ve goool. #57578807
    neden? çünkü güzel espri bu.

    henüz yeni bir yazar sayılırım. saçma çay efsaneleri reklamınız olmasa, daha uzun yıllar çaylak olarak kalacaktım belki de kimbilir. bu yüzden bana düşmez bunları söylemek.

    sırf debe listesi'ni okumak için sözlüğe giren yüzbinlerce kullanıcı vardır ve bu çok büyük bir kazanç kapısıdır eminim. ancak bu hızla kirlenmeye devam edeceksek, onay sırasındaki binlerce çaylağı bekletmenin hiçbir mantığı yok. daha çok paraysa olay, alın hepsini içeri.
    daha çok dürümse, koyverin gitsin..

    önerim; bir süreliğine de olsa debe listesinin kaldırılması. kaliteli entryleri, geçen haftanın en beğenilenleri istatistiğinden de takip edebiliriz.
    şimdilik sadece biraz temizlenmeye ve bilgi kaynağımızı kutsamaya ihtiyacımız var hepsi bu.

    haa yok iyi böyle diyorsanız, eksi hemen altta, solda.

  • kurum: bakkal.
    pozisyon: bildiğin bakkal pozisyonu.
    mesai: esnek.
    maaş: keyfime göre
    artıları: olm bakkalım lan ben bakkal !
    eksileri: lan bakkalım diyorum bakkal ??

  • izlanda sinemasını deneyimlemek isteyenler için ufak bir liste yapmak istedim:

    1- favorim olan malmhaus diğer adıyla metalhead

    tür: music, drama
    imdb: 7.0

    2013 izlanda yapımı olan film, izlanda'nın ücra yerlerinde bir çiftlikte büyüyen bir kızın hikayesini anlatıyor. hera, 1980'li yıllarda gençliğini yaşarken ailesiyle trajik bir olay sonucu karanlık bir döneme girer. hera, yaşadığı kaybın yasını tutarken de kendini heavy metale verir ve ruhunu acıdan bu şekilde arındırır. en büyük hayali ise rock yıldızı olmaktır ve hayalini gerçekleştirmek için elinden geleni yapar...

    film şahane bir postere sahiptir ayrıca: görsel

    2- hvitur hvitur dagur diğer adıyla a white, white day

    tür: drama
    imdb: 6.7

    2019 yapımı bu filmde, izlanda’da ücra bir kasabanın polis komiseri, kasaba ahalisinden bir adamı iki yıl önce eşiyle ilişki kurmakla suçlar. saplantısı derinleşirken adamın gerçeklikle bağlantısı kopar ve hem sevdiklerine hem kendine zarar vermeye başlar.

    3- rams

    tür: drama
    imdb: 7.2

    2015 yapımı film, koyun yetiştiricisi olan iki kardeşin hikayesini konu ediyor.

    4- hjartasteinn diğer adıyla heartstone

    tür: romance, drama
    imdb: 7.4

    2016 yapımı film, izlanda’da küçük bir balıkçı kasabasında yaşayan thor ve kristjan adlı iki ergeni anlatmaktadır.

    5- fusi diğer adıyla virgin mountain

    tür: drama
    imdb: 7.4

    2015 yapımı filmde, 40’larında, kilolu, hâlâ annesiyle oturan fusi, henüz cesaretini toplayıp yetişkinlerin dünyasına girememiştir. gününü uyurgezer gibi geçirip tekdüze bir hayat sürdürmektedir. fıkır fıkır bir kadın ve sekiz yaşında bir kız çocuğu beklenmedik bir anda hayatına girince, fusi artık kendince harekete geçmek zorunda kalır.

    6- kona fer i strio diğer adıyla woman at war

    tür: thriller, drama, comedy
    imdb: 7.4

    2018 yapımı film, sanayicilere karışı savaş açan çevre aktivisti bir kadının, evlat edinme başvurusu kabul edilince değişen yaşamını konu ediyor.

    7- noi albinoi diğer adıyla noi the albino

    tür: drama
    imdb: 7.3

    2003 yapımı filmde, noi, kuzey izlanda'da küçük bir kasabada yaşayan 17 yaşında bir gençtir. yaşadığı çevreden oldukça sıkılır ve oradan kaçmanın hayallerini kurar. daha sonra hayatına yerel bir benzincide çalışan bir kız girer.

    8- the juniper tree

    tür: drama, fantasy
    imdb: 6.8

    1990 yapımı filmde, orta çağ izlandasında cadılıkla suçlanan anneleri diri diri yakılan iki kız kardeş margit ve katla, güvenli bir yer bulmak için var güçleriyle kaçarlar. johan ve oğlu jonas'ın yanına sığınıp burada yeni bir aile kurduklarını düşünürken, katla'nın büyülü güçleri filizlenir ve yeni yuvaları yara alır.

    9- arctic

    tür: adventure, drama
    imdb: 6.8

    2018 yapımı filmin başrolünde mads mikkelsen'in yer alıyor. film, bir adamın kuzey kutup bölgesi'nde hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.

    10- undir trenu diğer adıyla under the tree

    tür: drama, comedy
    imdb: 6.8

    2017 yapımı filmde, kenar mahallede yaşayan çiftin bahçelerindeki ağacın gölgesi, yan komşularının evine doğru gölge yapmaktadır. komşuları bu durumdan şikayetçi olur. ancak bu basit anlaşmazlık önce saçmalığa, ardından trajediye evrilir.

    11- bergmal diğer adıyla echo

    tür: drama
    imdb: 7.0

    2019 yapımı film, 56 farklı kesitten oluşuyor. günümüz izlandasından noel manzaraları sunan filmde, uçsuz bucaksız taşrada bir çiftlik yanarken, bir okul korosu noel şarkıları söylüyor. bir kadın müzede eski sevgilisiyle tartışıyor. tüm karakterler aynı anda geçmiş ve bugünle yüzleşiyor.

    12- vonarstraeti diğer adıyla life in a fishbowl

    tür: drama
    imdb: 7.2

    2014 yapımı film, çeşitli tesadüflerle yolları kesişen karakterleri konu alıyor.

    13- berdreymi diğer adıyla beautiful beings

    tür: drama
    imdb: 7.7

    2022 yapımı film, annesi geleceği görme yetisine sahip olan addi’nin hikâyesini anlatıyor. addi bir zorbalık mağdurunu, dışlanmış çocuklardan oluşan grubuna dâhil eder. kendi hâllerine bırakılmış çocuklar zamanla saldırganlık ve şiddetin yanı sıra, sadakatle sevgiyi de keşfedecektir.

    14- eldfjall diğer adıyla volcano

    tür: drama
    imdb: 7.2

    2011 yapımı film, aksi, saldırgan, muhafazakar olarak geçirdiği seneler boyunca etrafında kimse kalmayan yaşlı adamın, hayatını tekrar gözden geçirmesini konu alıyor.

    listenin tamamı için link

  • şuradan görülecek aile ve sosyal politikalar bakanı ayşenur islam'ın açıklaması.

    öncelikle soruyorum neden?
    evlenmeyi düşünmeyen bekar kişiler ne yapacaklar?

    ben evlenmeyi hiçbir şekilde düşünmüyorum. kezâ eskiye göre evlenen kişilerde de önemli derecede azalma var. ben bekar bir birey olarak toplumun yarattığı kalıplara girmek zorunda mıyım?
    birey olarak yaşamayı seçtiğim bir hayatta benim varlığımı nereye koyuyorsunuz?

    evlenmek ve bir aile kurmak, sizin gösterdiğiniz yolları izlemek zorunda mıyım?
    ufak bir ev almayı düşünen bekar kişiler ne yapacaklar?
    her tek yaşayan kişi evinde fuhuş mu yapıyor?

    en önemlisi tek yaşayan insanlar olmazsa o edepli ailelerin erkekleri "ya evin anahtarlarını bana versene haftasonu" diye kime diyecekler?

    madem aile ve sosyal politikalar bakanısınız, 1+1 eve yasak getireceğinize;

    insanlar neden evlenmek istemiyorlar,
    toplumu fuhuşa iten nedenler nelerdir,
    ekonomi nasıl iyi hâle getirilir de insanlar refaha ererler

    gibi sosyoljik ve ekonomik sorular üzerinde düşünün. o zaman zaten böyle şeyler düşünmenize de gerek kalmaz.