hesabın var mı? giriş yap

  • bir şeylerden vazgeçmek, feda etmek, taraflar arasındaki eşitliği bozar. bozulan eşitlik, gitgide tarafların birini büyütür, diğerini silikleştirir.

    büyük fedakarlıklar sevgiden çok şövalyelikle ilgili sanırım.

  • uzunca bir süre bu güzelliği yaşayabildik.

    gece haydarpaşadan trene bininir, tren gebze taraflarına geldiğinde yemekli vagon açılmıştır sesi gelir.

    yemekli vagona geçersin, örtülü masalar, her masaya 4 kişi düşer, kimse tek ya da 2 kişi oturmaz yoksa trene yetmez o vagon. selam verip oturursun bir masaya ya da senin masana gelirler.

    gece bir de dolunay varsa dışarıda, o patates kızartması, o sigara böreği ne lezzetli gelir o yolda rakının yanında. sohbet muhabbet, tren raylarının sesi, arada diğer trene yol vermek için durmalar.

    sonra ankaraya yaklaşırken, vagonun sıcağından iyice mayışmışsın, vagona dönüyorsun, tabi o sıralar sigara içiliyor kapalı mekanda, son bir sigara tellendiriyorsun, sıcacık vagonda koltuga oturup 2-3 saat kestırıyorsun. sonra sincandan, polatlıdan christiano ronaldolar binmeye başlarken uyanıyorsun, ağzın kurumuş açık yatmaktan, kana kana su içiyorsun, son yarım saat, geçiyorsun yemekli vagona yine, bi tost bi çay. hoşgeldim ankara.

  • şu hayatta cevabını en çok merak ettiğim şeylerden biri de bu. diğeri de kitapların önsözünün birileri tarafından okunup okunmadığı. ben, kitabın sahibinin de, editörün de, yayıncının da okumadığını düşünüyorum.

    peki neden övgü bekliyor çayı şekersiz içenler. ne yapmamızı istiyorlar. madalya mı takalım, ayağa kalkıp alkışlayalım mı, torpil mi patlatalım, kızkaçıran mı yakalım, çatapat mı gömelim ne yapalım istiyorlar. böyle bir vakur duruşlar, poz kesmeler, takdir beklemeler falan. gerçekten çok sinir bozucu. hayır 2 tane küp şeker harcamadık diye memleket mi kalkındı. peki benim şeker pancarı üreten köylüm ne yapacak, nasıl geçimini sağlayacak. üç beş tane entel mutlu olacak diye köylümüzü yedirmeyiz arkadaş. şekerli çay içmiyorsanız gidin dağda yaşayın.

  • prensesim ben imajı yaratmaya çalışırken farkında olmadan gerizekalıyım, malım, bi halta yaramam mesajının alasını veren şahıs. biraz beynini kullanırsan belki daha iyi sonuç alabilirsin.

  • tam hali "içinde içki olduğu anlaşılmasın diye verilen siyah poşet"tir.

    içki görünmesin diye siyah poşet verilir, siyah poşet görülünce de içinde içki olduğu anlaşılır. böyle de bi paradokstur.

    bu ikilemi on dakika kadar düşününce insanın kafasında, en az o poşet kadar kara bir delik açılabilir.

  • muhteşem yüzyıl başlığında, bire bir hatırlamamakla birlikte, şu mealde bir entry vardı:

    “şehzade mustafa halk tarafından o kadar seviliyordu ve vefatı halk arasında öyle üzüntüye sebep olmuştu ki, tüm yurtta uzun yıllar aileler çocuklarına mustafa ismini vermeye devam ettiler. ve bir gün o mustafalardan biri, selanikli yetim mustafa, tüm osmanlı hanedanından şehzade mustafanın ahını soracaktı”.

    filmde ali rıza efendi’yi mehmet günsür’ün canlandırdığını görünce aklıma bu entry geldi.

    tanım: yetim mustafa’nın, şehzade mustafa’nın ahını sorma ve şanlı türk milletine ata olma sürecini anlatan film.